Nincs megállás! Folyamatosan fejleszt a McLaren

írta: M4Sport
2016. szeptember 12. 15:18
FOTÓ: ©xpbimages.com

Miközben egyre több ellenfél áll át a 2017-es autó fejlesztésére, a McLaren-Honda versenyigazgatója, Éric Boullier egyértelművé tette, csapata nem engedi el az idei szezont, vagyis az utolsó hét futamon is folyamatosan próbálgatja majd az új alkatrészeket.

Jövőre ismét alaposan megváltoznak a szabályok, a Mercedes üldözői tehát új lehetőséget kapnak a felzárkózásra, éppen ezért a legtöbb csapat már inkább 2017-re koncentrál az idei szezon utolsó harmada helyett. A McLaren más utat jár: bár ők is gőzerővel készülnek az új idényre (a Hondánál például egy külön csapat dolgozik az erőforráson), 2016-ot sem írják le.

Azért nem, mert mindenképpen be szeretnék biztosítani hatodik helyezésüket a bajnoki pontversenyben, hét futammal az idény vége előtt pedig csak három egységgel előzik meg a Toro Rossót. A folytatásban sem függesztik tehát fel az „agresszív fejlesztési programot”, melynek keretén belül szinten minden futamon kerültek fel újítások a versenygépre. „Az év utolsó részében olyan pályák jönnek, melyeken kisebb szerepe lesz a nyers erőnek” – indokolt Boullier.

„Bár a futamok most messze lesznek az Egyesült Királyságtól, a fejlesztési munka a folytatásban sem fog leállni: továbbra is keményen dolgozunk, hogy az év végén is javuljon az autó teljesítménye” – tette hozzá a francia szakember, majd a most következő szingapúri futamról is beszélt, ahol a McLaren-Hondának jó esélye lehet az erősebb pontszerzők helyek megszerzésére.

Úgy érzi, az egyébként is eseménydúsnak ígérkező hétvégén az ultralágy abroncsok és az eltérő stratégiák (sok eltérés található a csapatok gumiválasztásában) is fokozhatják az izgalmakat. „Érdekes lesz megfigyelni, hogyan viselkednek az ultralágyak a göröngyös aszfalton, amiről a pálya híres. A taktika lesz az idei verseny kulcsa, főleg annak fényében, hogy valószínűleg lesz biztonsági autós szakasz. Monzában nem szereztünk pontot, de a teljesítményünk ígéretes volt. Reméljük, most Szingapúrban megmutathatjuk, mire képes a csomagunk valójában” – zárta gondolatát.

A hétvégét – és a szezon utolsó futamait, melyek papíron valóban kedvezhetnek a McLarennek – Fernando Alonso is hasonló hangulatban várja. „Tudtuk, hogy Spa és Monza lesz a két legnehezebb pálya a csapat számára. Most viszont jönnek a tengerentúli futamok, és magabiztosak vagyunk, hogy pontokat és pozitív eredményeket szerezhetünk. A szingapúri egy élvezetes pálya a maga furcsa elrendezésével. Itt olyan autóra van szükséged, ami jól működik a magas leszorítóerős beállításokkal és a lassabb kanyarokban is jó a tapadása” – magyarázta a spanyol.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt