Pedig a Mercedes már bekészítette a bajnoki pólókat

írta: M4Sport
2016. október 03. 14:05
FOTÓ: ©xpbimages.com

Felkészült a bajnokavatásra a Mercedes csapata Malajziában – már belátják, hogy hiba volt. Lewis Hamilton tehetetlennek érzi magát – kezd kicsúszni a kezéből a bajnoki cím?

Az idei év eddigi alakulását ismerve kicsit sem tűnt túlzott optimizmusnak, hogy a Mercedes felkészült a hétvégi bajnokavatásra. Csupán annyi lett volna a feladatuk, hogy kevesebb mint 7 egységet veszítsenek a Red Bull-lal szemben, és a konstruktőri cím még azt követően is zsebben volt, hogy Nico Rosberget megtorpedózta Sebastian Vettel.

Csakhogy a 41. körben jött az újabb csapás Hamilton motorjának felrobbanásával. A Red Bull kettős győzelme és Rosberg harmadik helye azt jelenti, hogy még mindig nincs meg a bajnoki cím. Pedig Toto Wolff sportigazgató elárulta, mindent előkészítettek. „Ne nyomtass bajnoki pólókat és ne tervezz bulit, mielőtt megnyered a bajnoki címet. Ez nekünk vasárnap nem sikerült” – nyilatkozta Toto Wolff, aki örült volna, ha főszponzoruk, a Petronas hazájában kerül sor a konstruktőri cím bebiztosítására.

A pólóikat persze aligha kell majd úgy kidobniuk, mint 1997-ben Willi Webernek a híres bajnoki Schumacher-sapkákat. A fejük inkább amiatt fáj most, hogy a műszaki hiba jelentősen csökkentette Lewis Hamilton bajnoki esélyeit. „A technikai hibáknak nem szabadna beleszólniuk a bajnokság alakulásába. Ilyen szempontból teljes kudarcot vallottunk” – gyakorolt önkritikát Niki Lauda.

Hamilton érthető módon maga alatt volt a futam után, és arról is beszélt, egyre inkább veszni látja címvédését. „Az év első felében voltak problémáink, és ilyenkor mindig úgy érzi az ember, hogy minden kicsúszik a kezei közül, miközben semmit sem tehet ellene. Aztán jön pár jó eredmény, majd újra pár rossz, és újra ugyanaz az érzés tér vissza, mint ami Barcelonában. Úgy érzem, hogy odafönt az égiek, egy felsőbb erő kicsit közbeszólt. De egyben szerencsésnek is érzem magam, hogy ilyen sok lehetőséget kaptam, hogy együtt dolgozhatok ezzel a nagyszerű csapattal, amellyel két bajnoki címet is szereztünk. Sok szép trófeánk van, valamint újabb és újabb rekordokat döntünk. Miközben most nincs jó érzésem, mégis hálás vagyok ezért.”

„Fogalmam sincs, mi lesz a következő öt versenyen. Csak annyit tehetek, amit most is: mindent jól csinálok, összeszedett leszek, olyan teljesítményt nyújtok, mint ezen a hétvégén. Aztán imádkozom és reménykedek, hogy az autóm egyben marad.”

Hamilton nem érzi úgy, hogy elérte volna a totális mélypontot. „Ez nem a legmélyebb pont. Voltak már nehezebb időszakaim is. Tehetetlennek érzem magam, az igaz. Tehetetlenebbnek nem is érezhetném. De próbálok erőt meríteni a következő futamokra, reménykedem, és ha úgy teljesítek, mint ezen a hétvégén, az autóm pedig egyben marad, akkor jól sülhet el.”

„Szeretem a Mercedest, nélkülük nem lenne meg ez a két bajnoki cím. Nem az számít, hogy esel el, hanem az, hogy állsz talpra. Így gondolom most, és ezt mondtam a fiúknak is, mert a szerelőim szemében könnyeket láttam. Tudom, hogy most mind fájdalmat érzünk, de összetartunk, és arra gondolunk, mit építettünk fel eddig. Még van hátra öt futam, azt nem tudom, a maradék két motorommal mi lesz, de reménykedek. Ha jól teljesítek, minden lehetséges.”

Egy biztos, a Mercedesnek könnyebb dolga lesz a címvédéssel, mint neki.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pirelli, 2017, Kimi Räikkönen

52016.10.25. 08:52

Ezért úszta meg a büntetést Alonso – és Massa

Valójában a brazil örülhet, hogy versenybalesetnek minősítették ütközésüket?