Orosz versenyzőt igazolt a Renault

írta: M4Sport
2016. április 26. 11:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

A GP2 tavalyi bronzérmese, Szergej Szirotkin is csatlakozik a Renault gyári csapatához, ahol 2016-ben tesztversenyzőként bizonyíthat. A 20 éves orosz pilóta először hazai közönség előtt vezetheti a franciák F1-es autóját, a soron következő versenyhétvége első szabadedzésén.

A Renault már az év elején kiemelte, komoly hangsúlyt fektet a fiatal versenyzők támogatására: akkor négy versenyzőt (Oliver Rowland, Jack Aitken, Louis Delétraz és Kevin Jörg) vett fel akadémiájára, majd bejelentette, hogy a GP3 tavalyi bajnokát Esteban Ocont és a GP2-ben versenyző Nicholas Latifit is támogatja, a Kínai Nagydíj előtt pedig szerződést kötött egy 15 éves gokartossal, Szun Jüe-janggal. Két héttel később a névsor tovább bővült, mégpedig a GP2 egyik élversenyzőjével.

A franciák ismét a hazai futam előtt jelentették be legújabb igazolásuk, Szergej Szirotkin érkezését. Az orosz pilóta neve nem ismeretlen a szurkolók számára, 2013-ban ugyanis közel került ahhoz, hogy minden idők legfiatalabb F1-es pilótája legyen, a Sauber azonban nem jutott dűlőre az orosz támogatókkal, így végül a következő szezonban csak egy szabadedzést teljesíthetett. Ma már talán nem bánja annyira, hogy lecsúszott erről a lehetőségről, 2015-ben ugyanis élete első évében harmadik lett a GP2-es bajnokságban, újabb lökést adva ezzel versenyzői pályafutásának.

„Nagyszerű lehetőség ez számomra, ami egyébként eléggé gyorsan jött. Még mindi alig hiszem el” – kommentálta a történteket a 20 éves pilóta. „Minden fiatal versenyző egy ilyen pillanatért dolgozik. Szeretnék olyan sokat tanulni, amilyen sokat csak tudok, mégpedig a lehető leggyorsabban, és ezzel párhuzamosan a csapat számára is hasznos munkát akarok végezni. Köszönettel tartozom a Renault-nak, ami már többször bizonyította, hogy remek partner egy fiatal versenyző számára, aki be szeretne kerülni a Forma–1-be. Azon leszek, hogy mindent kihozzak ebből a lehetőségből. Egy ilyen esély után még eltökéltebben fogok harcolni a GP2 bajnoki címéért” – tette hozzá.

„Szergej az egyik legígéretesebb versenyző a junior-kategóriában, szóval örömünkre szolgál, hogy csatlakozik a Renault-hoz” – méltatta fiatal pilótáját a csapatfőnök, Frédéric Vasseur. „Láthattuk, hogy tavaly ő volt a legígéretesebb a GP2 újoncai közül. Dobogós helyezéseket szerzett és versenyt is nyert, idén pedig nagyon jó helyzetben van ahhoz, hogy megszerezze a bajnoki címet. Szocsiban már vezetett GP2-es autót, szóval reméljük, hasznos lesz a munkája a csapat számára. A Renault Oroszország számára ez jó lehetőség, hogy kihasználja a motorsport növekvő népszerűségét.”

Szergej Szirotkin

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

fagyi
#4 fagyi 2016. április 26. 15:04  
Zasalamel:
Amúgy annyira nem rossz az orosz.

Hát igen, csak ha tehetséget figyelnék elsősorban, biztos nem Ő lenne ott, hanem pl Ocon, de még lenne pár jelölt mire Ő sorra kerülne szerintem.

Zasalamel
#3 Zasalamel 2016. április 26. 13:32  

Amúgy annyira nem rossz az orosz.

fagyi
#2 fagyi 2016. április 26. 12:50  

Kezdodik az anyagi hercehurca a Renaultnál. :P

BrettShaw
#1 BrettShaw 2016. április 26. 12:35  

Jesszus, mennyit fizet majd a papa...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa