Pérez büntetést kap

írta: M4Sport
2016. június 18. 14:30
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Force India mexikói versenyzője, Sergio Pérez öt rajthelyes büntetést kap az Európa Nagydíj kvalifikációja után, autójában ugyanis váltót kellett cserélni, miután balesetet szenvedett a harmadik szabadedzésen.

Pérez ugyanabban a kanyarban (a 15-ösben) ütközött a falnak, melyben Daniel Ricciardo is rontott a pénteki első gyakorláson. A Red Bull akkor fel tudta készíteni a versenyautót a második szabadedzésre, most pedig az indiaiaknak kell sietniük, hogy mexikói pilótájuk is ott lehessen a magyar idő szerint 15 órakor kezdődő kvalifikáción.

„Rossz időzítés, de még mindig jobb a harmadik edzés végén, mint az elején, és még mindig jobb a harmadik edzésen, mint az időmérőn” – próbálta optimistán megközelíteni a történteket a csapatmenedzser, Otmar Szafnauer. „Remélem, tanul belőle. Más versenyzők is követtek el hibákat ott. Ez egy nehéz kanyar. De nem is gondolom, hogy ez a kanyar a gond, inkább az előtte lévő, ahol óvatosan kell kigyorsítani, mert túlkormányzottá válhat az autó. Remélem, tanul belőle, és jó időmérőn lehet. Még nem láttam az autót. De felkészítettük a tartalékelemeket, reménykedünk.”

A szerelők azóta már munkához láttak, és a legfrissebb hírek szerint fel tudják készíteni Pérez autóját az időmérőre (a Motorsport arról írt, a felfüggesztést és a karosszéria sérült elemeit is „gyorsan pótolni tudták”), eredménye azonban nem lesz végleges, hiszen a leintés után öt rajthelyes büntetést kap, mivel váltót kellett cserélni a Force Indiában.

Ez a büntetés egyébként a lehető legrosszabbkor jött a csapatnak, eddig ugyanis mindkét versenyzőjük jól szerepelt a bakui versenypályán, ahol maximálisan ki tudták használni a Mercedes-motorok nyújtotta előnyöket. Pérez például megfutotta a hétvége harmadik leggyorsabb körét (még a pénteki második szabadedzésen), de a csapattárs, Nico Hülkenberg is jól áll, délelőtt például ő követte a Mercedes gyári csapatának kettősét, az összetettben pedig a negyedik helyen áll.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája

02016.10.21. 23:53

Megrovás Vettelnek – videón az esete

Egy McLaren hozta szorult helyzetbe