Pilótakeringő: a McLaren még nem tárgyal

írta: M4Sport
2016. június 07. 16:56
FOTÓ: ©xpbimages.com

Noha a hetekben több pletyka is napvilágot látott a csapat 2017-es pilótapárosával kapcsolatban, a McLaren-Honda versenyigazgatója, Éric Boullier igyekezett egyértelművé tenni, a csapat még nem tárgyal pilótáival arról, milyen felállással vágjon neki a következő szezonnak.

Fernando Alonso maradása biztosnak tekinthető, hiszen Ferraritól való távozása után hároméves szerződést írt alá régi-új csapatával és több alkalommal is jelezte, szívesen kitöltené ezt. A csapattárs, Jenson Button teljesen más helyzetben van: az ő szerződése az idei év végéig érvényes, jövőjéről pedig még nem nyilatkozott egyértelműen (Monacóban megjegyezte, még „a soron következő kanadai futamra sem gondolt, nemhogy 2017-re).

A britet ráadásul szóba hozták a Williamsszel, ahová a Sky Sports információi szerint már 2016 előtt is eligazolhatott volna, a csapat pedig továbbra is figyeli korábbi pilótáját (Button náluk teljesítette első Forma–1-es szezonját). Persze nem véletlen, hogy 2009 bajnokát más csapatokkal is kezdik összeboronálni, a McLaren ajtaján ugyanis egyre erősebben dörömböl az istálló felfedezettje, Stoffel Vandoorne, aki nemrég egyértelművé tette: 2017-ben már az F1-ben akar versenyezni.

A fiatal belga állítólag több csapattól is kapott már ajánlatot, a McLaren tehát csak úgy láncolhatja magához, ha jövőre előlépteti állandó pilótává, ehhez azonban meg kell válnia az istállót 2010 óta szolgáló világbajnoktól. Helyzetük tehát nem egyszerű, Boullier viszont továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a csapat „kényelmes pozícióban” van, és továbbra sem siet a 2017-es pilótapáros megnevezésével. „Nem, egyáltalán nem” – felelte határozottan, amikor arról kérdezték, van-e nyomás a csapat vállán a következő szezon versenyzői felállása miatt.

„Még egyik versenyzőnkkel sem kezdtünk tárgyalásba. Ez túl korai lenne, és túlságosan zavaró a csapat számára” – tette hozzá. „Két nagyszerű versenyzővel rendelkezünk. Két világbajnokkal, valamint egy ígéretes fiatal tehetséggel is. Viszont, 2017-ről még nem beszéltünk. Amikor eljön az idő, és elkezdjük az egyeztetést, lesz választási lehetőségünk. Szerződésben állunk ezekkel a versenyzőkkel. Időben eldöntjük majd, mi a legjobb a McLaren számára” – magyarázta a francia szakember a kínai LeSports csatornának.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

velorex
#4 velorex 2016. június 08. 11:58  
No.1:
Igen lesz, ha 2017 végén otthagyja a mekit.

És 2018-tól már a Renault pilótája lesz!

No.1
#3 No.1 2016. június 07. 23:08  
totopad:
Azért remélem, Alo-nak még lesz legalább egy nagy dobása!

Igen lesz, ha 2017 végén otthagyja a mekit.

totopad
#2 totopad 2016. június 07. 17:52  
sotyo acélgyárovi:
2019 környékén egy Ricciardo - Vandoorne páros egy komoly Honda motorral legendás lehetne

Azért remélem, Alo-nak még lesz legalább egy nagy dobása!

sotyo acélgyárovi
#1 sotyo acélgyárovi 2016. június 07. 17:45  

2019 környékén egy Ricciardo - Vandoorne páros egy komoly Honda motorral legendás lehetne

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ