„Ostobaság lenne leírni Hamiltont”

írta: M4Sport
2016. október 10. 15:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mercedes tanácsadója, Niki Lauda úgy véli, Nico Rosberg már csak akkor veszítheti el a bajnoki címet, ha az utolsó négy futam egyikén műszaki hibával szembesül. A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner eközben kijelentette „ostobaság” lenne leírni Lewis Hamiltont…

Hamilton egy lépéssel ismét távolabb került a címvédéstől, miután a Japán Nagydíj is a márkatárs győzelmét hozta. Rosberg négy futammal a szezon vége előtt 33 ponttal vezeti a tabellát, ez az előny pedig a címvédő szerint is „megnyugtató” lehet számára. Tanácsadójuk szerint olyannyira, hogy Hamilton már csak akkor fordíthat, ha ellenfele nullázni kényszerül.

„Nico most mindent tökéletesen csinál” – kezdte az osztrák. „Ha ez továbbra is így marad, a bajnokság már a következő futamokon eldőlhet. Lewis már nem tudja elkapni, ha minden a normális kerékvágásban zajlik majd, ez számomra teljesen egyértelmű. Persze, csak akkor van vége, ha a pontok is ezt mutatják, de ha semmi sem történik a másik autóval, nem hiszem, hogy Lewis ismét fordíthat” – tette hozzá határozottan a korábbi háromszoros világbajnok.

A jelenlegi állás szerint Rosberg már akkor is világbajnok lesz Abu-Dzabiban, ha a következő versenyeken három második és egy harmadik helyet szerez, miközben Hamilton mindet megnyeri. A Mercedes idei formáját látva nem meglepő, hogy Hamilton ennek tudatában a japán futam után kijelentette, biztos, hogy innentől „keményebb lesz számára” a címvédés. „Nicónak nagyon megy mostanság. Persze mindent bele fogok adni, ahogyan eddig is mindent beleadtam. Ez a legtöbb, amit megtehetek. Összpontosítok, és a legjobbat akarom nyújtani. Majd meglátjuk, mi lesz” – mondta.

Eközben a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff több alkalommal is arról beszélt, ő még nem írná Hamiltont, hiszen a brit már idén is bemutatta, képes felállni a padlóról (a nyáron 43 pontos előnyt dolgozott le, és „varázsolt” át 19 egységnyi előnyre). Ráadásul ő az a fajta versenyző, aki a nyomás alatt még jobban teljesít, ha valami komoly cél lebeg a szeme előtt.

A bajnoki csatát a Red Bull csapatvezetője, Christian Horner sem nevezné lefutottnak. „Minden sportban megfigyelhetik, hogy a sportolóknak vannak igazán jó időszakaik, amikor meglovagolják a hullámot. Nico most ilyen helyzetben van. Lewisnak voltak nehéz hétvégéi, de összeszedheti magát, és visszavághat. Elég, hogy egy kis mázlija legyen. Tudják, egy kiesés Nicótól és azonnal visszajön a játékba. A dolgok gyorsan megváltozhatnak. Láttuk, hogy 10 éve Kimi (Räikkönen) ellopta a bajnoki címet Lewis és Fernando (Alonso) orra elől. Ebben a szezonban még 100 pont szerezhető. Ha most leírnám őt, akkor eléggé ostoba fickó lennék” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

karl
#4 karl 2016. október 11. 07:01  

Hamilton szerintem azért adta fel,mert tudja,ha közelebb kerülne Nicohoz,akkor biztos ,hogy történik az autójával valami.Tesznek érte.!

kimi-sebfan
#3 kimi-sebfan 2016. október 11. 06:34  
Masters_Of_Hardcore:
Már nem reménykedek hogy Rosberg elfüstölne. Hamiltonnál viszont szinte tuti lesz még valami gond.. :D Ez egy ilyen év. Kapják be. Jövőre támadunk ismét! :)

"támadunk"? :)

Utoljára módosítva: 2016. október 11. 06:34

Masters_Of_Hardcore
#2 Masters_Of_Hardcore 2016. október 11. 02:18  

Már nem reménykedek hogy Rosberg elfüstölne. Hamiltonnál viszont szinte tuti lesz még valami gond.. :D Ez egy ilyen év. Kapják be. Jövőre támadunk ismét! :)

SANI{Ó
#1 SANI{Ó 2016. október 10. 19:43  

beértek a trükkök, lehet többre nincs is szükség...

HairHungary