Panis bizakodó a Német Nagydíjat illetően

írta: Motorsportal
2003. július 25. 09:39
A Toyota csapat az idei Angol Nagydíjon teljesítette Formula-1-es pályafutása eddigi legjobb versenyét. Arra korábban még soha nem volt példa, hogy egy Toyota uralja az autóversenyzés elit kategóriájának a mezőnyét. Miután a biztonsági autó másodszor is a pályára lépett, a két Toyota mögött sorakoztak fel a versenyzők.

"A hétvége folyamán mindenki nagyszerű munkát végzett, és mindenki meggyőzödhetett arról, hogy nagyon sokat fejlődött a csapat. Az új aerodinamikai elemeknek köszönhetően az autónk kezesbárányként viselkedett, így még az élmezőnybeli csapatokkal is fel tudtuk venni a küzdelmet. Nem hiszem, hogy olyan gyorsak lennénk, mint az élcsapatok, de most már egyre gyakrabban kell számolni velünk a pontszerző helyeken." - véleményezte Olivier Panis az Angol Nagydíjon történteket.

Bár a teszttilalom jelentősen megnehezíti a csapatok fejlesztési munkálatait, azonban Panis ennek ellenére bizakodóan telint a soron következő Német Nagydíj elébe. "Az autónknak nagyon jónak kell lennie. Az aerodinamikán még lehetőségünk lesz finomítani egy kicsit, és az újfejlesztésű motor is bevetésre kerül, amitől jelentős javulást várunk."

Oliver Panist kellemes emlékek fűzik a Hockenheimi pályához, ugyanis 1994-ben ott léphetett életében először dobogóra Formula-1-es megmérettetésen, amikor a Ligier-Renault volánjánál másodikként haladt át a célvonalon. "Még mindig nem sikerült megszoknom a pálya új vonalvezetését. A régi, a hosszú egyeneseknek köszönhetően meglehetősen gyors volt, érezni lehetett a sebességet. Amikor először autóztam az új pályán, nem szerettem, mivel nem sikerült felvennem a ritmusát, de néhány kör elteltével már megtetszett."

"A pálya szélességéből adódóan több lehetőség is van az előzésre, és az egyes kanyarokban több ideális ív is található. Maximális leszorítóerőre van szükség, de az autók jó aerodinamikájának köszönhetően lehetőségünk nyílik a szárnyakat úgy beállítani, hogy ennek következtében ne veszítsünk túl sokat a maximális sebességéből. Új hátsó vezetőszárnnyal érkezünk majd meg Németországba, ami szintén bizakodásra ad okot. Gyorsak leszünk, azonban a hátsó kerekeinkre majd oda kell figyelnünk. Csupán hét pont választja el a csapatot az ötödik helytől a konstruktőrök versenyében. Bízom benne, hogy a pontszerző sorozatunkat Németországban is folytatni tudjuk."
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.27. 16:56

Horner: Már csak a trükkös időmérős beállítás terén nagy a Mercedes előnye

Ha Rosberg és Hamilton összeakad, a Red Bull lecsapna a lehetőségre

22016.10.27. 15:56

Titkos adatok láttak napvilágot a 2017-es autókról

Ekkora javulást várnak a csapatok az autóktól és a motoroktól

02016.10.27. 14:57

Schumacher és Vettel nyomdokain Rosberg

Még nem bajnok, de hazájában már díjat kapott