Panis bizakodó a Német Nagydíjat illetően

írta: Motorsportal
2003. július 28. 09:37
A Toyota csapat az idei Angol Nagydíjon teljesítette Formula-1-es pályafutása eddigi legjobb versenyét. Arra korábban még soha nem volt példa, hogy egy Toyota uralja az autóversenyzés elit kategóriájának a mezőnyét. Miután a biztonsági autó másodszor is a pályára lépett, a két Toyota mögött sorakoztak fel a versenyzők.

"A hétvége folyamán mindenki nagyszerű munkát végzett, és mindenki meggyőzödhetett arról, hogy nagyon sokat fejlődött a csapat. Az új aerodinamikai elemeknek köszönhetően az autónk kezesbárányként viselkedett, így még az élmezőnybeli csapatokkal is fel tudtuk venni a küzdelmet. Nem hiszem, hogy olyan gyorsak lennénk, mint az élcsapatok, de most már egyre gyakrabban kell számolni velünk a pontszerző helyeken." - véleményezte Olivier Panis az Angol Nagydíjon történteket.

Bár a teszttilalom jelentősen megnehezíti a csapatok fejlesztési munkálatait, azonban Panis ennek ellenére bizakodóan telint a soron következő Német Nagydíj elébe. "Az autónknak nagyon jónak kell lennie. Az aerodinamikán még lehetőségünk lesz finomítani egy kicsit, és az újfejlesztésű motor is bevetésre kerül, amitől jelentős javulást várunk."

Oliver Panist kellemes emlékek fűzik a Hockenheimi pályához, ugyanis 1994-ben ott léphetett életében először dobogóra Formula-1-es megmérettetésen, amikor a Ligier-Renault volánjánál másodikként haladt át a célvonalon. "Még mindig nem sikerült megszoknom a pálya új vonalvezetését. A régi, a hosszú egyeneseknek köszönhetően meglehetősen gyors volt, érezni lehetett a sebességet. Amikor először autóztam az új pályán, nem szerettem, mivel nem sikerült felvennem a ritmusát, de néhány kör elteltével már megtetszett."

"A pálya szélességéből adódóan több lehetőség is van az előzésre, és az egyes kanyarokban több ideális ív is található. Maximális leszorítóerőre van szükség, de az autók jó aerodinamikájának köszönhetően lehetőségünk nyílik a szárnyakat úgy beállítani, hogy ennek következtében ne veszítsünk túl sokat a maximális sebességéből. Új hátsó vezetőszárnnyal érkezünk majd meg Németországba, ami szintén bizakodásra ad okot. Gyorsak leszünk, azonban a hátsó kerekeinkre majd oda kell figyelnünk. Csupán hét pont választja el a csapatot az ötödik helytől a konstruktőrök versenyében. Bízom benne, hogy a pontszerző sorozatunkat Németországban is folytatni tudjuk."
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Szurkolók, Mexikó

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

192016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka