Pérez bejelentésre készül – Hülkenberget a Renault akarja?

írta: M4Sport
2016. október 01. 18:37
FOTÓ: ©xpbimages.com

Miközben Sergio Pérez várhatóan hamarosan bejelenti hosszabbítását a Force Indiával, a Reanult állítólag mindkét versenyzőjét lecserélné. E lépésükkel átrendezhetnék a középmezőny versenyzőfelállását. Friss helyzetjelentés a versenyzői piacról.

Sergio Pérez szombaton Malajziában elhintette: küszöbön a bejelentésük arról, hogy 2017-ben is a Force India versenyzője marad. Persze az elmúlt hetekben már számos alkalommal hivatalos bejelentést ígért, többször is utalt arra, hogy marad, most viszont valóban úgy tűnik, már nem kell sokat várni erre.

„Előreléptünk a jövőm kapcsán ezen a hétvégén. Hamarosan meglesz a hivatalos bejelentés is. Tudom már, hogy mi lesz velem a jövőben, de még nem mondhatom el. Hivatalos bejelentés lesz – hamarosan” – nyilatkozta. „Nem árulhatok el részleteket, de eléggé biztos vagyok a dolgomban, ami jó hír.”

A hírek szerint ügye elsősorban a fizetése körüli viták miatt húzódott el. A csapat állítólag tartozik versenyzőinek, emellett a jövőbeni összeg kapcsán sem tudtak dűlőre jutni. Úgy tudni, a Force India a Maláj Nagydíj versenyének napjára időzítheti a közös folytatásról szóló hivatalos bejelentést.

Hülkenberget akarja a Renault?

Nico HülkenbergHa náluk nem is lesz változás, mindez még nem jelenti azt, hogy máshol ne lenne mozgolódás. Bár nem teljesít jól idén, gyári háttere miatt így is a Renault számít az egyik legvonzóbb csapatnak a 2017-re még versenyzői szerződés nélkül álló gárdák közül. Ez alapján azt hihetnénk, nagy a tolongás az üléseikért, valójában mégis úgy tűnik, inkább ők kopogtatnak nagy lelkesedéssel más versenyzőknél.

Az Auto Motor und Sport úgy tudja, a franciáknak feltett szándéka mindkét versenyzőjüket lecserélni, Esteban Ocon mellett pedig többen is szerepelnek a kívánságlistájukon: Valtteri Bottas, Carlos Sainz és Nico Hülkenberg. A Renault mindent megtenne azért, hogy egy jó képességű, de tapasztalattal is bíró versenyzővel szerződhessen. A német szaklap szerint legalább 3 évre szeretnék elkötelezni új pilótájukat, a pénzügyekkel pedig aligha lesz problémájuk, mivel közel kerültek egy újabb, 30 millió dollárról szóló szponzori megállapodáshoz.

A valós gondot az jelenti, hogy valamennyi kiszemeltjük rendelkezik szerződéssel aktuális munkaadójával. Valtteri Bottas megtartására opciós joga van a Williamsnek, s a csapat ezt alighanem ki is tervezi használni. Carlos Sainzhoz ragaszkodik a Red Bull – jóllehet, édesapjáról már hónapok óta azt beszélik, mindenképp szeretné a gyári Renault-hoz bejuttatni fiát, mert az energiaitalosoknál középtávon nincs esély előléptetésére.

Nico Hülkenberget ugyanakkor a Pérez kapcsán is fennakadást jelentő pénzproblémák még akár elérhetővé is tehetik: a Force India állítólag kezd kifogyni pénzéből, a tartozások pedig esélyt kínálhatnak a szerződésbontásra.

Más kérdés, hogy a német versenyző meglepetten reagált az erről szóló pletykákra. „Én csak azt tudom, hogy szerződéssel rendelkezem a következő évre. Nem akarom elhagyni a Force Indiát” – mondta.

Akárhogy is alakul, ha a felsorolt versenyzők közül bárki is a franciákat választja, az életet vinne a versenyzőpiacba. Hülkenberg távozása esetén Pascal Wehrleinnek biztos helye lenne a Mercedes-kapcsolat révén (Wehrlein: „Nem rajtam múlik, hol versenyzem jövőre. A Mercedesé a döntés.”); Sainz kiválása pedig Danyiil Kvjat és Pierre Gasly előtt nyithatna lehetőséget a Toro Rossónál.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt