Ők nem várnak a nagy nevekre!

írta: M4Sport
2016. augusztus 12. 16:46
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Haas-istálló belátható időn belül ismerteti jövő évi pilótapárosát, noha a döntés elhalasztásával adott esetben lehetőséget kapnának, hogy szerződtessenek egy igazán tapasztalt versenyzőt, aki sokat segíthetne a komoly változásokat hozó 2017-es szezonban.

Az amerikai csapat még nem tett bejelentést arról, kikkel vág neki a következő évadnak, azt viszont több forrás is biztosra veszi, Romain Grosjean megtarthatja versenyzői ülését, a világbajnoki pont nélkül álló Esteban Gutiérrez jövője azonban kérdéses. Ám mivel a Haas az Olasz Nagydíj körül pontot szeretne tenni az ügy végére, hamarosan megtudjuk, hogyan alakul a mexikói sorsa.

Helyét a különböző sajtóértesülések szerint a Ferrari által támogatott Charles Leclerc (ő több szabadedzésen is vezette már a Haas autóját) vagy a komoly brazil támogatókkal rendelkező Felipe Nasr veheti át. Eddig legalábbis őket hozták szóba a csapattal, ami adott esetben az olyan tapasztalt versenyzők számára is opció lehet, mint Felipe Massa, Jenson Button vagy Kevin Magnussen, az istállót irányító Günther Steiner azonban nem akar rájuk, és az ellenfelek döntésére várni.

„Nem szeretnénk sokáig várni, mert akkor kockáztatunk” – nyilatkozta a szakember. „Sokkal jobb, ha tudod, mit hoz a jövő, mintha bizonytalanságban élsz. Biztosra vesszük, hogy Monza után már mondhatunk valamit. Azt tesszük, amit tenni szeretnénk. A csapatnak is jobb, ha minden el van rendezve, hiszen akkor már csak az autóra és a teljesítményre kell összpontosítani” – jelezte.

Ahogyan az Steiner nyilatkozatából is kitűnik, a Haas számára fontos, hogy zavartalanul készüljön a komoly szabályváltozásokat hozó 2017-es évre, ami az összes üldözőnek lehetőséget biztosíthat a felzárkózásra. Éppen ezért már inkább a jövő évi versenyautó fejlesztésére összpontosítanak, ez azonban nem jelent egyet azzal, hogy teljesen leírják a 2016-os szezont, sőt a csapatvezető elmondása szerint Szingapúrban egy komolyabb fejlesztési csomagot is bevetnek.

Ez azért is lesz fontos, mert „fel szeretnék mérni saját fejlesztői képességeiket”. „Ezeket az alkatrészeket már márciusban/áprilisban megterveztük, csak kicsit később gyártottuk le őket. Nem akarjuk siettetni a bevetésüket, hiszen jövőre a tervezés és a gyártás terén is javulni szeretnénk. Tudom, hogy a második év az egyik legnehezebb, de próbálunk a lehető legkevesebb hibával dolgozni. Mindenki arra vár, hogy azt mondja: mi szóltunk!” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"