Pérez nem vált – a Force India viszont igen?

írta: M4Sport
2016. szeptember 07. 17:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hónapok óta megy a találgatás Sergio Pérez jövőjéről. Úgy tűnik, a mexikói nem vált csapatot, a Force Indiánál viszont annál komolyabb változásról cikkeznek.

Sergio Pérez Hockenheimben még azt nyilatkozta, a nyári szünetben alaposan elgondolkodik a jövőjén, és annak ellenére ő fog dönteni, hogy a Force India korábban azt mondta, érvényes szerződése van vele a következő évre. A hírek szerint a Renault és a Williams is tárt karokkal fogadta volna, ám nemcsak vele, hanem tehetős mexikói támogatóival is egyeztetniük kellett.

A Force India a monzai hétvégén már azt nyilatkozta, szinte biztosra vehető Pérez maradása – később pedig a versenyző is erre tett utalást. „Még semmi sem hivatalos, de remélem, hamarosan megtehetem a hivatalos bejelentést is” – mondta, megerősítve maradási szándékát. „Nagyon valószínűtlen, hogy váltok, de sosem tudhatjuk ebben a sportágban.”

Az Auto Motor und Sport úgy tudja, az egyezség azóta már meg is köttetett. Szerdán legalábbis arról számoltak be, hogy a csapat ügyvezetője, Otmar Szafnauer megerősítette nekik: „A szerződést aláírtuk. Nálunk marad a következő évben.”

A német szaklap szerint nem kizárt, hogy mindössze egyetlen évre szóló hosszabbításról van szó, mert a mexikói abban bízik, hogy 2018-ban jobb lehetősége adódik majd egy élcsapatnál – például a Ferrarinál. Azt viszont biztosra veszik, hogy Pérez fizetésemelést kap, mivel a Renault-nál egy kecsegtető ajánlatot utasított vissza.

Hivatalos bejelentésre mindazonáltal még nem került sor. Pérez ezt Szingapúrra ígérte. Mexikói lapok szerint nem kizárt, hogy maradását még azért nem tették hivatalossá, mert azzal együtt egy másik fontos hírt is szeretne majd megosztani a Force India: csapatuk új tulajdonos kezébe kerülhet.

A Pérezt is támogató Carlos Slim a posta.com című lap szerint felvásárolhatja az istállót. A silverstone-i gárda eladásáról már a télen is terjengtek pletykák. A 42,5%-os részesedéssel bíró Sahara már februárban jelezte, hogy megválna részvényeitől, miután elnökük, Subrata Roy adósságai miatt 2014 márciusa óta börtönben ül. További 42,5%-ot birtokol a szintén adósságai miatt perelt Vijay Mallya, míg a fennmaradó 15%-kal a holland Mol család rendelkezik.

A csapatnál jelenleg szponzorként, a Telcel és a Claro cégeken keresztül érdekelt Slimről már többször is az a hír járta, hogy érdeklődik a gárda iránt.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához