Palmer első és egyben utolsó hazai versenyére készül?

írta: M4Sport
2016. július 07. 13:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

Már második Forma–1-es futama óta pletykálnak arról, a Renault hamarosan kiadja az útját, Jolyon Palmer azonban ostobaságnak tartja ezeket a híreszteléseket, azt viszont elismeri, az idei év lehet az egyetlen esélye, a Brit Nagydíj pedig az első és egyben utolsó hazai versenye…

A korábbi GP2-es bajnok debütálásakor az időmérőn és a futamon is jobb eredményt ért el tapasztaltabb csapattársánál, Kevin Magnussennél, azóta viszont nem jönnek az eredmények. Kínában például utolsóként ért célba, Monacóban pedig úgy összetörte autóját, hogy a Renault-nak új karosszériát kellett építenie. Magnussen eközben megszerezte a csapat első pontjait…

Arról, hogy a Renault elődcsapata, a Lotus által szerződtetett Palmer F1-es jövője veszélyben van már a kínai eredmény után elkezdtek cikkezni, a téma pedig több alkalommal is előkerült már a nemzetközi sajtóban. Ülésére többek között a jövő egyik legnagyobb ígéretének tartott Esteban Ocon pályázik, aki a Brit Nagydíjon is lehetőséghez jut (az első szabadedzésen vezetheti Magnussen autóját), egyes hírek szerint pedig első versenyére sem kell a következő szezon kezdetéig várnia…

„Ez marhaság” – nyilatkozta Palmer a Telegraphnak, amikor pályafutása első hazai F1-es futama előtt a szezonja körüli bizonytalanságról kérdezték. „A mai modern médiában valaki mindig sztorit akar csinálni a semmiből, mindenféle ésszerű forrás nélkül. A közösségi médiában látsz néhány pletykát, és ezekből kreálsz egy történetet” – bosszankodott. „Nem jó látni őket, de tudom, hogy ezek ostobaságok, és a Renault vezetői nem az alapján döntenek majd arról, kapok-e lehetőséget vagy sem, hogy mit olvasnak a médiában” – tette hozzá.

Noha a híresztelésekről megvan a véleménye, Palmer azt nem tagadja, hogy a bemutatkozás gyengébb volt a vártnál, és mivel a Renault autója sem tűnik túlságosan versenyképesnek azzal is tisztában van, hogy nagyon nehéz dolga lesz, ha bizonyítani akar. Sőt, úgy érzi erre egyelőre nincs esélye. „Az autó nem elég versenyképes, jobbnak kell lennünk. Nem egyszerű a helyzeted, amikor egy nehezen vezethető autóval kell boldogulnod, és amikor a mezőny hátsó részében kell küzdened. Remélem, a következő versenyeken ütőképesebbek leszünk, én eközben tapasztaltabbá válok és minden a helyére kerül majd” – folytatta valamivel magabiztosabban.

Ahhoz, hogy meggyőzze a Renault vezetőit Palmernek idővel folyamatosan a csapattárs előtt kellene végeznie, ám látva az istálló által figyelt fiatalok névsorát és azokat a híreket, melyek szerint néhány rutinos pilóta is érdeklődik irántuk, talán ez sem lenne elég pozíciója megszilárdításához. A fiatal brit tehát nehéz helyzetben van, éppen ezért igyekszik kiélvezni a szezon minden pillanatát. Most például a hazai versenyét – úgy, mintha ez lenne az egyetlen esélye a bizonyításra.

„Egyértelmű, hogy ki kell élveznem” – jelezte. „Egyéves szerződésem van, szóval minden lehetőséget ki kell használnom, mert előfordulhat, hogy ez lesz az első és egyben az egyetlen hazai futamom. Remélem, nem így lesz. Persze ki szeretném élvezni a pillanatokat, de eközben 100 százalékosan összpontosítok arra, hogy ne ez legyen az utolsó brit futamom. Ha ez lesz az első és egyben az utolsó, akkor az azért lesz, mert nem végeztem jól a munkám” – fejezte be őszintén a 25 éves sportember, aki erre a hétvégére a pontszerzést tűzte ki célként – ezzel már tehetne egy lépést a jó irányba.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Denis Hunter
#2 Denis Hunter 2016. július 08. 10:38  

hiaba vezet szepen, ha kozben sehol nincs es attol, hogy elso eve, sokat hibazik, tori az autot

jackasszoli
#1 jackasszoli 2016. július 07. 16:49  

Tök őszintén nyilatkozik! :)
Nekem sokkal szimpatikusabb mint Magnussen, valamint szebben is vezet, Magnussen néha hülye szabálytalanságokat csinál amikért kapja a büntetéseket.
Palmernak gyorsulnia kéne kicsit.

HairHungary