Őt választották a verseny emberének Hockenheimben!

írta: M4Sport
2016. augusztus 01. 13:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ismét megválasztották a szurkolók a Forma–1 hivatalos oldalán a verseny emberét. Három versenyző vívott szoros küzdelmet a győzelemért.

Mégpedig ugyanaz a három, amely vasárnap is a legjobb helyekért csatázott. Miként egy kivétellel mindig, ezúttal sem a futamgyőztes lett a befutó. „Ez NAGYON szoros volt Ricciardo, Hamilton és Verstappen között, de Daniel Ricciardót választottátok a Német Nagydíj emberének” – adta hírül a Formula1.com.

Az ausztrált nem is érdemtelenül találták a legjobbnak. Bár a rajtnál ifjú csapattársa, Max Verstappen megtréfálta, és külső íven megelőzte őt az első kanyarban, később pedig eltérő stratégiájuk miatt udvariasan engedte át neki a második pozíciót, az ausztrál hibátlanul versenyzett vasárnap, és korábbi csalódásait feledtetve – Magyarország után ismét – igazán önfeledten örülhetett a dobogón. Még a cipőjéből is pezsgőzött egy jót…

„Mindig próbálok mindent kihozni a lehetőségekből, de tudva, hogy ezúttal talán még jobb esélyünk lehet, ez egy kis plusz motivációt jelentett számomra. A rajtom egész jó volt, Nicót sikerült megelőznünk, de aztán kívülről érkezett Max az egyes kanyarban. Nagyon közel voltunk egymáshoz! Kissé csalódás volt számomra, hogy elhúzott. Utána próbáltam magam mögött tartani Nicót az első körben. Jó kis csatát vívtunk kanyarokon keresztül, és a versenyem szempontjából kulcsfontosságú volt, hogy sikerült tartanom őt” – mesélte versenyéről a második helyezett.

„Az első két etapnál előbb szuperlágy, majd lágy gumit használtam. Versenyben voltunk, de nem hittem, hogy ez elég lesz az élen állókra való felzárkózáshoz. De aztán az utolsó két etapomon igazán jónak éreztem az autót. Jó volt a tempónk. Jó ilyen eredménnyel elmenni nyári szünetre. Kétszer egymás után dobogóra állhattam, és másodikak vagyunk a konstruktőri bajnokságban. Szerintem büszkék lehetünk.”

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Denis Hunter
#4 Denis Hunter 2016. augusztus 02. 12:23  

ok, akkor ki lenne a legjobb? aki a legtobb helyezest javit egy versenyen? Nem tudom most ki volt az, de pl Grojean? mert a 20 helyrol a 15-en vegzett? ne viccelj mar

ego
#3 ego 2016. augusztus 01. 16:18  

Mióta ezt mondom. De mindenki lehurrog hogy az időmérő az szent. Pedig milyen jó kis versenyek lennének ha az időmérést dobnák a francba és akár egy sprint verseny lenne helyette. A rajtsorrend meg lenne a vb állás forditva mondjuk. Bocsi az 1-esre ment.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 01. 16:19

Denis Hunter
#2 Denis Hunter 2016. augusztus 01. 15:12  

100 futama volt, legyen egy ilyene is :D

kulcsarb
#1 kulcsarb 2016. augusztus 01. 15:08  

értem én hogy ők lettek a dobogósok,

de biztos ők voltak vasárnap is a legjobbak,
nem csak azért végeztek ott ahol, mert onnan is indultak?

olyan szívesen megnéznék egy futamot,
úgy hogy nem motorerő sorrendben (értsd: időmérő) indulnak!

lennének érdekességek

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

72016.10.24. 12:32

Fény derült Räikkönen elszúrt kerékcseréjének okára

"A zöld jelzést megkaptam, és ilyenkor persze, hogy elindulok"

52016.10.24. 11:36

Jött, de ki hívta? – Verstappen hatalmas bakival is a „verseny embere” lett

„Tíz másodperccel előtte közölte: »Jövök a boxba!« De akkor már a boxutcában volt!