Palmer 2015-ből merít erőt

írta: M4Sport
2016. március 05. 19:46
FOTÓ: ©xpbimages.com

A rendkívül balszerencsés előszezont futó újonc a 2015-ös tapasztalataira szeretne támaszkodni.

Az újonc Jolyon Palmer maga is „kisebbfajta katasztrófának” nevezte, hogy a Renault-nál idén télen folyton csak őt sújtó sorozatos műszaki hibák miatt alig tudott érdemi munkát végezni a pályán. Az angol összesen csupán 267 kört teljesített a négy tesztnapja alatt, míg csapattársa, a dán Kevin Magnussen ugyanennyi idő alatt 509-et – és Palmer szerint neki jelen pillanatban csak az enstone-iak 2015-ös pénteki első edzésein való részvétel jelent kapaszkodót.

„Ez nagyon fontos” – jelentette ki. „Forma1-es autót vezetni rengeteg procedúrával jár, mivel mostanra elég technikásak lettek, úgyhogy ilyen kevés tesztkilométerrel a hátam mögött jelen pillanatban nagyon fontos, hogy van már tapasztalatom tavalyról. Erre hagyatkozhatok, és emiatt érzem úgy, hogy nem vagyok nagyon lemaradva. Eléggé biztos vagyok benne, hogy Melbourne-ben minden rendben lesz majd.”

Palmer állítólag alkalmanként 250 ezer eurót fizetett az akkor még Lotus néven üzemelő csapatnak azért, hogy a tizenkilenc versenyhétvégéből tizenhárom alkalommal átvehesse a volánt az első szabadedzésen a francia Romain Grosjeantól. Ezzel együtt úgy érzi, hogy vannak dolgok, amelykre akármennyi teszt és szabadedzés sem tudja felkészíteni a versenyzőket.

„Őszintén szólva, például a versenyre” – vallotta be. „A versenyeken elég elfoglalt leszek – a futamokat menedzselni, a rajtot és a kerékcseréket, ezeket egyszerűen nem lehet elég rutinosan csinálni, ha nem csináltad előtte sokszor. De összességében nem olyan rossz a helyzet, úgy érzem, hogy nagyjából rendben vagyok – de persze az ember mindig többet akar.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához