„Óvoda!” – kiderült, Ricciardo is kifakadt Verstappenre

írta: M4Sport
2016. november 04. 09:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kiderült, minek titulálta Sebastian Vettel Max Verstappent a Mexikói Nagydíj hajrájában. Az Auto Motor und Sport által közzétett cenzúrázatlan, teljes rádiózásból azt is megtudhattuk, hogy Daniel Ricciardo is szót emelt csapattársa ellen.

A német Auto Motor und Sport közzétette a Mexikói Nagydíj utolsó négy körének teljes és cenzúrázatlan rádióbeszélgetését. Bár az elhangzottak nagy része már javarészt nyilvánosságra került korábban, a leírás így is tartalmaz újdonságokat.

Kiderül belőle például, hogy Sebastian Vettel a magyarul több értelmű ’bastard’ jelzővel illette Max Verstappent. Az is, hogy a Ferrari a Charlie Whitinggal folytatott egyeztetés után azt közölte versenyzőjével, a hollandnak el kell engednie őt, majd nem sokkal később jelezni próbálta, hogy mégsem született még döntés az ügyben, de ezt Vettel már „nem hallotta meg”. Valamint az is, hogy Maurizio Arrivabene valójában az utolsó előtti körben szólt közbe, s intette nyugalomra a négyszeres bajnokot, aki ezt követően valóban le is higgadt.

További új információ, hogy a Red Bullnál sem volt teljes az egyetértés Max Verstappen ügyében. Daniel Ricciardo a leintés után kifakadt csapattársa pályalevágása miatt, és jelezte, „óvodás” megmozdulásnak tartja azt – Lewis Hamilton rajt utáni levágásával együtt.

Alább a három „harmadik” helyezett beszélgetései olvashatóak, a nyomdafestéket nem tűrő szavakat – a képzelőerőt segítő módon – kicsillagoztuk…

68. KÖR:

Verstappennek: Rendben, add át a pozíciódat! Szerintem át kell majd adnod a pozíciódat, Max.

Verstappen: Mondjátok meg!

Verstappennek: Oké, maradj ott!

*

Vettel: El kell engednie, el kell engednie!

Vettelnek: Oké, vettük. Nyugalom!

Vettel: Nem, ez nem helyes, nem maradok nyugodt, mert feltart és rám hozza Ricciardót.

Vettelnek: Vettük.

*

Vettelnek: Rajta vagyunk Charlie-val!

Vettelnek: Oké, Verstappennek át kell adnia a helyét. Figyelj Ricciardóra mögötted!

*

Ricciardónak: Rendben, pajtás, csak simán! Használd ki az előnyödet, ahol csak tudod!

69. KÖR:

Vettelnek: Még három kör.

Vettelnek: Állj félre, állj félre, a ki****ott ég szerelmére!

Vettelnek: Már szóltak neki. Félre kell állnia.

Vettel: Ő egy köcsög, ez ő! (az angol ’bastard’ szót többféleképpen lehet fordítani – szerk.)

*

Verstappennek: Rendben, pajtás, a futam után fogják vizsgálni, szóval gyerünk! Még két kör.

*

Ricciardónak: Oké, két kör. Az elemek tele. Gyerünk!

Sebastian Vettel

70. KÖR:

Vettel: Én vagyok az egyetlen, vagy ti nem látjátok, amit én? Egyszerűen feltart, hogy Ricciardo utolérjen. B***** meg!

Vettelnek: Harcolnod kell vele. Charlie…

Vettel: …mi a pokolról beszéltek? Levágta a sikánt!

Vettelnek: Rendben, vettem.

Vettel: Most meg féktesztel!

Vettel: Most komolyan, valakit meg fogok ütni! Azt hiszem, defektem van. Bal hátsó.

*

Ricciardo: Ez el lett b***va. Féktávon mozgott. Már bebújtam. *****a meg!

Ricciardónak: Rendben, vettük. Vettelnek talán defektje van.

*

Vettelnek: A gumik rendben, a gumik rendben.

Vettelnek: Az autó rendben van, harcolhatsz. Az autód rendben, harcolhatsz!

Vettel: Vissza kell adnia a helyét, ennyi a történet.

Vettelnek: Charlie azt mondta… Charlie azt mondta…

Vettel: …igen? Tudod, mit? Ez az üzenetem Charlie-nak: Menj a *****ba! Komolyan, menj a *****ba!

Arrivabene Vettelnek: Sebastian, Sebastian! Higgadj le! Vizsgálják őket! Tudom, hogy nem fair, de higgadj le! Most foglalkozz a dolgoddal, aztán utána megbeszéljük!

Vettel: Rendben, vettem, Maurizio!

71. KÖR:

Verstappennek: Oké, Max, utolsó kör. Az előnyöd Sebastiannal szemben 1,7 másodperc.

Ricciardónak: Oké, pajtás, ez az utolsó kör. A gumihőmérséklet rendben, ez az utolsó kör.

Ricciardo: Erős vibrációt érzek. Mekkora az különbség hátul?

Ricciardónak: Igen, értjük. Harminc másodperccel van mögötted Räikkönen. Tartsd a tempót, háta Vettel büntetést kap! Nem fenyeget senki hátulról. Próbálj öt másodpercen belül maradni, ha lehet!

*

Vettelnek: Ricciardo lassult. 2,7 másodpercre van tőled. Próbálj a lehető legközelebb maradni, hátha öt másodperces büntetés lesz a végén. Ez az utolsó kör.

Max Verstappen

LEVEZETŐ KÖR:

Verstappennek: Hú, Max! Mit is mondhatnék, pajtás? Hihetetlen munka. Hihetetlen munka! Nagyon jól csináltad!

Verstappen: Kemény volt.

Verstappennek: 59 kör ezeken a gumikon. Fantasztikus!

Horner Verstappennek: Szép volt, Maxi, ez fantasztikus versenyzés volt! Semmi aggodalom az első kanyar miatt. A Ferrari panaszkodott miatta, de előtte voltál bőven, és sokkal jelentéktelenebb volt, mint amit Rosberg csinált az elején. Szép verseny, jól kezelted, Nico ellen is mindent megtettél.

Verstappen: Igen, köszönöm szépen, Christian! Nagyon kemény volt az utolsó tíz kör. De a végén ez még így is egy jó eredmény lett.

Verstappennek: Hűtsd le az autót befelé, Max! És emlékeztetőül: Hamiltonnal és Rosberggel a 13-asnál állj meg, a stadionnál! Csak élvezd!

*

Vettelnek: Lassíts, hűtsd a fékeket!

Vettel: Szerintem eleget mutattam. Úgy értem, előzni nem gyerekjáték itt. Számomra elég egyértelmű volt. Ennyit akartam még mondani.

Arrivabene: Sebastian, megértjük, majd utána megbeszéljük, beszélni fogunk az FIA-val is. Jó versenyt futottál, büszke vagyok rád!

Vettel: Grazie ragazzi! Az autó nagyszerű volt, a taktika jól működött. Kár a tegnapért, mert a tempó elég lett volna ennél többre is. Grazie.

*

Ricciardónak: Szép munka, pajtás!

Ricciardo: Igen, de mi a helyzet ezekkel az emberekkel, akik elfékezik magukat az első sikánban? Lewisra gondolok a rajtnál, és Max is ezt csinálta. Tegyenek oda egy ki****ott falat, és máris nem csinálják! Ez egy baromság, srácok! Ki****ott óvoda!

Ricciardónak: Rendben, pajtás, értjük. Nagyon-nagyon jó munkát végeztél ma. A tempód kiváló volt! Mint mondtam, beszélünk Charlie-val.

Horner Ricciardónak: Daniel, ez a megmozdulás égbekiáltó volt. A szabályok nagyon-nagyon egyértelműen fogalmaznak. Nem hinném, hogy bármitől is tartanod kéne. Kiváló munka volt, és nagy volt az a manőver. Neked kellene elöl lenned.

Ricciardónak: Rendben, Daniel, egyenest a boxutcába megyünk. Ha odaérsz, beszélhetsz Vettellel.

Daniel Ricciardo

Oszd meg!

53 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

gérvágó
#53 gérvágó 2016. november 04. 22:00  

Engem nem érdekel ki mit mond a rádióban mert lényegtelen a versenyzés szempontjából, de abban Ric-nek igaza van hogy csak így elfékezés címén kanyart levágni pontosabban kihagyni majd ugyanott folytatni az komolytalan. Én ilyen esetekben visszaküldeném a mezőny végére és folytathatja a versenyt

mb c124
#52 mb c124 2016. november 04. 21:59  
DUdi:
Off: A verseny után kérdezted a Kimi vs. Nico esetet. Hogy összeértek-e illetve miért nem vizsgálták https://twitter.com/Gianludale27/status/793914959403057152

Egy ilyen piruettet ha jól emlékszem Kanadában is bemutatott, de akkor Vettel előzte, aki meg is ijedt, hogy kiforgatta esetleg... :D
Szóval nem az első neki.

Utoljára módosítva: 2016. november 04. 21:59

albutr
#51 albutr 2016. november 04. 19:27  
guide:
Eddig nagyrészt a ferrarisok útját keresztezte,de előbb-utóbb a többiek is sorra kerülnek.:)

akkor Ricciardoval sem lesz engedékeny Max.egy biztos hogy szorakoztató lesz a kettőjük csatája olyan 2007 Mclaren lesz.

f1m12
#50 f1m12 2016. november 04. 19:26  

még egy észrevétel a cikkhez: amikor Vettelre rászólt a főnök, csendben maradt. nem reménytelen a helyzet. mármint arra vonatkozóan, h a srác kontrollálhatatlan

sába
#49 sába 2016. november 04. 19:20  

Egyébként még annyit a cikkhez. Milyen sunyi dög ez a Ricsi. a fene nagy őszinte vigyora közben folyton ez a sok rinya és káromkodás eléggé kiábrándító. :)

DUdi
#48 DUdi 2016. november 04. 19:18  
sába:
Kösz. már volt róla cikk is. Engem igazából meglepett, hogy a fórumozóknak leginkább fel sem tűnt, hogy volt Kimi vs Hülk csata és hogy Hülk megforgott. Legalábbis nem emlékszem, hogy lett volna ezzel foglalkozó komment.

Hát, történtek fontosabb dolgok is a pályán eközben :)
Mondjuk én észrevettem. És örültem is.

sába
#47 sába 2016. november 04. 19:17  
DUdi:
Off: A verseny után kérdezted a Kimi vs. Nico esetet. Hogy összeértek-e illetve miért nem vizsgálták https://twitter.com/Gianludale27/status/793914959403057152

Kösz. már volt róla cikk is. Engem igazából meglepett, hogy a fórumozóknak leginkább fel sem tűnt, hogy volt Kimi vs Hülk csata és hogy Hülk megforgott. Legalábbis nem emlékszem, hogy lett volna ezzel foglalkozó komment.

DUdi
#46 DUdi 2016. november 04. 18:38  
sába:
Egy korábbi cikkből, csak hogy értsd miért kapcsolják be ilyenkor a rádiót: "Carlos Sainz rámutatott nincsenek véletlenek. Mivel a versenyzők pontosan tudják, hogy a versenyirányítás valamennyi rádiózást hallgatja, elégedetlenségük szerinte egyfajta tudatos üzenet is az irányukba. A spanyolt Mexikóban Fernando Alonso leszorításáért büntették meg, mely után honfitársa is kifakadt a rádióban. „A rádióban mindig lehet panaszkodni. Talán én is ezt tettem volna: bekapcsolom a rádiót, büntetést kérek – ez a legkönnyebb és legsimább módja annak, hogy megelőzz valakit. Mindannyian ezt csináljuk. De mindannyian teszünk dühös megjegyzéseket a rádióban, szóval ezt nem rónám föl neki” – nyilatkozta a Toro Rosso tehetsége." Hét ezért, tudják milyen lassan, következetlenül folyik a bíráskodás. Azzal ha hangosan jelzik a gondjukat, talán valaki felfigyel a problémára minél hamarabb.

Off:
A verseny után kérdezted a Kimi vs. Nico esetet. Hogy összeértek-e illetve miért nem vizsgálták
https://twitter.com/Gianludale27/status/793914959403057152

f1m12
#45 f1m12 2016. november 04. 18:22  
Jadeite:
Másold ki nekem, hol mondtam azt, h bárki szerint is "jól tette", meg egyáltalán h jön ez ide? Továbbra ha te nem érted, mi a különbség aközött, h vki másokat lehülyéz/köcsögöz/idiótáz,stb MIKÖZBEN nyomja a rádió gombját, és aközött, h vki NEM nyomja a gombot (1-2 fuckot beleszőve a helyzeten dühöngeni továbbra sem azonos ezzel), és így azt mond dühében amit akar a másikra, akkor max sajnállak, ennél egyszerűbben nem tudom megfogalmazni.

figyelj, sajnálhatsz. ha valaki káromkodik, és megnyomja a gombot, vagy nem nyomja meg, még ugyanúgy káromkodik a szememben. (nem látatlanban persze, de ha kiadják a rádiózást futam után)
úgy próbáltad beállítani a fanokat, mintha mentegetnék a lehetetlent.....én pedig csak simán közöltem, hogy minden Vettel fan érti, h mekkora csúnya dolgot művelt.
én már csak arra lennék kiváncsi, h ha mással hasonló történik akkor is ilyen élharcos lennél e ellene, ill. a múltban, amikor hasonló durva dolog történt tetszett e neked. megjegyzem, h szerintem a csapatfőnököt sorozatos bazdmegekkel elküldeni számomra durva. de gondolom neked nem. mert te érted a különbségeket. különösen ha Vettelnek hívják
még egyszer leírom: Vettel hülye volt. de akasztást, eltiltást meg hasonlókat nem érdemel. azonban ez most pont jól jön, h egyesek rajta köszörüljék, mert tökéletes megkoronázása ennek a szar szezonjának.

Utoljára módosítva: 2016. november 04. 18:25

F1890
#44 F1890 2016. november 04. 18:15  
Jadeite:
Azért vicces, ahogy a Vettel-fanok próbálják keverni a barna matériát, és egyáltalán 1 lapon említeni Vettel ámokfutását mások rádiózásával. A picsogókirály konkrétan másokat mocskolt meg sértegetett egész hétvégén, Alonsotól és Massától kezdve, majd gyakorlatilag elküldte az anyjába a versenyigazgatót és Verstappent is. Ehhez hol van bárki más, pl Ric rádiózása? Jah, belesző 1-2 "fuckot" a mondandójába, ha úgy van, és biztos vagyok benne, h elnevezte Vettelt 1-2 dolognak, mikor ráhúzta a kocsit féktávon, DE csak utána nyomta meg a gombot. Amikor Monacoban Hami csak a sikánt levágva tudott előtte maradni, akkor sem visítozta a rádióba, h mekkora köcsög. Abban meg igaza van, h ezek a kanyarlevágások a vicc kategóriába tartoznak, régi F1es játékokban nem lenne pofám úgy átvágni, ráadásul ott tuti megbüntetnének.

remélemazért nyugodtan tudtál aludni h seb káromkodott? a 21. században, felháborító :(

"Amikor Monacoban Hami csak a sikánt levágva tudott előtte maradni, akkor sem visítozta a rádióba, h mekkora köcsög. Abban meg igaza van, h ezek a kanyarlevágások a vicc kategóriába tartoznak, régi F1es játékokban nem lenne pofám úgy átvágni, ráadásul ott tuti megbüntetnének."

honnan tudod? mert az fia nem játszotta be?:D
a szabadedzésen leidiótázta kimit mert feltartotta.

sába
#43 sába 2016. november 04. 18:09  
mpiere:
Vettel arra hivatkozik, hogy adrenalin miatt kiabál a rádióba, de azért ez nem ugyanaz, mert neki nem kell megnyomni a rádió gombot. ha már a kalapács hasonlat, az olyan, mintha rácsapnál az ujjadra és felhívod a haverodat mobilon hogy azta**** rácsaptam az ujjamra.

Egy korábbi cikkből, csak hogy értsd miért kapcsolják be ilyenkor a rádiót:

"Carlos Sainz rámutatott nincsenek véletlenek. Mivel a versenyzők pontosan tudják, hogy a versenyirányítás valamennyi rádiózást hallgatja, elégedetlenségük szerinte egyfajta tudatos üzenet is az irányukba.
A spanyolt Mexikóban Fernando Alonso leszorításáért büntették meg, mely után honfitársa is kifakadt a rádióban. „A rádióban mindig lehet panaszkodni. Talán én is ezt tettem volna: bekapcsolom a rádiót, büntetést kérek – ez a legkönnyebb és legsimább módja annak, hogy megelőzz valakit. Mindannyian ezt csináljuk. De mindannyian teszünk dühös megjegyzéseket a rádióban, szóval ezt nem rónám föl neki” – nyilatkozta a Toro Rosso tehetsége."

Hét ezért, tudják milyen lassan, következetlenül folyik a bíráskodás. Azzal ha hangosan jelzik a gondjukat, talán valaki felfigyel a problémára minél hamarabb.

vandr
#42 vandr 2016. november 04. 17:09  
Lombardo:
Nem írsz hülyeséget. Nem is jogilag érdekes ez, hanem inkább morális kérdés, hogy miközben Vettel a támadások kereszttüzében van, arról egy szó sem esik, hogy pusztán a balhé kedvéért bejátszották többszáz millió embernek Whiting megalázását. Vagyis utólag teremtették meg a nagy nyilvánosságot Vettel szavainak. Elvileg pont amiatt nem adnak be rádiózást élőben, mivel a verseny hevében durva dolgokat mondhatnak a pilóták. Egy-egy kisípolt bazdmegelés meg idiótázás még belefér, de Whiting anyázásának bejátszását vajon mi indokolta? Kicsit álságos, hogy az elhangzottak tudatában adásba adják Vettel őrjöngését, majd nekiesnek , hogy rossz példát mutat , illetve mindenki Whiting megalázásán siránkozik..

A Liberty Medianál kell keresni az okokat, ez a jelenet a sportág amerikanizálódásának egyik első jele. Usában kb a balesetben eszméletét vesztett versenyzőt is meg akarják interjúvolni. Ehhez képest ez a charlie whiting eset smafu. :)

Balrog
#41 Balrog 2016. november 04. 17:02  
Lombardo:
Nem írsz hülyeséget. Nem is jogilag érdekes ez, hanem inkább morális kérdés, hogy miközben Vettel a támadások kereszttüzében van, arról egy szó sem esik, hogy pusztán a balhé kedvéért bejátszották többszáz millió embernek Whiting megalázását. Vagyis utólag teremtették meg a nagy nyilvánosságot Vettel szavainak. Elvileg pont amiatt nem adnak be rádiózást élőben, mivel a verseny hevében durva dolgokat mondhatnak a pilóták. Egy-egy kisípolt bazdmegelés meg idiótázás még belefér, de Whiting anyázásának bejátszását vajon mi indokolta? Kicsit álságos, hogy az elhangzottak tudatában adásba adják Vettel őrjöngését, majd nekiesnek , hogy rossz példát mutat , illetve mindenki Whiting megalázásán siránkozik..

megalázás? nem túlzás ez egy kicsit?

Lombardo
#40 Lombardo 2016. november 04. 16:52  
guide:
Valakinek repülni kell a FOM-tól.Vettel helyében én ügyvédekkel vizsgáltatnám meg,hogy van e joga random módon bejátszani a futam szempontjából lényegtelen rádióforgalmazást csupán csak a balhé kedvéért.Itt a verseny hevében elhangzott mondat nem csak Vettelnek ártott,hanem Whitingnak és magának az egész F1-nek.Függetlenül attól,hogy Vettel kritikája jogos volt e vagy éppen mennyire erkölcsös.

Nem írsz hülyeséget. Nem is jogilag érdekes ez, hanem inkább morális kérdés, hogy miközben Vettel a támadások kereszttüzében van, arról egy szó sem esik, hogy pusztán a balhé kedvéért bejátszották többszáz millió embernek Whiting megalázását. Vagyis utólag teremtették meg a nagy nyilvánosságot Vettel szavainak. Elvileg pont amiatt nem adnak be rádiózást élőben, mivel a verseny hevében durva dolgokat mondhatnak a pilóták. Egy-egy kisípolt bazdmegelés meg idiótázás még belefér, de Whiting anyázásának bejátszását vajon mi indokolta? Kicsit álságos, hogy az elhangzottak tudatában adásba adják Vettel őrjöngését, majd nekiesnek , hogy rossz példát mutat , illetve mindenki Whiting megalázásán siránkozik..

Utoljára módosítva: 2016. november 04. 17:01

Jadeite
#39 Jadeite 2016. november 04. 16:49  
nova76:
Miért nem lehet megcsinálni hogy aki két kerékkel elhagyja a pályát - nem érdekes hogy előnyt szerzett vagy nem - automatikusan 5 másodperces bünt!? Nincs pardon és kész. Vagy tényleg legyen fal

A fal talán túlzás, de sóderágyat nekik, és akkor nem fogják átvágni a kanyarokat, mert időt veszítenek, és telemegy a hűtés kaviccsal.

Jadeite
#38 Jadeite 2016. november 04. 16:47  
f1m12:
még nem láttam senkit itt, aki azt mondta volna a Vettel szurkolók közül, h jól tette. de ahogy neked az vicces, miszerint bizonyíték van arra, h más sem szent, és erre mi is reagálunk, úgy nekem meg az, h próbálod a mások fuck olásait kisebbíteni. pont hogy a többi is visítoz a rádióba, panaszkodik, de nem ezek a srácok döntik el, h mi kerül adásba. én még arra is emlékszem, amikor a kissrác idiótázta le Vettelt. akkor miért nem verted magad, h társát sértegeti? arra is emlékszem, amikor előkerült a 2007 magyar nagydíj rádiózása. nem adták le. ettől nem lesz gáz valaki?

Másold ki nekem, hol mondtam azt, h bárki szerint is "jól tette", meg egyáltalán h jön ez ide? Továbbra ha te nem érted, mi a különbség aközött, h vki másokat lehülyéz/köcsögöz/idiótáz,stb MIKÖZBEN nyomja a rádió gombját, és aközött, h vki NEM nyomja a gombot (1-2 fuckot beleszőve a helyzeten dühöngeni továbbra sem azonos ezzel), és így azt mond dühében amit akar a másikra, akkor max sajnállak, ennél egyszerűbben nem tudom megfogalmazni.

Utoljára módosítva: 2016. november 04. 16:52

f1m12
#37 f1m12 2016. november 04. 16:39  
Balrog:
jó de mások férfiasan elviselik a vereséget - lásd Suzuka :DD

ó, süt a férfiasság!!!! de örülök, ilyen is van. megteheti.

Balrog
#36 Balrog 2016. november 04. 16:29  
guide:
Eddig nagyrészt a ferrarisok útját keresztezte,de előbb-utóbb a többiek is sorra kerülnek.:)

jó de mások férfiasan elviselik a vereséget - lásd Suzuka :DD

nova76
#35 nova76 2016. november 04. 16:18  

Miért nem lehet megcsinálni hogy aki két kerékkel elhagyja a pályát - nem érdekes hogy előnyt szerzett vagy nem - automatikusan 5 másodperces bünt!? Nincs pardon és kész. Vagy tényleg legyen fal

guide
#34 guide 2016. november 04. 16:13  
albutr:
mi lesz itt ha Ricciardo és Verstappen a vb-ért megy majd?

Eddig nagyrészt a ferrarisok útját keresztezte,de előbb-utóbb a többiek is sorra kerülnek.:)

guide
#33 guide 2016. november 04. 16:11  
ati1982:
Sziasztok! Én Vettelnek drukkolók,de elég rossz volt tőle ezeket hallani.Remélem átgondolja az egészet,és a jövőben megfontoltabb lesz még ha a szituácíó adott is,türelmesebb lesz ,és kivárja a büntetést akinek kijár.A másik elég rossz szerintem,hogy van az FIA és olyan hülye banda ül ott,hogy nem tudnak dönteni egy adott dologban,maximum 2 kör elteltével ki kellene szabniuk büntetést egy adott versenyzőnek,ha megjár,és nem a verseny után kellene döntést hozniuk,elvégre azért vannak ott.Ha verseny közben rossz döntést hoznak pl megbüntetnek egy versenyzőt,majd kiderülne,hogy nem érdemet volna büntetést,legyen ilyen esetben kárpótlásul 20 pont a meglévők mellé.

Itt az volt a gond,hogy Vettel abban a tudatban volt,hogy Verstappennek szóltak,hogy engedje előre.Tévesek voltak az infói és csak a 70. körben mondták meg neki,hogy harcolnia kell Max-al,mert Charlie.....és ekkor borult el az agya.Gondolom azt hitte,hogy ez a kanyarlevágás is büntetlenül marad.A sztori egésze nem is derült ki csak tegnap,amikor az AMuS megszerezte a teljes rádióforgalmazást.

Utoljára módosítva: 2016. november 04. 16:20

f1m12
#32 f1m12 2016. november 04. 16:11  
Jadeite:
Azért vicces, ahogy a Vettel-fanok próbálják keverni a barna matériát, és egyáltalán 1 lapon említeni Vettel ámokfutását mások rádiózásával. A picsogókirály konkrétan másokat mocskolt meg sértegetett egész hétvégén, Alonsotól és Massától kezdve, majd gyakorlatilag elküldte az anyjába a versenyigazgatót és Verstappent is. Ehhez hol van bárki más, pl Ric rádiózása? Jah, belesző 1-2 "fuckot" a mondandójába, ha úgy van, és biztos vagyok benne, h elnevezte Vettelt 1-2 dolognak, mikor ráhúzta a kocsit féktávon, DE csak utána nyomta meg a gombot. Amikor Monacoban Hami csak a sikánt levágva tudott előtte maradni, akkor sem visítozta a rádióba, h mekkora köcsög. Abban meg igaza van, h ezek a kanyarlevágások a vicc kategóriába tartoznak, régi F1es játékokban nem lenne pofám úgy átvágni, ráadásul ott tuti megbüntetnének.

még nem láttam senkit itt, aki azt mondta volna a Vettel szurkolók közül, h jól tette. de ahogy neked az vicces, miszerint bizonyíték van arra, h más sem szent, és erre mi is reagálunk, úgy nekem meg az, h próbálod a mások fuck olásait kisebbíteni. pont hogy a többi is visítoz a rádióba, panaszkodik, de nem ezek a srácok döntik el, h mi kerül adásba.
én még arra is emlékszem, amikor a kissrác idiótázta le Vettelt. akkor miért nem verted magad, h társát sértegeti?
arra is emlékszem, amikor előkerült a 2007 magyar nagydíj rádiózása. nem adták le. ettől nem lesz gáz valaki?

Utoljára módosítva: 2016. november 04. 16:12

ati1982
#31 ati1982 2016. november 04. 16:00  

Sziasztok!
Én Vettelnek drukkolók,de elég rossz volt tőle ezeket hallani.Remélem átgondolja az egészet,és a jövőben megfontoltabb lesz még ha a szituácíó adott is,türelmesebb lesz ,és kivárja a büntetést akinek kijár.A másik elég rossz szerintem,hogy van az FIA és olyan hülye banda ül ott,hogy nem tudnak dönteni egy adott dologban,maximum 2 kör elteltével ki kellene szabniuk büntetést egy adott versenyzőnek,ha megjár,és nem a verseny után kellene döntést hozniuk,elvégre azért vannak ott.Ha verseny közben rossz döntést hoznak pl megbüntetnek egy versenyzőt,majd kiderülne,hogy nem érdemet volna büntetést,legyen ilyen esetben kárpótlásul 20 pont a meglévők mellé.

Balrog
#30 Balrog 2016. november 04. 15:51  
albutr:
mi lesz itt ha Ricciardo és Verstappen a vb-ért megy majd?

nincs kétségem afelől, hogy jól fogunk szórakozni. és ez a lényeg

Jadeite
#29 Jadeite 2016. november 04. 15:50  

Azért vicces, ahogy a Vettel-fanok próbálják keverni a barna matériát, és egyáltalán 1 lapon említeni Vettel ámokfutását mások rádiózásával. A picsogókirály konkrétan másokat mocskolt meg sértegetett egész hétvégén, Alonsotól és Massától kezdve, majd gyakorlatilag elküldte az anyjába a versenyigazgatót és Verstappent is. Ehhez hol van bárki más, pl Ric rádiózása? Jah, belesző 1-2 "fuckot" a mondandójába, ha úgy van, és biztos vagyok benne, h elnevezte Vettelt 1-2 dolognak, mikor ráhúzta a kocsit féktávon, DE csak utána nyomta meg a gombot. Amikor Monacoban Hami csak a sikánt levágva tudott előtte maradni, akkor sem visítozta a rádióba, h mekkora köcsög. Abban meg igaza van, h ezek a kanyarlevágások a vicc kategóriába tartoznak, régi F1es játékokban nem lenne pofám úgy átvágni, ráadásul ott tuti megbüntetnének.

Utoljára módosítva: 2016. november 04. 15:53

albutr
#28 albutr 2016. november 04. 15:50  

mi lesz itt ha Ricciardo és Verstappen a vb-ért megy majd?

csiga00
#27 csiga00 2016. november 04. 15:12  
mpiere:
Vettel arra hivatkozik, hogy adrenalin miatt kiabál a rádióba, de azért ez nem ugyanaz, mert neki nem kell megnyomni a rádió gombot. ha már a kalapács hasonlat, az olyan, mintha rácsapnál az ujjadra és felhívod a haverodat mobilon hogy azta**** rácsaptam az ujjamra.

Persze, ez a különbség pont. Vettel azt üzente Charlienak, hogy elégedetlen a szituációval/döntéssel. Ezt fogalmazta meg rosszul az adrenalin miatt. Ezért nem feltétlen választanám szét a káromkodást és az üzenetet, ez egy olyan eset, amikor meggondolatlanul mond valamit (az idegbetegsége miatt). Ezért kért elnézést.

A kalapácsos baszdmeg meg elszáll a levegőbe, nem üzened senkinek sem (bár lényegében pont világgá kürtölöd, hogy neked milyen rossz, de ez most mindegy :D).

Azért rágtam a csonton én is még egyet :)

f1m12
#26 f1m12 2016. november 04. 15:07  
Balrog:
najó, csak Ricet senki nem is próbálta annak beállítani - saját magát leszámítva - viszont ha Vettel épp a pályán nem bizonyít, akkor meg azt kell hallgatni, hogy bezzeg emberileg ő mindenki felett áll. pedig ő sem :D

micsoda? inkább csak abban dicséretes, h jelentéktelen dolgaival nincs szétszórva a net. meg nem látjuk extravagánsan v nincs feltűnő viszketegségi mániája. lehet van egy csomó dolga, ami nem tetszene, de nem tudjuk meg, mert nem aktív a közösségi oldalakkon. és ez se mindig használ neki

mpiere
#25 mpiere 2016. november 04. 15:03  

Vettel arra hivatkozik, hogy adrenalin miatt kiabál a rádióba, de azért ez nem ugyanaz, mert neki nem kell megnyomni a rádió gombot. ha már a kalapács hasonlat, az olyan, mintha rácsapnál az ujjadra és felhívod a haverodat mobilon hogy azta**** rácsaptam az ujjamra.

f1m12
#24 f1m12 2016. november 04. 15:03  
kayassine:
Erős átfedést látok a Vettel rajongók és a Ricciardoban csalódók tábora közt. Biztos véletlen.

pedig az első 3-4 hozzászóló nem kifejezetten Vettel barát. attól még csalódhattak benne. a Vettel rajongók nem biztos, h eddig egyáltalán szerették......lehet, h csak szimplán nem ezt várták tőle. vagy az is lehet, h meglepődtek, mert azért mégsem fogják megdicsérni csak azért, amiért Vettelt már lehordták mindennek

Balrog
#23 Balrog 2016. november 04. 14:53  
Masters_Of_Hardcore:
deniel rinyáldó akkor a neve? :D "it hörtsz / szév it" béjbi.. :D

https://www.youtube.com/watch?v=6zXDo4dL7SU

Masters_Of_Hardcore
#22 Masters_Of_Hardcore 2016. november 04. 14:49  

deniel rinyáldó akkor a neve? :D "it hörtsz / szév it" béjbi.. :D

Balrog
#21 Balrog 2016. november 04. 14:32  
guide:
Azért ez nem ilyen egyszerű.A hatalmasoknak fontosabb a jó hírnév,mint az,hogy róluk beszéljenek.

mert egy indulatos b*zdmeg hogyan ássa alá a "hatalmasok" jó hírnevét? Még ha Vettel halál nyugodtan, észérvekkel bizonygatta volna a vezetés inkompetenciáját, de így... Nagyobb a füstje, mint a lángja ennek az egésznek

ha azt veszed, Bernie minden második nyilatkozata sokkal komolyabban alááshatná a sport tekintélyét, mostanában annyi baromságot hord össze a vén marha

Utoljára módosítva: 2016. november 04. 14:34

guide
#20 guide 2016. november 04. 14:26  
F1890:
Ez volt a dolguk, még most is erről beszélünk, úgyh bejött a számításuk. a népnek ez kell cirkusz, ha már a pályán ló.asz nem történt :D

Azért ez nem ilyen egyszerű.A hatalmasoknak fontosabb a jó hírnév,mint az,hogy róluk beszéljenek.

F1890
#19 F1890 2016. november 04. 14:13  
guide:
Azért írtam,hogy megvizsgáltatnám. Akárhonnan nézzük,ez az ügy Whitingnak is baromi kellemetlen.Ha már a FOM showt akart és nem érdekelte őket Vettel,legalább tekintettel lehettek volna Charliera.Volt rá 1,5 körük,hogy eldöntsék,beadják e és a leintés utáni utolsó pillanatban leadták.Őket nem ragadta el a versenyhév,hanem nagyon is tudatosan cselekedtek.

Ez volt a dolguk, még most is erről beszélünk, úgyh bejött a számításuk. a népnek ez kell cirkusz, ha már a pályán ló.asz nem történt :D

guide
#18 guide 2016. november 04. 14:08  
Balrog:
most nem azért, de pl. filmes szakmában elég tipikus, hogy joglemondó nyilatkozatot iratnak alá a statisztákkal, hogy később semmilyen követelésük ne lehessen a produkció felé azzal kapcsolatban, hogy ők hogyan jelennek meg a végleges termékben. engem erősen meglepne, ha a FOM ezeket úgy játszaná be, hogy előtte jogilag nem biztosították be magukat. tehát hogy a versenyzők eleve annak tudatában rádióznak, hogy bármi elhangozhat az élő adásban is.

Azért írtam,hogy megvizsgáltatnám.
Akárhonnan nézzük,ez az ügy Whitingnak is baromi kellemetlen.Ha már a FOM showt akart és nem érdekelte őket Vettel,legalább tekintettel lehettek volna Charliera.Volt rá 1,5 körük,hogy eldöntsék,beadják e és a leintés utáni utolsó pillanatban leadták.Őket nem ragadta el a versenyhév,hanem nagyon is tudatosan cselekedtek.

Agressor
#17 Agressor 2016. november 04. 14:02  
continental:
Whitingot nem Vettel alázta meg,évek óta saját magát alázza a következetlen,részre hajló döntéseivel. Egyébként nyilván a kalapácsolás ugyanolyan horderejű dolog,mint részt venni egy F1-es futamon,hasonló idegállapot,stb. Nagyszerű példa. :D K*rvaanyázás pedig nem volt. :)

"Whitingot nem Vettel alázta meg,évek óta saját magát alázza a következetlen"

Whiting egy a sok közül, és a büntetésekről tudtommal nem is az ő feladata dönteni. Mellesleg az, hogy alázza e valóban önmagát, az egy szubjektív vélemény. Mióta az internet világában a senki paraszt is elmondhatja a véleményét a Forma1-ről, azóta mindig van egy hangos sz@rozó tömeg. És sajnos szegény Whiting is abban a sokszögben van benne, ahol meg kell próbálni (nem lehet) a sok kiabáló senki parasztnak megfelelni, tehát elég véleményes feladata van az öregnek...
De feltételezem, a sok kiabáló senki paraszthoz hasonlóan te is a Forma1 fénykoráról beszélnél, ha a kedvenced (esetedben a Ferrari) lenne az élen...

"Egyébként nyilván a kalapácsolás ugyanolyan horderejű dolog,mint részt venni egy F1-es futamon,hasonló idegállapot,stb.
Nagyszerű példa. :D"
Így van. Nem is írtam, hogy ugyanaz a kettő. Kérlek idézd, ahol ezt írtam...

K*rvaanyázás az én hasonlatomban volt... És abban mi a baj?

F1890
#16 F1890 2016. november 04. 13:56  
Agressor:
Elejteni egy b.meget, és az adrenalintól fűtve káromkodni még mindig nem ugyanaz, mint tekintélyében és pozíciójában megalázni a versenyigazgatót százmilliók előtt... Az, hogy én a kalapáccsal ráütök az ujjamra, és b.zmegolok egyet, az nem ugyanaz, mint mikor nagy nyilvánosság előtt lekurvaanyázok egy felelős személyt.

azt felejted el h nem nyílvánosan tette mindezt hanem saját csapatának üzent. Ezért a felvetés már eleve kicsit gázos.

Nem volt szép, de sztem bejátszani fölösleges volt.. Ugyanaúgy ricsiét is belehetett volna játszani vagy másét

Agressor
#15 Agressor 2016. november 04. 13:52  
csiga00:
Egyetértek, nem volt szép húzás Vettel részéről, de ezt szerintem senki sem gondolja másképp. Elnézést is kért. Egyébként pedig a tét sem ugyanaz, hogy Vettel dobogóra tud-e állni még ebben az évben ezzel a Ferrarival, vagy be tudsz-e verni egy szöget. Ha neked nem sikerül, újra próbálkozol. Vettelnél (és a többi versenyzőnél) ez nincs, ha vége a futamnak, ennyi volt...pont a nagy frusztráltság és a kevés kínálkozó lehetőség miatt borult a bili, mert érezte, hogy jön Ricciardo és elúszhat a dobogó. Lerágott csont már, elnézést kért, tovább lehet szerintem lépni. A százmilliók előtt részhez pedig még mindig hozzátartozik, hogy ki adta be ezt adásba...amit szintén megért az ember, mert nekik el kell adni ezt az egészet.

Látom nem igazán jött át, hogy a hasonlatomból mi képezi a párhuzamot, és mi az egyenlet változója.

Az akkori idegrendszerét mint már többször elmondtam, tökéletesen megértem... Tehát nem igazán van közöttünk nézetkülönbség.

continental
#14 continental 2016. november 04. 13:26  
Agressor:
Elejteni egy b.meget, és az adrenalintól fűtve káromkodni még mindig nem ugyanaz, mint tekintélyében és pozíciójában megalázni a versenyigazgatót százmilliók előtt... Az, hogy én a kalapáccsal ráütök az ujjamra, és b.zmegolok egyet, az nem ugyanaz, mint mikor nagy nyilvánosság előtt lekurvaanyázok egy felelős személyt.

Whitingot nem Vettel alázta meg,évek óta saját magát alázza a következetlen,részre hajló döntéseivel.
Egyébként nyilván a kalapácsolás ugyanolyan horderejű dolog,mint részt venni egy F1-es futamon,hasonló idegállapot,stb.
Nagyszerű példa. :D

K*rvaanyázás pedig nem volt. :)

Balrog
#13 Balrog 2016. november 04. 13:26  
guide:
Valakinek repülni kell a FOM-tól.Vettel helyében én ügyvédekkel vizsgáltatnám meg,hogy van e joga random módon bejátszani a futam szempontjából lényegtelen rádióforgalmazást csupán csak a balhé kedvéért.Itt a verseny hevében elhangzott mondat nem csak Vettelnek ártott,hanem Whitingnak és magának az egész F1-nek.Függetlenül attól,hogy Vettel kritikája jogos volt e vagy éppen mennyire erkölcsös.

most nem azért, de pl. filmes szakmában elég tipikus, hogy joglemondó nyilatkozatot iratnak alá a statisztákkal, hogy később semmilyen követelésük ne lehessen a produkció felé azzal kapcsolatban, hogy ők hogyan jelennek meg a végleges termékben. engem erősen meglepne, ha a FOM ezeket úgy játszaná be, hogy előtte jogilag nem biztosították be magukat. tehát hogy a versenyzők eleve annak tudatában rádióznak, hogy bármi elhangozhat az élő adásban is.

Utoljára módosítva: 2016. november 04. 13:27

Balrog
#12 Balrog 2016. november 04. 13:21  
f1m12:
még hogy Vettel sírja tele a rádiót! egyszerűen csak nagyon ráálltak mostanra. Ricsi a rádió mellett még a médiát is telesírja. egyik sem egy szent angyal itt, csak azt akartam mondani

najó, csak Ricet senki nem is próbálta annak beállítani - saját magát leszámítva - viszont ha Vettel épp a pályán nem bizonyít, akkor meg azt kell hallgatni, hogy bezzeg emberileg ő mindenki felett áll. pedig ő sem :D

kayassine
#11 kayassine 2016. november 04. 13:12  

Erős átfedést látok a Vettel rajongók és a Ricciardoban csalódók tábora közt. Biztos véletlen.

guide
#10 guide 2016. november 04. 12:29  

Valakinek repülni kell a FOM-tól.Vettel helyében én ügyvédekkel vizsgáltatnám meg,hogy van e joga random módon bejátszani a futam szempontjából lényegtelen rádióforgalmazást csupán csak a balhé kedvéért.Itt a verseny hevében elhangzott mondat nem csak Vettelnek ártott,hanem Whitingnak és magának az egész F1-nek.Függetlenül attól,hogy Vettel kritikája jogos volt e vagy éppen mennyire erkölcsös.

csiga00
#9 csiga00 2016. november 04. 12:21  
Agressor:
Elejteni egy b.meget, és az adrenalintól fűtve káromkodni még mindig nem ugyanaz, mint tekintélyében és pozíciójában megalázni a versenyigazgatót százmilliók előtt... Az, hogy én a kalapáccsal ráütök az ujjamra, és b.zmegolok egyet, az nem ugyanaz, mint mikor nagy nyilvánosság előtt lekurvaanyázok egy felelős személyt.

Egyetértek, nem volt szép húzás Vettel részéről, de ezt szerintem senki sem gondolja másképp. Elnézést is kért.
Egyébként pedig a tét sem ugyanaz, hogy Vettel dobogóra tud-e állni még ebben az évben ezzel a Ferrarival, vagy be tudsz-e verni egy szöget. Ha neked nem sikerül, újra próbálkozol. Vettelnél (és a többi versenyzőnél) ez nincs, ha vége a futamnak, ennyi volt...pont a nagy frusztráltság és a kevés kínálkozó lehetőség miatt borult a bili, mert érezte, hogy jön Ricciardo és elúszhat a dobogó. Lerágott csont már, elnézést kért, tovább lehet szerintem lépni. A százmilliók előtt részhez pedig még mindig hozzátartozik, hogy ki adta be ezt adásba...amit szintén megért az ember, mert nekik el kell adni ezt az egészet.

Agressor
#8 Agressor 2016. november 04. 12:14  

Elejteni egy b.meget, és az adrenalintól fűtve káromkodni még mindig nem ugyanaz, mint tekintélyében és pozíciójában megalázni a versenyigazgatót százmilliók előtt...

Az, hogy én a kalapáccsal ráütök az ujjamra, és b.zmegolok egyet, az nem ugyanaz, mint mikor nagy nyilvánosság előtt lekurvaanyázok egy felelős személyt.

Go.Michael
#7 Go.Michael 2016. november 04. 12:02  

Egy klasszikussal éljek, az Asszony illatából, amikor Slade alezredes a film végén beszél az egyetemen és a 3 ifjoncnak üzeni, a k. anyátokat, na én ezt küldeném nagy szeretettel annak a tehetséges emberfélének, aki élő adásba válogatja és bevágja a csapatrádiókat. Vettel nyíltan le lett járatva és mindenki a fejét követelte, hogy mennyire csúnya dolog volt amiket össze hordott... ja és Horner bácsinak is üzenném, a nagy tiszteletre való tekintettel, ahogy ő is lehurrogta Vettelt a verseny után. Dilettáns egy banda az egész red bull.

f1m12
#6 f1m12 2016. november 04. 11:37  

még hogy Vettel sírja tele a rádiót! egyszerűen csak nagyon ráálltak mostanra. Ricsi a rádió mellett még a médiát is telesírja. egyik sem egy szent angyal itt, csak azt akartam mondani

trialboj
#5 trialboj 2016. november 04. 11:35  

Ricsi siránkozása azért mint kiderült nem alaptalan. Főleg annak tudatában hogy elvették tőle a pódiumceremónia hangulatát, amit már nem kaphat vissza.

Nigel
#4 Nigel 2016. november 04. 11:34  

Ez a káromkodás lassan már bevált szokás, az összes pilóta előszeretettel él vele, senki sem akar kilógni a sorból. Mintha azon is versenyeznének, hogy ki tud ocsmányabbul szitkozódni :)

Ezért pont ugyan nem jár, össznépi figyelem viszont annál inkább. Ha már a versenyek nézhetetlenek, legalább legyen min csámcsogni.

Utoljára módosítva: 2016. november 04. 11:42

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”