Nyomás? Verstappen csak felkapta a sisakot, és beugrott az autóba…

írta: M4Sport
2016. május 25. 17:50
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Monacói Nagydíj hivatalos sajtótájékoztatójának is Max Verstappen volt az egyik főszereplője, ami kicsit sem meglepő azután, hogy Spanyolországban megszerezte első futamgyőzelmét, amivel ismét átírta a Forma–1-es rekordok könyvét.

Két héttel ezelőtt Verstappen lett a legfiatalabb futamgyőztes és ő szállította hazája első Forma–1-es sikerét. „Az első holland győztes – ez eléggé különleges! Mostantól a legfiatalabbnak és legöregebbnek is nevezhetem magam; végre van valami, amiben a legöregebb lehetek” – kezdte jókedvűen, majd gyorsan hozzátette, bár az országban felfigyeltek a sikerére és ezáltal magára a királykategóriára, egyelőre nem fut össze túl sok hazai szurkolóval az utcákon, de reméli, hamarosan egyre többet lát majd a különböző versenyhelyszíneken.

A hivatalos sajtótájékoztatón az új Renault-motor is szóba került, amit a Spanyol Nagydíj utáni teszten ő is pályára vitt, a hétvége során azonban csak a csapattárs, Daniel Ricciardo használja majd. „Úgy érzem, előreléphetünk vele. Nagyon jól éreztem magam az autóban, amikor használtuk. Jó tudni, hogy nyerhetünk vele, hiszen nem egyszerű kisajtolni ezeket a tizedeket a versenyautóból. Már várom, hogy a Kanadai Nagydíjon én is használhassam” – jelezte.

A Forma–1-es bemutatkozás, a Spanyol Nagydíj előtti csapatváltás és most, az első futamgyőzelem, valamint az azzal járó plusz figyelem kapcsán is felmerült, hogyan birkózik meg Verstappen a rá nehezedő extra nyomással, ő azonban továbbra sem aggódik emiatt. „Szerintem minden versenyző vállán van nyomás. Én megpróbálom ezt pozitív nyomássá alakítani. Folyamatosan igyekszem a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, miközben élvezem ezt az egészet, és boldog vagyok, ez pedig elég sok terhet levesz a vállamról. Szerintem mindez nagyon fontos, ha sikeres akarsz lenni!”

Az, hogy a fiatal holland nem roppan össze a teher alatt Spanyolországban is bebizonyosodott, hiszen hosszú körökig tartotta 2007 világbajnokát, Kimi Räikkönent, aki egy szemre gyorsabb versenyautóval loholt a nyomában. Amikor megkérdezték, hogy ez a higgadtság vele született, vagy saját módon készül fel a nyomás elviselésére, ő a következetőképpen válaszolt. „Nem számítottam erre, szóval nem is készültem rá különleges módszerekkel, csak feltettem a sisakom és beugrottam az autóba. Hirtelen én vezettem a futamot, és próbáltam a legjobb formámat hozni. Az autó jól teljesített, jó volt a tapadásunk az utolsó kanyarban. Tudtam, hogy ez az egyik erősségünk, hogy jók vagyunk a kanyarok kijáratában, és ez most futamgyőzelmet ért a csapat számára.”

Egy ilyen siker után jogosan merül fel a kérdés, elégedett lenne-e az új futamgyőztes egy hatodik helyezéssel a hétvégi monacói futamon. „Majd meglátjuk. Ugyanúgy állok ehhez a versenyhez, mint legutóbb Barcelonában. Majd kiderül, mit érhetünk el. A Mercedes most nagyon erősnek tűnik, de mi is igyekszünk nagyon jó beállításokat találni” – jegyezte meg diplomatikusan a felvetés kapcsán, majd megkérdezték tőle, mi lehet a következő lépés számára az idei szezonban, ha már az első Red Bull-os futamán megszerezte a győzelmet. „Jól érezem magam az autóban, és a futam utáni teszten elég sokat tanultam, arról is, hogyan lehetek jobb az időmérőn. Még kell pár futam, hogy teljesen otthonosan érezzem magam. Igen, nyertem egy versenyt, de a folytatásban is a legjobbat akarom majd nyújtani. Persze, a Mercedes most nagyon erős” – magyarázta.

A sajtótájékoztatón a korábbi rekorder, Sebastian Vettel és a jelenlegi listavezető, Nico Rosberg is részt vett. Utóbbi „nagyszerű teljesítményként” jellemezte Verstappen sikerét, ami véleménye szerint magának a Forma–1-nek is jót tett. A Ferrari pilótája arról a különleges sportörömről beszélt, amit az első futamgyőzelem megszerzésekor érzett, majd kijelentette, a fiatal holland innentől kezdve még többször akar elsőként célba érni. „Azt pedig nekünk, a többieknek kell megakadályoznunk, hogy ez minél gyakrabban megtörténjen” – jegyezte meg viccesen.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pirelli, 2017, Kimi Räikkönen

52016.10.25. 08:52

Ezért úszta meg a büntetést Alonso – és Massa

Valójában a brazil örülhet, hogy versenybalesetnek minősítették ütközésüket?