Peter Sauber optimista

írta: Motorsportal
2003. június 30. 09:42
A Sauber-Petronas versenyistálló öt egymást követő verseny során egyetlen pontot sem szerzett. Nagy megkönnyebülést jelentett azonban mindenki számára, hogy az Európa Nagydíjon Nick Heidfeld nyolcadikként ért célba, így a csapat egy ponttal lett gazdagabb. A hétvége nem kezdődött túl szerencsésen a Sauber számára. Munkájukat motorproblémák hátráltatták.

Heinz-Harald Frentzen szombaton - a második kvalifikációs edzésen - a tizedik időt autózta, míg Nick Heidfeld nem tudott értékelhető időt autózni, így neki a 20. rajtpozicóból kellett volna indulnia. Heidfeld azonban nem élt ezzel a lehetőséggel, és a boxutcából való rajtolás mellett döntött.

"Különleges érzés, ha ámokfutóként várod a rajtot, miközben a rajongók a lelátókon ünnepelnek, majd a boxutca végén hirtelen felvillan a zöld jelzés." Heidfeld a boxból indult a mezőny után, s a verseny végére a nyolcadik helyre hozta fel autóját, amivel Peter Saubernek igen nagy örömöt szerzett. "Nem rossz teljesítmény a szombati motorproblémánkat követően. Amikor már a remény is szinte teljesen elveszettnek látszik, akkor a szerencse újra bekopogtat az ablakon. A megterhelést azonban már most érzem."

Frentzennek sem volt oka szomorkodni, mivel élete 150. Formula-1-es versenyén kilencedikként ért célba a Sauber C22 volánjánál. "Elégedett vagyok, mivel az autóm sokkal jobb, mint a legutóbbi versenyen. A legfontosabb azonban az, hogy Nick pontot szerzett a csapatnak. Mostantól újból örömöt okoz minden."

Ez az egy pont elegendő volt a Sauber-Petronasnak ahhoz, hogy megőrizze hetedik helyét a konstruktőrök versenyében. "Az elkövetkezendő hét futamra kitűzött célunk már ismert. Mivel az autóink az új hátsó vezetőszárnynak, és az új első kerékfelfüggesztésnek köszönhetően sokkal jobban üzemelnek, így kicsit optimistábbak vagyunk, mint korábban."


Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt