Pérez és Hülkenberg is élcsapathoz kerülhet?

írta: M4Sport
2016. augusztus 22. 19:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sergio Pérez és Nico Hülkenberg is közel áll ahhoz, hogy a jövőben egy bajnokesélyes csapathoz szerződjön – jelentette ki a Force India helyettes csapatvezetője, aki azt nem is venné zokon, ha védencei előrelépnének, de valami, ami rosszul esne neki…

Bár a németnek és a mexikóinak is van szerződése a 2017-es évre, csak az előbbi jelentette ki, hogy a folytatásban is a Force Indiánál marad, míg Pérez arról beszélt, a szünet után, támogatóival közösen hoz döntés arról, hol versenyez a következő szezonban. Szolgálatai iránt állítólag a Renault és a Williams is érdeklődik, korábban pedig a Ferrarival is szóba hozták.

Fernley most elhintette, mindkét pilótája iránt érdeklődnek az élcsapatok, őt pedig nem is zavarná, ha lehetőséget kapnának egy bajnokesélyestől. „Ha Sergio lehetőséget kap arra, hogy ott legyen a dobogón, akkor ki is fogja használni ezt a lehetőséget. Nem hibázza el” – mondta a mexikóiról, aki 2014 óta négyszer került a legjobb három közé az indiaiak pilótájaként. „Az elmúlt három évben, amit velünk töltött komoly előrelépést tett, és igazi pilótává érett” – tette hozzá Fernley.

Noha nem voltak annyira látványos eredményei, mint csapattársának, Hülkenberg teljesítményére sem lehet panasz, hiszen szinte folyamatosan ott van a pontszerzők között. „Nico mindig hihetetlenül stabilan versenyez, idén viszont nem volt szerencséje; nehéz megmondani, hol veszítette el. De ez nem is számít, mert folytatta a harcot, és jól teljesít. Mindketten a kapujában vannak annak, hogy egy potenciális bajnokesélyeshez igazoljanak. Ebben az esetben mi lennénk az elsők, akik sok sikert kívánnánk nekik, azt viszont nem akarjuk, hogy oldalra lépjenek…” – magyarázta utalva arra, hogy azt már nem néznék jó szemmel, ha egy másik középcsapat vinné el pilótáikat.

A Force India korábban jelezte, egyelőre nem gondolkodnak azon, kit dobnak be a mélyvízbe, ha Pérez végül a csapatváltás mellett dönt, hosszabb távon azonban több jelöltjük is lehet a távozók pótlására, hiszen a riválisokhoz hasonlóak ők is támogatnak néhány fiatal pilótát. Például a Forma–3-as Európa-bajnokságon versenyző Nyikita Mazepint, aki a silverstone-i teszten már Forma–1-es autójukat is vezethette, teljesítményével pedig főnökei is elégedettek voltak.

Éppen ezért jövőre biztosan „növelik a szerepét”, igaz, ez még nem jelent egyet azzal, hogy adott esetben ő lehet a beugró, a következő években viszont vele is számolhatnak. „Remek munkát végzett a teszten. Jövőre jelentősen nő a szerepe. Tudjuk, hogy az egyik versenyzőnk továbbléphet, és nekünk is gondolni kell a jövőre – így jönnek képbe a fiatalok. Korai még erről beszélni, de úgy tűnik Nyikita tehetséges, és a nyers tempója is rendben van. Még fiatal, és meg kell néznünk, hogyan teljesít a következő évben, és akkor talán majd beszélhetünk róla. Jövőre több szerepet kap, talán néhány szabadedzésen is ott lesz, hogy jobban megítélhessük” – mondta az oroszról.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Jadeite
#1 Jadeite 2016. augusztus 23. 05:03  

Kíváncsi vagyok, melyik bajnok-esélyes csapat(ok)ról beszélt, a Mercedesnek, a RB-nak és a Ferrarinak is megvan a jövő évi párosa, ha jól tudom.