„Nincsenek csodaszerek” – a Mercedes tart Szingapúrtól

írta: M4Sport
2016. szeptember 07. 09:07
FOTÓ: ©xpbimages.com

Már megszokhattuk, hogy behozhatatlannak látszó előnye ellenére a Mercedes általában óvatosan közelíti meg a versenyhétvégéket, Szingapúr előtt pedig talán érhető is ez a hozzáállás, tavaly ugyanis hatalmas meglepetésre, kikaptak az ellenfelektől a villanyfényes futamon.

Ami Sebastian Vettelnek, a Ferrarinak és a csapat szurkolóinak az egyik legkellemesebb, az a Mercedes-tábor számára a legfájóbb emlék 2015-ből: a stuttgartiak domináns formája egyszerűen eltűnt a szingapúri versenyen, miután nem tudták megfelelően munkára bírni szuperlágy abroncsokat, így a vörösök – és a Red Bull – mögé kerültek az erősorrendben.

Megingásuk egyszeri volt, azóta ugyanis csak egy győzelmet veszítettek (idén a spanyol futamon, amikor pilótáik összeütköztek), ám a szingapúri hétvége réme még mindig kísérti őket, főleg most, hogy az F1 ismét a délkelet-ázsiai ország felé veszi az irányt. „Nem utazhatunk oda túl nagy önbizalommal, mivel tavaly hatalmas volt a lemaradásunk. Ha jól emlékszem az időmérőn 1,5 másodperc volt a hátrányunk, ami nagyon sok” – figyelmeztetett Nico Rosberg.

„Az volt az elmúlt két év legnehezebb versenyhétvégéje” – tette hozzá a német, aki csak negyedikként ért célba. Bár a Mercedes dolgozott a probléma megoldásán, ő egyelőre nem számít csodás előrelépésre. „A szingapúri egy kihívásokkal teli hétvége lesz a csapat számára. Úgy gondoljuk, fejlődtünk azóta, 1,5 másodpercet azonban nem egyszerű behozni” – magyarázta.

A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff (aki a csapat egyeduralma során rendre igyekezett óvatosan nyilatkozni, ezúttal viszont szavai valószínűleg túlmutatnak az „udvariaskodáson”) is hasonló gondolatokat fogalmazott meg a futam kapcsán. „Tavaly versenyképtelenek voltunk, de azt hiszem, rájöttünk, miért. Levontunk néhány következtetést, melyek a segítségünkre voltak a későbbiek során és néhány idei versenyen is. Szingapúrban kiderül, helyesek voltak-e a gondolataink” – kezdte, majd gyorsan hozzátette: „De nincsenek csodaszerek, és nem csak egy dologgal volt gondunk.”

„Sok tényező együttes hatásáról volt szó, szóval kíváncsian várom, hogyan alakul az idei futam. Láthattuk, hogy a kompromisszumok tekintetében egész évben jó volt az autónk. Viszont vannak csapatok, melyek kiugróan teljesíthetnek, olyanok, akik jók lehetnek a sok leszorítóerőt kívánó szingapúri pályán, egy olyan helyszínen viszont, mint a monzai volt, nem voltak versenyképesek. A lényeg a tökéletes egyensúly megtalálása. Majd meglátjuk, sikerül-e” – zárta gondolatát.

Lewis Hamilton eközben arról beszélt, Szingapúrban valós lesz a „veszélye” annak, hogy az ellenfelek közé és a csapattárs közé kerüljenek, befolyásolva ezzel a bajnoki címért vívott küzdelmet. „A tavalyi évben nehéz volt a futam. Reméljük, most nem lesz az” – kezdte a brit, aki jelenleg mindössze két ponttal vezet Rosberg előtt. „Ha a Ferrari versenyképesebb lesz, és közelebb kerül hozzánk, az annyira nem is rossz. A lehetőség adott, hogy köztük végezzenek, mi azonban kettős győzelmet akarunk szerezni. Reméljük, jó hétvége lesz” – folytatta.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

fist1
#1 fist1 2016. szeptember 07. 12:25  

Kinyílik az ember zsebében a bicska ettől az állandó álszerénykedéstől. 3. éve verik tönkre a mezőnyt, de még mindig el akarják hitetni, hogy a többiek rettentő veszélyesek rájuk nézve.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Austin

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

52016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

12016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”