Övproblémák után gyártóváltás

írta: M4Sport
2016. szeptember 29. 17:37
FOTÓ: ©xpbimages.com

Gyártót váltott a Williams Valtteri Bottas biztonsági övének szingapúri kilazulása miatt. A finn elárulta, nem először szembesült efféle problémával.

Viszonylag ritkán kényszeríti plusz kiállásra a versenyzőket egy biztonsági öv, Valtteri Bottasnak Szingapúrban viszont efféle problémával kellett meglátogatnia a szerelőit a versenyen. A csapat a futamot követően jelezte, alaposan kivizsgálják, hogyan oldódhatott ki a finn öve.

Malajziában Bottas elárulta, visszatérő probléma nála a biztonsági öv kikapcsolódása. „Valamin mindenképp változtatnunk kell” – nyilatkozta. „Nem ez az első eset, hogy megtörténik. Már két éve Brazíliában is előfordult. Még nem tudjuk, mi idézte elő a problémát, de rajta vagyunk, vizsgáljuk a szerkezetet.”

„Már erre a hétvégére változtattunk bizonyos dolgokon, hogy ez ne ismétlődhessen meg, így gyártót váltottunk, továbbá pár dolgot is megváltoztattunk a hétvége előtt. Még el kell végeznünk pár tesztet is a következő versenyeken, hogy minden olyan legyen, amilyennek kell.”

Bottas elárulta, képtelenség lett volna folytatnia a versenyt a kilazult övvel. „Az öv egyes részei kinyíltak. Nem teljesen, mert még össze voltak kapcsolódva. Kevesebb mint egy kört teljesítettem így, aztán rendben volt. Ilyenkor próbálsz nem ütközni, de nem is túl sokat lassulni.”

A versenyző végül pár körrel öve meghúzása után adta föl a versenyt, ám a hivatalos indoklás szerint nem az öv miatt, hanem mert tartottak egy kuplunghiba okozta komolyabb váltóproblémától.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához