„Nyilvánvalóan az volt a célja, hogy letereljen a pályáról”

írta: M4Sport
2016. augusztus 31. 19:31
FOTÓ: ©xpbimages.com

A múlt hétvégén számtalan dühös üzenetet hallhattunk: Pascal Wehrleint, Sebastian Vettelt és Kimi Räikkönent egy vetélytárs húzta fel, míg Carlos Sainzot egy akasztotta ki – az ESPN segítségével összegyűjtöttük a hétvége legemlékezetesebb üzeneteit. Így szólt a rádió Spában!

„Egy kiba***ott idióta, mit csinál” – Wehrlein nem tartozik a heves vérmérsékletű versenyzők közé, Esteban Gutiérreznek azonban sikerült felbosszantania az utolsó szabadedzésen, amikor túlságosan lassan haladt előtte az Eau Rouge-ban. A mexikóit később megbüntették az incidensért.

„Mekkora idióta. Láttad? Ezt szabadedzésnek nevezik. Szabadedzés. Mi a sz*** ez?” – Vetteltől már sokkal inkább „megszokott” egy ilyen üzenet. A négyszeres világbajnokot a Blanchimont-ban lassan haladó Kevin Magnussen idegesítette fel. A bírákra panaszkodó Gutiérrezt pedig az, hogy a dán vele ellentétben büntetlenül megúszta a „szinte ugyanolyan” vétséget.

„Nem is tudom… valami megsérült” – Räikkönen mondhatni hozta a formáját, amikor meglehetősen nyugodtan konstatálta, hogy valami elromlott autóján a rajt utáni tülekedésben.

„Oké, ellenőrizzük a tapadást. Nem hiszem, hogy az autó rendben van. Mi történt itt? Vannak károk, vannak károk” – Vettel is érintett volt az első kanyaros balesetben (a német pont csapattársával ütközött, aki pedig Max Verstappennek koccant); a történtek után így kezdte a károk felmérését.

„Egyszerűen nekem jöttek…” – kommentálta a történteket a harmadik fél, Verstappen.

„Defekt! Defekt, defekt, defekt, kiba***ott defekt” – igen, Sainz futamának egy defekt vetett végett.

„Volt egy baleset az Eau Rouge tetején, a jobb oldalon.” – „A versenyző rendben van?” – „Magnussen az, és rendben van” – Lewis Hamilton csak egy dologra volt kíváncsi, miután tudomást szerzett arról, hogy vetélytársa balesetet szenvedett…

rajt„A Red Bull előtt maradhatok? Mert nyilvánvalóan az volt az egyetlen célja, hogy teljesen letereljen a pályáról. Ha nem fordultam volna szélesen, akkor nekem ütközött volna” – Räikkönen és Verstappen ismét egymásra talált, és a dolgok kezdtek eldurvulni, amikor a fiatal holland leszorította ellenfelét a Les Combes-ban, a korábbi bajnok pedig azonnal jelezte ez csapatának.

„Hé! Gyerünk már! Ez kiba***ottul nevetséges. Ez most még rosszabb volt, kiba***ottul akkor váltott irányt, amikor teljes sebességgel húzódtam jobbra.” „Vettük. Nevetséges” – Verstappen ismét túl keményen védekezett, Räikkönen pedig ezúttal sem volt lenyűgözve…

„Oké, Jol. Az elsők és a hátsók is túlmelegedtek, azt javaslom…” – „Mit tegyek ezzel? Huh!” – „Vitorlázz, vitorlázz” – a Belga Nagydíj során több pilótának is meggyűlt a baja a gumikezeléssel. Jolyon Palmert például így bíztatták spórolósabb vezetésre.

„Ellenőrizzétek, nem-e kaptam egy újabb sz***os defektet.” – „A nyomás rendben van Kimi. A nyomás rendben” – Räikkönen a futam elején defektet kapott (a rajtnál történtek során) nem meglepő tehát, hogy ismét megfordult a fejében, hogy valami nincs rendben a gumikkal, miután az egyik kereke összeértek Romain Grosjean kerékével egy manőver során.

„Nem hiszem, hogy jó ötlet lenne…” – „Mi viszont igen. Ez a jó gumi, minden jónak tűnik” – Hamilton nem hitte, hogy a közepes keverék a legjobb választás az utolsó etapra, a Mercedes azonban megnyugtatta. A címvédő végül ezzel a gumival is elérte célját: felért a dobogóra!

„Remek munka, tökéletes versenyzés! Szuper etap volt a közepesekkel, az első szetten mindenkitől elhúztál” – „Remekül versenyeztél Nico, szép munka” – „Köszönöm Paddy, nagyszerű eredmény, nagyszerű” – Tony Ross (a versenymérnök) és Paddy Lowe (a technikai igazgató) sem győzte dicsérni a futamgyőztest, Nico Rosberget, aki pályafutása során először nyert Spában.

Nico Rosberg

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.20. 22:23

Hülkenberg hat éve erre vár

Egy gyári szerződés volt az álma

22016.10.20. 21:05

Hamilton és a lábsérülés: Jól érzem magam

Elárulta, miért kellett lemondania a barcelonai tesztet