Önmagát is leelőzte a Haas

írta: M4Sport
2016. január 22. 13:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jól áll az első Forma–1-es szezonját váró Haas-istálló autói felkészítésével. A töréstesztet már teljesítették, egyik karosszériájukat pedig már le is festették – elmondjuk, mi zajlik jelenleg az amerikaiak háza táján!

Gene Haas csapata a mezőnyből elsőként adta hírül, hogy új autójuk sikeresen teljesítette az FIA kötelező töréstesztjeit, azaz nincs akadálya annak, hogy részt vegyen a február 22-én rajtoló barcelonai teszten. Addig persze még van pár dolguk. A csapat kannapolisi (Egyesült Államok) főhadiszállása mellett (ahol a fém alkatrészek készülnek), az angliai Banburyben (a versenycsapat európai központja), valamint az olaszországi Varanóban (a karosszériát gyártó Dallara bázisa) és Maranellóban (a Ferrari szélcsatornáját használják) is zajlik a munka.

Az Auto Motor und Sport beszámolója szerint lassan pedig már a célegyenesébe is fordul, tudniillik napra pontosan egy hónappal az első tesztnap előtt a törésteszten átmenő 01-es karosszériát már festik is! A 02-es számú váz mindeközben hat nappal az előre megszabott idő előtt készült el. „Jövő héten a Dallaránál megcsinálják ezen is a statikus terheléses tesztet” – árulta el a csapatfőnök, Günther Steiner, jelezve, hogy már önmagukat is leelőzték.

Az amerikaiak emellett már dolgoznak a 03-as karosszérián is, amit az első teszt előtt fognak kisütni, és amit az angliai összeszerelés után majd Ausztráliába küldenek, ahol az első futam tartalékváza lesz. Eközben a csapat által gyártott szárnyak, motorborítás és hűtőelemek is készülnek, míg a Ferrari által szolgáltatott motor, váltó, felfüggesztés, kormány és hidraulika két héttel a barcelonai gyakorlás előtt érkezik meg a csapathoz.

De nemcsak az autó, a versenycsapat is készül már az első éles bevetésre. A Haas egy garázst bérelt a Dallaránál, ahol úgy rendezkedett be, mintha egy versenyen lennének: teljes felszereléssel, minden számítógéppel a helyén, még a boxfal mérnöki állását is felállították. „Úgy teszünk, mintha már egy nagydíjon lennénk. Ezzel szeretnénk elkerülni, hogy a munkameneteket ne Melbourne-ben kelljen először elvégeznünk, és ne legyenek váratlan meglepetések” – magyarázta Steiner. Az osztrák szakember elárulta, versenycsapatuk 60 fős, ők készítik fel a versenyekre az autót Banburyben a tesztekre, majd a nagydíjakra is. Miután összeszerelik a járgányt, Barcelonába küldik, ahol a teszt mellett a tervek szerint egy filmes napot is tartanak majd.

A csapat két versenyzője 2016-ban Romain Grosjean és Esteban Gutiérrez lesz; autójuk pedig a korábbi hírek szerint jó eséllyel a Ferrari címeréből ismert sárga festést kaphatja.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

sába
#3 sába 2016. január 22. 17:33  

Érdekes ez a festés téma. A logóból és a feliratból én a piros,fekete kombóra gondoltam.

Onei
#2 Onei 2016. január 22. 15:41  

Tetszik a felfogásuk és remélem, hogy erős közép csatpat lesz belőlük.
Ha valamelyik csapatnak hát nekik kell az elsőnek elkészülniük. Remélem sikerük lesz és nem kínlódnak megbízhatósági problémákkal majd.

ernike
#1 ernike 2016. január 22. 14:25  

Elég profi a hozzáállásuk, volt idejük felkészülni az első évükre. Én nagyon csalódott lennék ha tökutolsók lennének. Versenyképes és hosszú távra elkötelezett középcsapatra számítok.FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 02:01

Mire fel a változás? – Wolff elbeszélgetett Hamiltonnal a szuzukai balhéról

"Jól tudja, mi a feladata az autóban és azon kívül"

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”