Palmer csak „utas volt”

írta: M4Sport
2016. május 30. 18:45
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nem Jolyon Palmer hétvégéje volt a monacói: a Renault brit újonca ütközéssel kezdett, majd a futamon is hamar elveszítette uralmát versenygépe felett, amiben saját elmondása szerint az ütközés előtti pillanatokban „már csak utas” volt.

A korábbi GP2-es bajnoknak az első és a harmadik szabadedzésen is meggyűlt a baja a monacói pályával, amit az időmérő és a futam alatt sem tudott „megzabolázni”: szombaton már az első szakaszban kiesett, vasárnap pedig ő szenvedte el a nagydíj első – és egyben legfurcsább – balesetét: a biztonsági autó távozása után megcsúszott egy vizes zebrán (lévén utcai pálya, Monacóban rengeteg felfestés található) és a szalagkorlátnak csapódott.

Később elmondta, az ütközés előtt ő már tehetetlen volt. „A biztonsági autós fázis után szörnyű volt a tapadás” – kezdte visszaemlékezését. „Az ötödik sebességben voltam, amikor kipörögtek a kerekek az aszfaltra festett fehér vonalakon. Ettől kezdve én már semmit sem tehettem, csak egy utas voltam az autóban, ami a falnak csapódott. Nehéz ez, hiszen nagyon jól tudjuk, hogy ezek a fehér vonalak csúszósak, viszont mindenhol ott vannak” – tette hozzá.

„Csalódott vagyok, mert egyébként szeretem ezt a pályát, és a múltban jó eredményeim is voltak a helyszínen. Most már csak előre tekintek, a Kanadai Nagydíjra, ezt a hétvégét pedig szeretném magam mögött hagyni. Idén Monaco nem volt kegyes hozzám, szóval jobb lesz, ha továbblépünk, és a következő versenyhétvégén megpróbálunk összerakni egy jobb futamot” – magyarázta a brit, akinek a hírek szerint továbbra sem biztosított a helye a Renault-nál (a csapat állítólag fontolgatja a jelenlegi tesztversenyző, Esteban Ocon szerepeltetését).

Az esetről természetesen a Renault versenyigazgatójának, Fréderic Vasseur-nek is kikérték a véleményét, aki meglehetősen tárgyilagosan nyilatkozott a brit futamáról. „Elég kemény az a verseny, amelyiken mindkét autód a falban végzi. Jolyonnak kipörögtek a kerekei a célegyenesben. Talán egy kicsit túlságosan optimista volt. Nem tudom, hogyan pörögtek ki a kerekekei pont a fehér vonalakon, de onnantól kezdve már semmit sem tehetett. Volt egy komoly ütközése, egy elég gyors, és ez véget is vetett a futamának” – magyarázta.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

s60pcc
#2 s60pcc 2016. május 31. 10:56  
trialboj:
Én ilyenkor azért nem értem, hogy miért csak 1 pilótát tréfál meg ez a helyzet? A többiek is pont ott mennek át, hogy nem szívta meg rajta kívül senki sem.

esetfüggő...valószínű ott nyomott egy gázfröccsöt vagy pont váltás közben kapta el a vonalat...nem tudhatod, így adta ki.

trialboj
#1 trialboj 2016. május 30. 23:04  

Én ilyenkor azért nem értem, hogy miért csak 1 pilótát tréfál meg ez a helyzet? A többiek is pont ott mennek át, hogy nem szívta meg rajta kívül senki sem.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa