Peter Sauber már döntött a pilótakérdésben?

írta: Motorsportal
2003. augusztus 07. 08:23
A Sauber-Petronas versenyistálló számára az idei évad nem úgy alakult, ahogyan azt szerették volna. A csapat jelenleg a kilencedik pozíciót foglalja el a konstruktőrök versenyében megelőzve a Minardi alakulatát, akik eddig még nem szereztek pontot.

Ami a csapat jövőjét illeti, még számos kérdés nyitott, így az is, hogy az elkövetkezendő esztendőben kik töltik majd be a pilótai állásokat. Heinz-Harald Frentzen már korábban úgy nyilatkozott, hogy Peter Saubernek mindenképpen Nick Heidfeld mellett kell dönteni, amennyiben kettőjük között dőlne el az egyik hely sorsa. Bár Sauber nagyra értékelte Frentzen nagyvonalúságát, mégsem biztos, hogy Heidfeld maradhat.

Felipe Massa, aki az elmúlt évadban gyakran hibázott, ám mégis gyorsnak bizonyult új esélyt kaphat a 2004-es idényben. "Massa már akkor szerződésben állt a Ferrarival, amikor nálunk versenyzett, és én javasoltam neki, hogy inkább a Ferrarihoz menjen tesztpilótának, mint a Jordan csapathoz versenyzőnek."

A Heidfeld/Frentzen páros nem nyerte az 59 esztendős csapatfőnök tetszését. "Nem féltem ettől a párosítástól, sőt mi több jobb lett, mint amire számítottam. Az, hogy eddig nem tettünk utalásokat arra, hogy milyen irányba indultunk el jövőre, az nem jelenti azt, hogy nem született döntés. Heinz-Harald és Nick is tapasztalt, ami Kimi és Massa esetében nem áll fenn, és Nick még profitált is Frentzen tapasztalataiból. Ő szívesen avatkozik bele a technikai kérdésekbe, míg Nick inkább analitikus alkat, tökéletes a mérnökök számára. Heinz-Harald gyakran fel tudja fedni a titkok nyitját, de ebből sok egyet nem értés és vita származik. "

Nem kizárt az sem, hogy Giancarlo Fisichellát jövőre már a Sauber színeiben látjuk versenyezni, azonban Eddie Jordan is ragaszkodik az olasz versenyzőjéhez. Bár egyelőre még csak találgatások vannak a pilótakérdésben, de nemsokára minden titokra fény derül.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary