„Nyerni akarok. Majd meglátjuk, ez mire elég”

írta: M4Sport
2016. október 17. 19:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

A címvédő, Lewis Hamilton megígérte, mindent bele fog adni az utolsó négy versenyen, és megpróbálja legyőzni az egyelőre magabiztos előnnyel rendelkező csapattársat, Nico Rosberget. Főnökök eközben kijelentette, a Mercedes nem fog beleszólni a küzdelembe.

Hiába kezdte Rosberg jobban a szezont, a nyári szünet előtt már Hamilton vezette a bajnokságot, a pihenő után azonban jött az újabb fordulat: a német megrázta magát és visszaszerezte az elsőséget, sőt a véghajrá előtt komoly előnyre tett szert. Jelenleg 33 ponttal vezet márkatársa előtt, vagyis akkor is megszerezheti a bajnoki címet, ha mindig második lesz mögötte az utolsó négy futamon.

Hamiltonnak tehát nem elég az, hogy legyőzi a csapattársát, igaz, ő ennél többet nem tehet a végső sikerért; persze neki most mindenképpen a négy futamgyőzelem a cél, függetlenül attól, mire megy ezekkel a végelszámolásnál. „A legtöbbet akarom kihozni ezekből a versenyekből. És most pontosan ez a terv, ezt kell tennem” – nyilatkozta. „Minden hétvégén olyan keményen nyomom majd, amilyen keményen csak tudom. A győzelem a cél, és majd meglátjuk, ez mire elég. Mindent bele fogok adni!”

A felzárkózást egyik kedvenc helyszínén, Austinban kezdheti, ahol 2012 óta csak egyetlenegy alkalommal (a 2013-as évben) maradt le a győzelemről. „Amerika olyan, mint egy második hazai verseny. Szeretem az országot, a kultúrát és az embereket, akik kilátogatnak a versenyre, szóval már várom, hogy útra keljek. Vannak nagyszerű emlékeim Austinból. Három győzelem a négy ottani futamon és természetesen a tavalyi világbajnoki siker” – magyarázta.

„Teljesen egyértelmű, hogy az a pillanat volt az autóversenyzői pályafutásom egyik csúcspontja. Majdnem olyan érzés volt, mintha az amerikai szurkolók elfogadtak volna saját versenyzőjüknek. Most, ezen a hétvégén megpróbálom minden csatornán keresztül felhasználni ezt a rengeteg pozitív energiát, ami felőlük érkezik” – tette hozzá bizakodva.

Noha a 33 pontos lemaradás elsőkre soknak tűnhet, a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff igyekezett kiemelni, alakulhat még izgalmasan az év hajrája, hiszen a szezon során többször láthattuk, az esélyek pillanat alatt is változhatnak. „A 33 pont sok, de Malajziában megtapasztaltuk, milyen gyorsan változnak a dolgok” – utalt Hamilton motorhibájára. „Ha az egyik srác kiesik, a másik pedig nyer, a különbség máris nyolc pontosra csökken. Lewis akkor teljesít legjobban, amikor nyomás alatt van, és harcolhat egy célért. Biztos, hogy roppant intenzív lesz a harc az év végén” – folytatta.

Végül kiemelte, a csapat – ahogyan elmondása szerint az előző versenyek során egyszer sem – a folytatásban is engedni fogja, hogy a két pilóta harcoljon egymással (elvégre a konstruktőrök bajnokságát már megnyerték). „Engedjük, hogy versenyezzenek. Semmi sem változott. Nem akarjuk bonyolítani a dolgokat, hiszen az csak problémát jelentene. Az előző három évben ezzel a felfogással dolgoztunk, és mindig jól működött. Sohasem voltak csapatutasítások, amik a nézők körében sem népszerűek. Nem akarunk erre az útra lépni. Versenyezhetnek” – mondta.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

karl
#6 karl 2016. október 18. 11:18  

Engeditek versenyezni őket,mert a műszaki hibákkal szabályoztok.

SANI{Ó
#5 SANI{Ó 2016. október 18. 08:37  
Konszpiresiszeoriz:
Mi van Totoval?

Toto is nyeretni akar.....

cybergyerek
#4 cybergyerek 2016. október 18. 02:08  

Ha a két zseni egymásra talál (SANI{Ó és KONSZPIRESISZEORIZ)... :D

Konszpiresiszeoriz
#3 Konszpiresiszeoriz 2016. október 17. 22:14  
SANI{Ó:
de Toto is...

Mi van Totoval?

SANI{Ó
#2 SANI{Ó 2016. október 17. 21:47  

de Toto is...

Denis Hunter
#1 Denis Hunter 2016. október 17. 21:36  

VB ezustre biztosan

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

42016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa