Palmer szerint Magnussent feltüzelte a menesztés

írta: M4Sport
2016. február 14. 13:07
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Renault újonca, Jolyon Palmer úgy érzi, csapattársa, Kevin Magnussen erősebben tér vissza az egyéves kihagyás után, a szezon során pedig nemcsak új főnökeinek, hanem a McLarennek is bizonyítani akar; nekik azt, hibát követtek el, amikor elengedték a kezét.

A McLaren 2015 októberében döntött úgy, meneszti korábbi pilótáját és tesztversenyzőjét, akinek a döntés hatására Forma–1-es pályafutása is veszélybe került, négy hónappal később azonban a Renault mentőövet dobott neki, miután szerződést bontott Pastor Maldonadóval. Az új csapattárs szerint a menesztés, a mellőzöttség majd a hirtelen jött lehetőség feltüzelte a dánt.

„Ő egy remek pilóta, és már azt is bizonyította, mire képes a Forma–1-ben” – nyilatkozta Palmer az Autosportnak. „Ha a McLaren csak nagy nehézségek árán tudott választani közte és Jenson Button között, az már sokat elmond róla. Biztosra veszem, hogy hihetetlenül motivált lesz, hogy jól dolgozzon és megmutassa a McLarennek, miért nem kellett volna megválniuk tőle” – tette hozzá a GP2 tavalyi bajnoka, aki most élete első királykategóriás szezonjára készül.

Mivel eddig Magnussen is csak egy évet töltött versenyzéssel, Maldonado távozása után többen hangot adtak azon véleményüknek, miszerint a Renault hátrányba kerülhet pilótái tapasztalatlansága miatt, Palmer azonban nem aggódik emiatt. „Igaz, hogy Pastor távozása után nincs túl sok tapasztalat a csapatnál, de elég megnézni, hogyan teljesítettek tavaly a Toro Rosso pilótái. Mindketten nagyon jók voltak! A tapasztalat néha túl van értékelve. Persze, a rutin jó dolog, de a csapat abból is profitálhat, hogy két fiatal, sikerre éhes pilótát alkalmaz. Keményen küzdünk majd egymás ellen, ugyanakkor együtt is dolgozunk majd, hogy a csapat minél előrébb jusson.”

Palmer tudja, a márkatárs előnyben lehet F1-es tapasztalatai miatt, ő viszont a csapatot ismeri jobban, 2015-ben ugyanis tesztpilótaként segítette annak jogelődjét. „A Forma–1-ben minden csapattárs kihívások elé állít, hiszen itt a világ legjobbjai versenyeznek. Nem áltatom magam, hogy ez az én esetemben másképpen lesz. Neki talán több rutinja van, de én jobban ismerem a csapatot; tavaly egész évben velük voltam, vezettem az autót és szerencsére sok időt tölthettem a pályán. Mindketten kihagytunk egy évet, de nem hiszem, hogy ez komoly hátrány lenne” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

ddb
#3 ddb 2016. február 15. 08:37  

Azért megnéznék most egy előzési kísérletet Magnussen és Maldonado között, hogy kit mennyire tüzelt fel a menesztés.

opamisi
#2 opamisi 2016. február 14. 15:33  

Nem rossz Magnussen, de azért nem akkora ász, hogy a Mekinek fognia kellene a fejét, hogy elengedte. De idén kiderül.

albutr
#1 albutr 2016. február 14. 13:22  

akkor Palmer felkötheti a gatyáját.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ