Pizza vagy ital? Vettel rendet tett!

írta: M4Sport
2016. március 17. 06:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sebastian Vettel határozottan elutasítja, hogy egy pizzafajtáról nevezte volna el új autóját. A német a tőle megszokott humoros formában beszélt névadásáról.

Szerdán kiderült, Sebastian Vettel szerelőivel a Margherita nevet választotta. A német hagyományosan minden év elején női névre kereszteli el aktuális versenyautóját – ezúttal ismét egy olaszos hangzású keresztnév lett a befutó. A minap arról szóltak a hírek, hogy a választást egy pizzafajta ihlette – a csütörtöki melbourne-i sajtótájékoztatón a német azonban mindez kikérte magának. Persze széles mosollyal az arcán.

„Én nem egy pizza után neveztem el. Ez mindenekelőtt ez egy keresztnév!” – mondta, majd a balján helyet foglaló társak, Daniel Ricciardo és Lewis Hamilton kérdésére nekik is elárulta az új nevet, nagy nevetések közepette. „Ha utánanézünk, elsőként az derül ki erről, hogy ez egy név, nem pedig egy pizzafajta.”

És hogy akkor mégis miért pont Margherita? „Mert ez egy pizza” – válaszolt helyette nevetve Ricciardo. „Nem, hanem mert ez egy ital” – kontrázott Vettel. „Nem, egyszerűen szeretjük ezt a nevet. Minden évben adunk egy nevet az autónak. Tavaly az Evát választottuk, idén Margherita lett – én elégedett vagyok vele.”

Vettel persze nem is lenne Vettel, ha a későbbiekben nem utalt volna vissza a pizza témára. Megkérdezték tőle, tervezi-e a közeljövőben, hogy Lewis Hamiltonhoz hasonlóan maga is aktív felhasználója lesz a különböző közösségi médiumoknak. „Mindannyian mások vagyunk. Van, aki margheritával szereti a pizzát, mások másfajta feltéttel. Szerintem ez mindent elmond” – mondta mosolyogva. „Valójában én nem is értem teljes egészében a modern technológiát. Biztosra veszem, hogy ő (Hamilton – a szerk.) tudna pár leckét adni nekem erről, de engem ez nem érdekel. Mindenki maga választja meg a saját stílusát és azt, mit szeret.”

A németet persze nemcsak a pizzákról és a közösségi médiáról, csapata, a Ferrari formájáról is faggatták a sajtószobában. Vettel a maga szokásos visszafogottságával tekint esélyeikre. „Keményen dolgoztunk, a mostani évi autónk projektjét nagyon korán kezdtük, és határozottan komoly előrelépést jelent. Szemmel is jól láthatóak a különbségek a tavalyi autóhoz képest, de belülről is úgy érzem, nagyon-nagyon jó munkát végeztünk, aminek eredményeként mindenekelőtt már a legelejétől kezdve gyorsabbak lehetünk, és az év során is nagy lehetőségeink lesznek a javulásra.”

„Ez jó hír, de hogy már a rajtnál jó hírek jönnek-e, azt még nem tudom. Reméljük, hogy így lesz. Tudjuk, hogy nagyon nagy kihívás vár ránk. Tudjuk, hogy a Mercedes az előző két szezonban nagyon erős alapokat épített ki, nemcsak a motorja, az autója terén is. És szerintem elég nehéz egy, az előző évinél rosszabb autóval nekivágni egy új szezonnak. Tudjuk, hogy magasan van a léc, de továbbra is keményen nyomjuk” – ígérte a négyszeres bajnok.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Balrog
#1 Balrog 2016. március 17. 08:15  

https://pbs.twimg.com/media/CdrVzJ1WIAAyvgP.jpg

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt