„Nico tudja: mihelyst nem lesznek problémái, Lewis elkezd majd versenyeket nyerni”

írta: M4Sport
2016. május 01. 12:44
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár Lewis Hamilton került ismét szorult helyzetbe, volt csapattársa úgy véli, Nico Rosberg dolga is csak egyre nehezebb lesz. Jenson Button szerint korai még leírni a címvédőt!

A bajnoki éllovas előtt adott az újabb lehetőség. Lewis Hamilton szombati műszaki hibája miatt csak a rajtrács tizedik kockájából várja a lámpák szabad jelzését az Orosz Nagydíjon, miközben ő a pole-ból rugaszkodhat neki sorozatban hetedik futamgyőzelméért. Amennyiben újra őt inti le először a kockás zászló, az örökranglistán Michael Schumachert és Alberto Ascarit éri utol sorozatával (igaz, egyes számítások szerint az olasz 9 győzelmet aratott zsinórban).

Hamilton korábbi mclarenes csapattársa, Jenson Button (még honfitársa szocsi újabb technikai problémája előtt) felhívta a figyelmet a német menetelésének relatív értékére: idén valójában egyszer sem kellett még megküzdenie a háromszoros bajnokkal a versenyeken. „Nem hiszem, hogy Nico úgy gondolja, minden versenyt megnyerhet. Elég csak megnézni, milyen balszerencsés volt Lewis eddig. Szó sincs arról, hogy Nico nagyszerű munkát végez, Lewis pedig borzalmasat. Egyszerűen csak problémái vannak, és Nico tudja, hogy mihelyst nem lesznek neki, elkezd majd versenyeket nyerni” – nyilatkozta 2009 legjobbja a Telegraphnak. „Hacsak nem vagy egy báb, tisztában vagy a tényekkel. Elég megnézni az utolsó három versenyt: Lewisnak gondjai voltak. De ő ettől nem érzi letörtnek magát, mert tudja, hogy újra nyerni fog.”

Button a mclarenes időkből jól ismeri Hamilton mentalitását, ezért azt is tudja, hogy még a legnagyobb csapásokat is képes a maga javára fordítani. „Valahányszor nyertem egy versenyt, amíg csapattársak voltunk, Lewis rendkívül bosszús volt. Érezted a viselkedésén, de a következő versenyen mindig visszavágott, és nagyon gyors volt. Talán nyert is. Nem hiszem, hogy félne három verseny után attól, hogy már nem képes rá. Nagyon is magabiztos.”

Button 2009-es tapasztalataiból azt is tudja, Rosbergre egyre nagyobb terheket rak a győzelmi sorozata. Szerinte már csak ezért is korai lenne eldőltnek tekinteni kettejük küzdelmét. „Elkezdesz félni attól, hogy nem nyersz. A legnagyobb problémád, hogy nem nyersz. Nagyon nagy nyomás alá helyezed saját magad, szóval semmivel sem könnyebb ez, mint amikor nem nyersz futamokat” – figyelmeztetett.

Büntetés nincs – még így is jó esély van a kettős Mercedes-sikerre?

Az FIA időközben hivatalossá tette: Hamilton megtarthatja a 10. rajthelyét. Bár a Mercedes délelőtt turbófeltöltőt, MGU-H-t, elemet és vezérlő elektronikát is cserélt nála, miután a csapat ezzel még a megengedett évi öt komponensen belül maradt, az autó konfigurációja pedig az éjjel a helyszínre szállított új üzemanyagrendszerrel nem változott, a címvédőt nem sorolják hátra.

Martin Brundle, a Sky Sports szakértője szerint Hamiltonnak a 10. rajthelyről is jó esélye van a dobogóra kerülni. „Nicónak szerencséje van, de még így is jól kell rajtolnia, ami nem mindig ment neki idén. Ha minden jól megy, szerintem még mindig jó esély van egy Mercedes egy-kettőre.”

Hamilton a versenyzőparádén magabiztosan tekintett a versenyére. „Egész nyugodt vagyok. Sok lehetőség áll előttem. Lesz, ami lesz. Kimegyek, és mindent beleadok, amit csak tudok, aztán meglátjuk, mi történik. Soha az életben nem volt gondom a motivációval, szóval ez most sem lehet kérdés”

A Mercedes időközben már beindította Hamilton autóját, és bízik benne, hogy bajnoka problémamentes versenyt futhat délután.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

hammertime
#1 hammertime 2016. május 01. 13:39  

10. helyről, darabokra szedett majd összerakott autóval, túl vérmes remények nem lehetnek. Főleg amilyen szériában most Ham van...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pirelli, 2017, Kimi Räikkönen

52016.10.25. 08:52

Ezért úszta meg a büntetést Alonso – és Massa

Valójában a brazil örülhet, hogy versenybalesetnek minősítették ütközésüket?