Örül, hogy az F1-ben lehet, de meddig maradhat?

írta: M4Sport
2016. május 23. 18:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár az indonéz kormány mellett egy különleges kezdeményezésnek köszönhetően hazai szurkolói is támogathatják, továbbra sem biztos, hogy Rio Haryanto a 2016-os szezon végéig megtarthatja versenyzői ülését a Manornál.

Indonézia első királykategóriás versenyzője komoly anyagi támogatással érkezett a mezőnybe, otthonában pedig – ahol évek óta hatalmas népszerűségnek örvend – szimpatizánsai SMS-ekkel is támogathatják (az üzenet elküldése 5000 rúpiányi, vagy nagyjából 100 forintnyi segítséget jelent), hogy megszerezze a pályafutása folytatásához szükséges pénzösszeget. Azt, hogy jövője a különböző szponzorpénzek előteremtésétől függ, ő maga sem cáfolja.

„Erre még nem tudok válaszolni” – mondta a Forma–1 hivatalos oldalának, amikor egy hosszabb interjú során arról kérdezték, befejezheti-e a szezont jelenti csapatával. „Én a lehető legjobb formámat hozom, és természetesen itt vannak az anyagiakkal kapcsolatos kérdések is. De ezeket a menedzsmentem kezeli, szóval nekem csak a vezetésre kell összpontosítanom. Igazából, a források kezelése nem az én kezemben van. Én csak jól akarok versenyezni, hogy megfelelő jelölt legyek. Nem kérdés, hogy itt akarok maradni, és be akarom fejezni a szezont” – tette hozzá.

Haryanto a beszélgetés során egyértelművé tette, bár jövője kérdéses, még nem készített B-tervet, hiszen csak és kizárólag a Forma–1-es lehetőségre és a Manorra akar koncentrálni. „A pontszerzés varázslatos lenne, ez nyilvánvaló. Az autó nagyon sokat javult tavaly óta, szóval, ha a többieknek rosszul jön ki a lépés, akkor kihasználhatjuk a lehetőséget. Pontszerzés… ez olyan lenne nekünk, mint egy győzelem! És a B-terv… nem, ha a Forma–1-ben vagy, akkor élvezd ki a lehetőséget, próbáld a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, később pedig lehetnek terveid” – magyarázta.

Az indonéz pilóta elmondta, „azóta álmodozott a királykategóriáról, mióta gyermekként Michael Schumacher versenyeit nézte”, az pedig, hogy hazáját elsőként képviselheti a géposztályban, még örömtelibbé teszi az álom megvalósulását. „Néha úgy érzem, hogy csak álmodom, és ilyenkor megkérdezem magamtól, hogy ez a valóság? De igen, ez az! Nem sok ember lehet Forma–1-es versenyző. Nekem most megadatott a lehetőség, és mindent megteszek, hogy itt maradjak. Most az álom és a valóság nagyon közel van egymáshoz. Persze az ember még többet akar, én szeretnék még gyorsabban menni, és szeretnék még jobban teljesíteni.”

A legkönnyebben talán úgy bizonyíthatná rátermettségét, ha folyamatosan csapattársa előtt végezne, akit sokan a jelenlegi mezőny egyik legnagyobb ígéretének tartanak. Pascal Wehrleint a márkatárs is kiváló pilótának gondolja, és úgy érzi, tisztességesen helyt áll mellette. „Őszintén mondom, nagyon jól együtt tudunk működni. Nagyon gyors, és ez engem is motivál. Az autón kívül mindig megosztjuk egymással az elképzeléseinket, hiszen a legjobbat akarjuk a csapatunknak. Nagyszerű csapattárs. Ő egy jövőbeli Mercedes-pilóta, és ha nem vagyok messze az időeredményeitől, az fantasztikus számomra!” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

Így szólt a rádió Texasban

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál