Nincs összefüggés Hamilton motorhibái között

írta: M4Sport
2016. október 04. 11:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nincs összefüggés Lewis Hamilton eddigi műszaki hibái között, azokat ugyanis rendre más problémák okozták – jelentette ki a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff, majd kiemelte, a legutóbbi meghibásodás ellenére is úgy érzi, izgalmas lesz a bajnoki hajrá.

Jó ideig úgy tűnt, Hamilton a Maláj Nagydíjon vág vissza az előző hetekben elszenvedett vereségekért: a címvédő egész hétvégén roppant magabiztos volt, és a futamot is vezetett, sőt még a rajtnál történt ütközés (Sebastian Vettel kiforgatta Nico Rosberget) is az ő kezére játszott. Ám néhány másodperc alatt minden megváltozott és Hamilton álomszerű futamából rémálom lett.

Egészen pontosan akkor, amikor füstölgő erőforrásával félre kellett állnia, kiesése miatt ugyanis tovább nőtt a hátránya a bajnoki pontversenyben. A címvédőt idén nem először érte utol a technika ördöge, a meghibásodásokkal kapcsolatban pedig ő is elmondta, van valami „furcsa” az autójában, hiszen a többi Mercedes-motoros versenygép általában hibátlanul üzemel. Wolff azonban legutóbbi nyilatkozata során kijelentette, a különböző műszaki hibák között nincs kapcsolat.

„Érdekes, hogy a legtöbb probléma nem áll kapcsolatban egymással” – mondta. „A legtöbb különböző jellegű volt. Egyes esetekben az anyaggal volt gond, máskor az összeszereléssel, de az is megesett, hogy valami egyszerűen a vártnál korábban romlott el. Nincs olyan azonosítható minta, ami kirajzolódna ezek között a meghibásodások között” – tette hozzá.

Wolff megerősítette, Hamilton motorja akkor hibásodott meg, amikor a pilóta „keményen nyomta” a gázt, hogy meglógjon a Red Bull kettőse elől. Lehet tehát, hogy ez az „extra megterheltetés” is hozzájárult a meghibásodáshoz. „Nagyon keményen nyomta akkoriban, hiszen fel kellett építenie egy 23 másodperces előnyt, hogy ki tudjon állni kereket cserélni. A Red Bull nagyon jól dolgozott. Két autójuk is volt, kockáztathattak a biztonsági autóval, és az egyiket kinn is hagyhatták a keményebb keveréken, hogy azzal teljesítse a futamot. Mi elnyújtottuk az etapot, és ez volt a helyes döntés, mert nőtt az előny. Ám mielőtt elég lett volna a kiálláshoz, a motor felrobbant” – magyarázta.

A sportigazgató elismerte, Hamilton meghibásodása – ami a bajnoki küzdelem szempontjából kritikus pillanatban történt – nemcsak a pilótát, hanem magát a csapatot is bosszantja. Ugyanakkor ő továbbra sem írja le a brit esélyeit, és biztosra veszi, hogy a bajnoki küzdelem a folytatásban is szoros lesz, noha a címvédőnek egyre nehezebb a dolga, ha fel akar zárkózni.

„Ez egy technikai sport, amiben benne vannak ezek a dolgok. Emlékszem, 2014-ben Nico autója az utolsó versenyen, a bajnokság szempontjából kritikus pillanatban ment tönkre. Idén ilyen tekintetben Lewist hagytuk cserben. Nem gondolom, hogy ez árnyékot vetne a bajnoki küzdelemre. Persze az emberek azt fogják mondani, Nico volt a szerencsésebb a megbízhatóság tekintetében, de neki is voltak nagyszerű futamai. Mint a legutóbbi Szingapúrban. Egyébként sincs vége a bajnokságnak. Lewis most hátrányba került, de várjuk ki a végét. Hagyjuk, hogy egymás között vívják meg a csatát, remélhetőleg a következő öt futamon már műszaki hibák nélkül” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

SANI{Ó
#2 SANI{Ó 2016. október 04. 21:01  

igen, ez érdekes...Toto-t kérdeztétek már? szerintem tudja....

hammertime
#1 hammertime 2016. október 04. 14:07  

El kell kezdeni sokszor mondogatni, hogy ők győztek, az mindent megold.;)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához