Pályán az új Toro Rosso

írta: M4Sport
2016. február 22. 10:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

Stúdiófotókat sem közöltek róla, és a garázs előtti leleplezés is elmaradt, ám hétfő délelőtt a Toro Rosso új autója is bemutatkozott. A Ferrari tavalyi erőforrásaival szerelt, ideiglenes fényezést viselő versenygép az első közt gurult pályára Barcelonában!

A Red Bull második számú alakulata nem kapott akkora figyelmet, mint azok a csapatok, melyek az elmúlt órákban leplezték le 2016-os versenygépeiket, a bemutatók árnyékában azonban ők is megmutatták, milyen konstrukcióval vágnak neki az új szezonnak. Az új autó már akcióba is lendült: Carlos Sainz az elsők közt hajtott vele pályára és 8 kört teljesített a teszt kezdete óta. Átmeneti köntösét csak az első teszten viseli, február 29-én ugyanis debütál a végleges fényezés.

A csapatnak komoly kihívást jelentett az STR11-es megtervezése és legyártása, hiszen csak a tavalyi szezon végén tudták meg, milyen motorokat használnak 2016-ban, noha ezzel „normális esetben” már a nyári hónapokban tisztában kellett volna lenniük. Végül sikerült behozni a késést, igaz, a csapattagoknak ehhez az elmúlt hónapokban folyamatosan három műszakban kellett dolgozniuk.

Noha csak 2015-ös erőforrásokat használnak, a Red Bullt vezető Christian Horner szerint az év elején az anyacsapatra is veszélyt jelenthetnek, hiszen a Ferrari-motorjai egyelőre ütőképesebbek, mint a Renault erőforrásai; ő 8 tizedes gyorsulást vár az alakulattól. A csapat holland versenyzője, Max Verstappen hasonlóan magabiztos volt, ő nemrég 1 másodperces javulásról beszélt.

Az autó karosszériája már 2015-ben is versenyképes volt, az alap tehát megfelelő, hiszen a szabályok stabilak maradtak, azaz a résztvevőknek nem kellett átalakítaniuk autóikat. Tavaly elsősorban a motorok megbízhatatlanságával szenvedtek, idén azonban sokkal stabilabb eredményeket várnak, igaz, nemrég felmerült, gondok lehetnek a Ferrari-erőforrás hűtésével, hiszen az autót eredetileg a Renault hajtásláncához tervezték.

Oszd meg!

7 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Denis Hunter
#7 Denis Hunter 2016. február 22. 19:40  
vacsad:
Az első tesztnap első etapja alapján ez már el is dőlt? :DDD

szerintem igen

vacsad
#6 vacsad 2016. február 22. 14:23  
Denis Hunter:
kb eddig tartott a Red Bull hatrebb lesz, mert tobb mind fel mp hatranya a toronak a festessel kapcs: en siman raeresztenek par graffity-s sracot ugy poenbol, hogy csinaljatok valamit. Ez meg passzolna is a red bull fele extrem sportok tamogatasahoz

Az első tesztnap első etapja alapján ez már el is dőlt? :DDD

Denis Hunter
#5 Denis Hunter 2016. február 22. 13:54  

kb eddig tartott a Red Bull hatrebb lesz, mert tobb mind fel mp hatranya a toronak
a festessel kapcs: en siman raeresztenek par graffity-s sracot ugy poenbol, hogy csinaljatok valamit. Ez meg passzolna is a red bull fele extrem sportok tamogatasahoz

daviid
#4 daviid 2016. február 22. 12:14  
csaby_massa:
Ha nem csináltak semmi mást, csak be tették a Ferrari motort az autóba, már sokkal előrébb lesznek. meglepődnék ha a RB nem mögöttük végezne.

Az év első felében mindenki azt várja (még maga a Red Bull is), hogy a Toro Rossosok jobbak lesznek az anyacsapatnál. Aztán, hogy az év második felében mi lesz, az jócskán a Renault-tól is függeni fog. Én azt várom, hogy a nyár közepétől már a Red Bull lesz a dominásabb a két csapat között, bár látva az idei Toro Rossót, még erre sem vennék mérget. Jó, nagyon szépen kidolgozott autónak tűnik az idei versenygép, de ez igaz a Red Bullra is. Kettőjük párharcában nagy szerepet fog vállalni az adott csapat erőforrása.

csaby_massa
#3 csaby_massa 2016. február 22. 11:37  
ernike:
Nagyon odatette magát megint a Toro. Nagyon kíváncsi leszek az évükre, a fiatalok nagyon jól járnak ezzel a csapattal, megmutathatják mire képesek egy megbízható technikával.

Ha nem csináltak semmi mást, csak be tették a Ferrari motort az autóba, már sokkal előrébb lesznek. meglepődnék ha a RB nem mögöttük végezne.

ernike
#2 ernike 2016. február 22. 11:13  

Nagyon odatette magát megint a Toro. Nagyon kíváncsi leszek az évükre, a fiatalok nagyon jól járnak ezzel a csapattal, megmutathatják mire képesek egy megbízható technikával.

Givangel
#1 Givangel 2016. február 22. 11:04  

Feb 19 mar elmult :P

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához