Palmernek beugrott a magyarországi baki

írta: M4Sport
2016. október 03. 17:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

Magyarországon roppant közel került hozzá, de egy hiba miatt lecsúszott róla, múlt vasárnap azonban sikerült megszereznie első F1-es pontjait, pedig az időmérő után még roppant távolinak tűnt a legjobb 10 – ilyen volt Jolyon Palmer malajziai „hullámvasútja”!

A Renault újonca pénteken még arról beszélt, Forma–1-es pályafutása legjobb edzésnapját tudhatja maga mögött, és célba vette az időmérő 2. szakaszát. Másnap aztán minden megváltozott, a reménykedésből kiábrándultság, az elégedettségből pedig csalódottság lett: Palmer csak a 19. rajthelyet szerezte meg, a szombati napot pedig „nyomasztónak” nevezte.

„Nagy kár, mert az edzéseken minden jól ment, a kvalifikációra viszont minden elsz***dott. Eléggé lehangoló, ha az ember kiesik, pedig az volt a cél, hogy továbbmegy a Q2-be” – panaszkodott akkor az Autosportnak, majd megjegyezte, bár a versenytempója az edzések alatt végig ígéretes volt, a futamtól már nem is vár semmit, mert „az autója túlságosan kiszámíthatatlan” volt. „Meglátjuk, mit tehetünk. A stratégia nyitott, a hosszabb etapok pedig egész jók voltak” – mondta.

Vasárnap aztán ismét fordult a szerencse: Palmer a mezőnyből szinte egyedüliként (rajta kívül Valtteri Bottas követett hasonló taktikát) egy kiállással teljesítette a futamot, és pályafutása során először a pontszerzők között végzett. „Nagyon boldog vagyok, különösen az időmérő után” – jelezte a leintést követően. „Jól indult a hétvége, és az utóbbi időben erősnek éreztem magam, az időmérőn azonban elszúrtam valamit, most viszont visszavágtam. Ez egy tökéletes futam volt!”

„A csapat remek stratégiát választott, végig életben tudtuk tartani a gumikat és néhány gyorsabb autót is legyőztünk. Azt hiszem, mindent megtettünk, amit csak megtehettünk. Volt egy kis szerencsém, hogy Lewis (Hamilton) kiesett, második pedig visszacsúsztak, de azt hiszem, már szükségünk volt erre. Olyan sokszor közel kerültünk már…” – fogalmazott.

A legközelebb eddig a Magyar Nagydíjon, ahol hosszú ideig a 10. helyen haladt, egy kisebb hiba miatt azonban lecsúszott a pontszerzésről (csak 12. lett). A maláj futam után elismerte, az utolsó körökben fel-felidézte a keserű nyári emlékeket. „A magyarországi futam ott volt a gondolataim között. Az utolsó 10 körben például az járt a fejemben, hogy mindenképpen a pályán kell maradni. De tanultam abból az esetből. Folyamatosan koncentráltam, tartottam a különbséget (Carlos) Sainzzal szemben, sőt a végén el is húztam tőle” – magyarázta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"