Növekvő elvárások: Räikkönen most sem esik kétségbe

írta: M4Sport
2016. március 13. 13:29
FOTÓ: ©Ferrari

A csapat finn versenyzője, Kimi Räikkönen tudja, mit akar elérni 2016-ban és azzal is tisztában van, mire készül a Ferrari, ezért nem foglalkozik az egyre növekvő elvárásokkal, ezek ugyanis elmondása szerint semmit sem változtatnak a közös célokon.

A kiábrándító 2014-es évad után a Ferrari tavaly a Mercedes első számú üldözőjévé vált, 2016-ban pedig egyenlő félként akar küzdeni a címvédővel. Ezt a márka elnöke, Sergio Marchionne és a Forma–1-es csapatot irányító Maurizio Arrivabene sem titkolja, az ő magabiztosságukat és a csapat tavalyi fejlődését látva pedig nem meglepő, hogy sokan egyre komolyabb elvárásokat támasztanak az olaszokkal szemben, noha továbbra is a Mercedes tűnik favoritnak.

Ezt a „győzelmi kényszert” természetesen a pilótáknak is kezelniük kell, Räikkönennek viszont azt is be kellene bizonyítania, hogy még mindig fel tudja venni a versenyt a legjobbakkal, az előző években ugyanis elmaradt csapattársaitól, rajta tehát még nagyobb lehet a nyomás. Ő azonban nem hagyja, hogy a különböző elvárások eltereljék figyelmét saját és a csapat céljainak teljesítéséről.

„Nagyon jól ismerjük a csapattal szembeni elvárásokat” – idézte a mezőny egyik legtapasztaltabb versenyzőjét a Crash. „Egyértelmű, hogy versenyzőként és csapatként is fejlődni akarunk az előző évhez képest. Mindenkinek ez a célja. Mondhatjuk, hogy szerintünk ez fog történni, és hogy ezt és azt szeretnénk elérni, de vajon elérhetjük ezeket a célokat? Ezt most még nem tudhatjuk.”

„Mint már mondtam, mind azért fogunk dolgozni, hogy teljesítsük a célokat, melyeket csapatként tűztünk ki magunk elé. Igaz, hogy az emberek nyomás alá helyeznek minket, a célok azonban változatlanok. Nem számít, van-e rajtunk teher, vagy nincs, hiszen így is, úgy is ugyanazt akarjuk elérni. Bízunk benne, hogy sikerül, de nem lesz könnyű dolgunk. Remélem, legalább jó csatát láthatunk” – zárta gondolatát 2007 bajnoka.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

schumi-1
#2 schumi-1 2016. március 13. 18:24  
Formulafan:
"Remélem, legalább jó csatát láthatunk" Ez az utolsó mondat eléggé kiábrándító. :S

Ha valaki csinall valamit a Ferkanal.. az NEM Kimi lesz :D :D :D

Formulafan
#1 Formulafan 2016. március 13. 17:21  

"Remélem, legalább jó csatát láthatunk"
Ez az utolsó mondat eléggé kiábrándító. :SFORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája