Őrizetbe vették a gatyára vetkőző ausztrál szurkolókat

írta: M4Sport
2016. október 04. 12:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

Őrizetbe vettek kilenc ausztrál szurkolót – a szigetországot képviselő Daniel Ricciardo futamgyőzelmét hozó – Maláj Nagydíj után. Az örömittas rajongók különös módját választották az ünneplésének: gatyára vetkőzve éltették kedvencüket. Ezért kell most „bűnhődniük”.

Hiába a Red Bull formajavulása és Ricciardo jó formája (az utóbbi időben állandó vendégévé vált az eredményhirdetéseknek), az ausztrál vasárnapi sikere meglepetésként érte a Forma–1 világát. Az, hogy a győzelem nem volt benne a pakliban, feltehetően csak növelte a helyszínre látogató ausztrál szurkolók örömét, akik közül kilencen „túlzásba vitték” az ünneplést.

Kedvencük győzelme után ugyanis gatyára vetkőztek: így énekeltek és lengették az ausztrál zászlót, valamit a „hazai hagyományoknak” eleget téve ittak sört cipőikből a célegyenesben ünneplő tömeg közepén. Helyzetüket tovább „rontotta”, hogy egységes alsónadrágjaikon a maláj zászló díszelgett. Ez a fajta „magamutogatás” ugyanis nem elfogadott a többségében iszlám vallású országban, így a szurkolókat helyi idő szerint 17 órakor őrizetbe vették.

A gyanúsítottak a sepangi rendőrkapitány, Abdul Aziz Ali elmondása szerint legalább négy napig fogdában maradnak (kiengedésükkor feltehetően pénzbüntetést kapnak majd). Vétkük a hivatalos indoklás szerint – a „nyilvános illetlenkedésen” felül – az volt, hogy „szándékos inzultust követtek el a nyugalom megzavarásának kiprovokálására”.

Tettüket a malajziai pálya vezérigazgatója, Razlan Razali is elítélte, sőt nyilatkozatában kiemelte, határozottan kell fellépni a férfiak ellen. „A cselekedetük azt mutatja, egyáltalán nem tisztelnek bennünket, malájokat. Ostoba viselkedés volt ez néhány külfölditől, akikben nincs kulturális érzékenység és tisztelet. Ezzel a saját országukat is zavarba hozzák, hiszen a cselekedetük rossz fényt vet Ausztráliára” – mondta a helyi sajtó képviselőinek.

Mára egyébként kiderült, hogy az egyik őrizetbe vett férfi Jack Walker, az ausztrál szövetségi miniszter (Christopher Pyne) egyik tanácsadója. Ez a hír először a brit sajtóban jelent meg, azóta viszont Pyne is megerősítette azt, kiemelve, hogy az ügyet „megfelelően” kezelik. Ugyanakkor hozzátette, „addig, amíg nem kap tisztább képet az ügyről, bővebben nem nyilatkozik róla.”

Shoey guys! . . #sepang #formula1

A video posted by Ageng Purnomosidi (@agengpurnomosidi) on

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

22016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

Innen várja a mezőny a lámpák szabad jelzését!