Palmer ismét új karosszériát kap

írta: M4Sport
2016. június 03. 17:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault úgy döntött, Jolyon Palmer új karosszériát kap a Kanadai Nagydíjra, miután összetörte autóját a monacói versenyen. A brit újonc számára ez már a harmadik karosszéria lesz, amit a 2016-os szezonban pályára visz.

Borzalmasan alakult Palmer első Forma–1-es Monacói Nagydíja: a csütörtöki és a szombati szabadedzésen is ütközött, az időmérő edzésen már az első szakaszban búcsúzott, majd vasárnap is összetörte autóját, amikor a biztonsági autó távozása után megcsúszott egy vizes zebrán. A sérült Renault átvizsgálását követően a csapat úgy döntött, a gép új karosszériát kap Kanadára.

Ezt a csapat technikai igazgatója, Nick Chester jelentette be a Renault hivatalos előzetesében (ez a Kanadai Nagydíjhoz készült). „Kemény ütközés volt, és az autó eléggé ferdén találta el a falat, így a karosszéria eleje megrongálódott. Mivel van egy elérhető karosszéria, úgy döntöttünk, Kanadában már ezt használjuk. Szerencsére ez szinte majdnem teljesen készen van, csak az üzemanyagtankot kell előkészíteni, és be is vethetjük a következő futamon” – mondta.

A korábbi GP2-es bajnok egyébként a Spanyol Nagydíj óta (ez a futam előzte meg a monacóit) használta a szóban forgó karosszériát, a csapat ugyanis az „európai szezonnyitó” előtt kicserélte az elsőt, mivel a pilóta nem érezte jól magát a volán mögött és többször panaszkodott az autó vezethetőségére. A csere után elmondása szerint javult a helyzet.

Palmer természetesen elnézést kért a csapattól, most pedig elárulta, az eset után ő is segített az új karosszéria előkészítésében a Renault főhadiszállásán. „Monaco óta Enstone-ban vagyok, hogy a szimulátorban készüljek, de néhány csavarkulcsot is megragadtam, hogy segédkezzek az új karosszéria felkészítésében. Nagyon hálás vagyok a csapattagoknak a kemény munkáért, és nagyon sajnálom, hogy nekem is részem volt az autó megrongálódásában” – nyilatkozta.

A fiatal brit most már csak a Kanadai Nagydíjra összpontosít, ahol azonnal jóvá szeretné tenni hibáját. A futam előtt a Renault új erőforrásában is bízhat, amit Monte-Carlóban még csak a csapattárs használt, a jövő héten azonban ő is pályára viheti (a számítások szerint ez a hajtóegység fél másodperces gyorsulást eredményez majd). „Versenyképesebbek leszünk. Monacóban láttuk, hogy jól működik, hiszen Daniel Ricciardót is segítette a rajtelsőség megszerzésében. És ha Monacóban jól működött, akkor Kanadában még jobban kell működnie” – tekintett előre pozitívan.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary