Pérez beajánlotta magát a Ferrarihoz?

írta: M4Sport
2016. június 23. 11:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

Német lapértesülés szerint Sergio Pérez „beajánlotta magát” a Ferrarihoz, ahová támogatói révén még pénzt is vinne. A mexikói a napokban nyilatkozott is jövőjéről: elmondta, jól érzi magát a Force Indiánál, de azt nem tudja, mit hoz 2017…

Hol van már a 2013-as év, és a „sikertelen” mclarenes időszak? Sergio Pérez 2014 óta négyszer állt dobogóra a Force Indiával, miközben rendszeres pontszerzővé vált, és sokak szerint bizonyította, megérdemelne még egy lehetőséget valamelyik nagycsapatnál. Ezek közül leggyakrabban a Ferrarival hozzák kapcsolatba, Kimi Räikkönen szerződése ugyanis 2016 végén lejár, vagyis a vörösöknél adott esetben felszabadulhat egy versenyzői ülés (ehhez a finnek gyengén kell teljesítenie).

A csapat egyébként jól ismeri a mexikóit, aki korábban versenyzői akadémiájuk tagja volt és partnerüknél, a Saubernél versenyzett, a kapcsolat azonban megszakadt, amikor a McLarenhez szerződött. A felek azonban többször kiemelték, nem haraggal váltak el, most pedig az Auto Bild információi szerint közös történetük újabb fordulatot vett, Pérez ugyanis beajánlotta magát a vörösökhöz, mégpedig „fizetős versenyzőként”. A lap úgy tudja, egyik főtámogatója, a Telmex révén legalább tíz millió dollárt vihetne a csapathoz, ha az lehetőséget biztosítana számára.

A napokban egyébként a mexikói – aki a korábban felmerülő pletykákra reagálva tagadta, hogy tárgyalásban áll a Ferrarival – is megszólalt jövője kapcsán. „Nagyon boldog vagyok ott, ahol most versenyzem” – mondta a Sky Sportsnak utalva a Force Indiára, majd valamivel sejtelmesebben (igaz, eléggé diplomatikusan) hozzátette: „Élvezem, hogy itt lehetek, hiszen szereztem ezt a csapatot. Hogy mi történik a következő évben? Csak azt remélem, továbbra is a Forma–1-ben lehetek, de ki tudja, hol. Még túl korai lenne a jövőmről beszélni” – jelezte.

Arról egyébként nincs nyilvános információ, meddig érvényes Pérez és a Force India szerződése, a csapat azonban továbbra is bízik abban, hogy az egyre nagyobb elismerésnek örvendő mexikói pilóta és a márkatárs, Nico Hülkenberg is marad a 2017-es szezonban. „Azt hiszem, itt lesz velünk a következő szezonban” – mondta a helyettes csapatvezető, Bob Fernley a Reutersnek. „Ebben a világban persze sohasem jelenthetsz ki valamit 100 százalékos bizonyossággal, viszont határozottan azt mondom maguknak, hogy velünk maradt” – nyomatékosította zárásként.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

cyberpunk999
#2 cyberpunk999 2016. június 23. 13:33  

Szerintem nem fog odakerülni.

Zasalamel
#1 Zasalamel 2016. június 23. 12:59  

Ha Kiminek mennie kell, én őt vagy Sainzt választanám.

Perez sztem tudná amit a mostani Kimi tud, csak a mexicói lehet gyorsulna, én adnék neki 1-2 év esélyt.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Austin

22016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

A legkisebb Wolff áprilisban érkezik

52016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

12016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”