„Nos, ezért jár egy ital”

írta: M4Sport
2016. március 22. 20:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ugyanaz frusztrálta Lewis Hamiltont és Max Verstappent, Kimi Räikkönen rezignáltan vette tudomásul, autója meghibásodott, Romain Grosjean úgy érezte, történelmi pontszerzése győzelmet ér. Az F1.com és az ESPN segítségével összegyűjtöttük a legjobb rádiós üzeneteket!

„Nem tudom leelőzni ezt a srácot” – katasztrofális rajtja után Hamilton hamar lehagyta Felipe Massát, Verstappennel azonban nem bírt. Hosszú köröket töltött a fiatal holland mögött…

„Valami történt. Valami elromlott” – csak Räikkönen jelentheti ilyen nyugodtan, autója meghibásodott. Pedig lett volna oka a dühöngésre, hiszen kieséséig végig dobogós helyen autózott, miután a rajtnál mindkét Mercedest leelőzte.

„Jól vagy?” – „Igen, rendben vagyok! Ő rendben van?” – „Igen, Alonso jól van” – Esteban Gutiérrez azonnal vetélytársa hogylétéről érdeklődött a horrorisztikus baleset után.

„Hogyan kapcsolhatom ki a riasztást?”„Sajnálom Lewis, ezt nem mondhatom el” – 2016-ban tovább szigorodtak a rádiózásra vonatkozó szabályok, azaz egyre több a tiltott üzenet; Hamilton a biztonsági autós fázis végén ezt a gyakorlatban is megtapasztalhatta.

„Tennünk kell valamit” – míg Hamilton mögötte vált frusztrálttá, Verstappen a márkatárssal való vonatkozást unta meg, és (elhibázott kerékcseréje után, ami még idegesebbé tette) a csapatutasítás lehetőségét is felvetette a Toro Rosso vezetőinek.

Max Verstappen, Carlos Sainz„Carlos nyomd!” – „Nyomom, nyomom. Ne mond állandóan, hogy nyomjam!” – „Rendben, ellenkező esetében cserélünk a következő körben” – a Toro Rosso Carlos Sainzcal is aktívan rádiózott, és mint kiderült, őt pont a csapatutasítás „rémével” próbálták motiválni.

„A futam során végig el tudtam húzni, most viszont nem engeditek, hogy előzzek. Ez egy kib***ott vicc! Tényleg az” – Verstappen nem akart lehiggadni. Nehéz az élet tizenévesen…

„Ó b*** meg! Bocsánat srácok” – Sebastian Vettel gyorsan elismerte hibáját és elnézést is kért csapatától, miután Hamilton üldözése közben lecsúszott a pályáról. És bebizonyította, nemcsak Verstappen tud káromkodni a Red Bull-neveltek közül…

„Nem értem, miért nem én voltam az első, akit kihívtatok. Ez hihetetlen!” – Verstappen a leintés után sem tudott megbarátozni azzal, hogy a Toro Rosso először márkatársa autóján cserélt kerekeket, noha ő kedvezőbb pozícióban volt.

„Srácok, figyeljetek. Ez egy győzelem volt számunkra! Ez egy győzelem! Hihetetlen. Nem is tudom, hol értünk célba… Hihetetlen!” – „Elképesztő volt barátom; hatodik lettél! Köszönjük ezt a csodálatos bemutatkozást.” – „Ó Istenem! Üdvözöllek a Forma–1-ben Gene. Srácok, ez történelem!” – kell kommentálni ezt a beszélgetést? Grosjean és a Haas-istálló öröme.

„A Haas hatodik.” – „Meggyőző. Jó nekik! A leggyorsabb kör? Megfutottam?” – „Megerősíthetem, te futottad a futam leggyorsabb körét.” – „Nos, ezért jár egy ital” – a helyi hős, Daniel Ricciardo és a Red Bull párbeszéde a leintés után.

Romain Grosjean

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary