Pofonok nyitották fel a Ferrari szemét – Barcelona óta nincs fejlődés

írta: M4Sport
2016. augusztus 01. 12:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

Már csak harmadik erő a Ferrari. Négy futam alatt hátrányából előnyt csinált a Red Bull, miközben a vörösök most beismerték, Spanyolország óta alig fejlődtek. Sebastian Vettel szerint a pofonok felnyitották a szemüket.

Hátrafelé araszol a Ferrari. Sorozatban harmadik versenyhétvégéjükön maradtak le a dobogóról, a hockenheimi futamot Lewis Hamiltonnal szemben több mint fél perces hátránnyal zárták, az 5. helyen célba érkező Sebastian Vettel ráadásul Max Verstappentől is 19 másodpercre volt. És ez utóbbi még úgy is túl sok, hogy a német legutolsó körében több másodpercet veszített egy kicsúszás és a lekörözések miatt.

A Ferrari túl lassú.

A pályán és a fejlesztések terén is. Utóbbit nem bizonyítja jobban semmi, mint a Red Bull fölzárkózása és előzése a konstruktőrök versenyében. Az osztrákok 14 pontos előnnyel, a második pozícióban vakációznak. Miközben ők az utóbbi négy versenyen összesen 116 pontot gyűjtöttek, Vetteléknek csak 65-öt sikerült. Daniel Ricciardo már harmadik az egyéni bajnokságban, Max Verstappen lassan utoléri Sebastian Vettelt, aki ráadásul már 97 pontos hátrányban van Lewis Hamiltonnal szemben. 9 versenyennel a vége előtt ez annyit jelent, hogy ha bajnok akar lenni, futamonként átlagban több mint 10 pontot kéne hoznia a briten.

Idén viszont még legyőzni sem igen sikerült neki.

A Red Bull és a Ferrari közti pontkülönbség alakulása

A heppenheimi azonban e nehéz helyzetben is megtalálja a pozitívumot: elmondása szerint az utóbbi hétvégék pofonjai felébresztették őket. „Az előző pár verseny nehéz volt számunkra, de nagyon-nagyon hasznos is, mert sok mindent megtudtunk az autóról, és már tudjuk, mire kell összpontosítanunk. Felnyitották a szemünket. Kicsit későn, de jobb későn, mint soha. Az első versenyek után ezek még nem voltak teljesen egyértelműek, de mostanra egyre nyilvánvalóbbá váltak. Persze nem kellemes így rájönni, hogy nem vagyunk versenyképesek, de tudjuk, mi a teendőnk. Nem könnyű máról holnapra változtatni, de van egy tervünk, és az év második felében erősebbek leszünk. Az előző versenyek nehezen alakultak számunkra, miközben a Red Bull számára jobban. De biztosra veszem, hogy a második félévben újra jobbak leszünk és versenyképesebbek ennél” – fogalmazott.

Csalódott arcok a Ferrarinál.

Vettel sem tudja titkolni, nehéz elfogadnia, hogy Hamiltonék ennyire távol vannak tőlük. „Nyilván nem vagyok boldog. A hazai verseny különleges, de ez ilyen szempontból mégsem volt különleges futam. Nem sikerült megtalálni a megfelelő egyensúlyt, az autó csúszkált, ami rossz hatással volt a gumikra. Mindent egybevéve nem vagyunk elég gyorsak. Sajnos túlságosan messze voltunk az előttünk lévőktől, főleg az első két etap után.”

A csapattárs szerint az eredmény mindenkinek fáj.

Kimi Räikkönen már szombaton sem repesett a boldogságtól a szempontjából jól sikerült időmérő után – vasárnap pedig keserűen állapította meg: „Nem voltunk elég gyorsak – sajnos ilyen egyszerű ez. Remélhetőleg megtaláljuk a módját annak, hogy a folytatásban kihívói lehessünk a két másik csapatnak. Nem lesz könnyű. Mindenki láthatja, hol értünk célba, és ez mindannyiunknak fáj. De most ez van, dolgoznunk kell tovább.”

Nem vár csodát.

FerrariMegkérdezték, jobbra számít-e kedvenc pályáján, Spában, ahol mindig jól megy neki. „Nem igazán. Úgy értem, az egy teljesen más típusú pálya, szóval más lesz. De az biztos, hogy sok munka vár még ránk, ha el akarjuk érni az elvárt szintet. Majd kiderül, hogy állunk akkor, de fejlődnünk kell.”

A szombaton még jó formát mutató Räikkönen vasárnap a vártnál nagyobb gumikopással küzdött. Elmondása szerint azonban nem a gumik jelentik a fő problémájukat. „Talán azt vártam, hogy ennél azért tovább bírják majd a gumik, és ez megnehezítette a helyzetet. Nem volt olyan rossz az első szetten, de aztán gyorsan visszaestünk. Több leszorítóerő kellene ahhoz, hogy gyorsabbá váljunk, és ez eredményezi a gondokat a gumikezelés terén is. Úgy tűnik, egyszerűen lassúak vagyunk. Vannak időszakok, amikor nagyon gyorsak tudunk lenni a versenyen, de ezek nem tartanak elég sokáig.”

Már a csapatfőnök is belátta.

Maurizio Arrivabene májusban kijelentette: „Ha a Red Bull jelenti a legnagyobb problémánkat, haza is megyek.” Hiába tiltakozott, az osztrákok nemcsak közelítettek, de DRS-üket bekapcsolva kerülték ki őket. „Igen, valóban szép fejlődést értek el. Újra eléjük kell kerülnünk, ez nem is kérdés” – látta be.

És hogy hol vesztek el?

„Barcelona óta túl keveset javítottunk a leszorítóerőnkön” – ismerte el. „Ezen a téren sürgősen javítanunk kell. A motor terén újabb fejlesztések várhatóak, de most nem a hajtóegység jelenti a fő gondunkat, hanem valami teljesen más: az aerodinamika. Most három hétre leáll a munka, de aztán teljes gőzzel mennünk kell előre.”

FerrariA kérdésre, miért nincs javulás Barcelona óta, hozzátette: „Ezt részletesen ki kell elemeznünk, több tényező is szerepet játszik benne.”

Az egyik talán a technikai igazgató, James Allison fokozatos kiválása lenne?

„Személyes okokból nem kívánok Jamesről beszélni. Újjászerveződtünk, mégpedig pánik nélkül. Pontosan tudjuk, mi a teendőnk. És most már azt is tudjuk, az autó mely részein kell javítanunk” – hárított az olasz.

És még a csapat és Vettel közötti rádiós taktikai vita kapcsán is magyarázkodhatott. „Csak mert újra nyilvános a rádiózás, ez még nem jelenti azt, hogy mindent ki akarnánk beszélni az ellenfelek előtt. Kódolt üzenetet adtunk Sebastiannak, mert két taktika között vacilláltunk, és nem volt teljesen egyértelmű, hogyan tovább. Ez az első kiállásnál volt. A másodiknál Sebastian egyszerűen csak jobbnak látta tovább a pályán maradni. Reméltük, hogy nagyobb nyomást gyakorolhatunk az ellenfelekre.”

Nos, ettől jelenleg messze vannak. Az utóbbi időben egyre távolab…

Oszd meg!

29 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

guide
#29 guide 2016. augusztus 02. 12:07  
Thibczy:
Minden ilyen nagytakarítástól számolva legalább 3-4 év, de inkább 5 mire lesz esélyük a vb-re, feltéve ha jó irányba indultak el. Vettel 5 év múlva 34 éves lesz, ha addig nem basszák el még párszor és nem fog beleunni mint Alonso, akkor még talán vb is lehet a Ferrarival.

Allison távozásával Vettel világbajnoki esélyeinek lőttek.Hacsak ki nem derül,hogy Newey lesz 2017 január elsejétől a Ferrari technikai igazgatója,aminek a valószínűsége kb. 0 %.

Thibczy
#28 Thibczy 2016. augusztus 02. 09:57  
zsolt13:
Haaaaaat itt fejek fognak hullani!!! Alisonnal kapcsolatban meg szinte biztos vagyok benne h a McLaren mar megkereste es ajanlatot tett neki........!

Minden ilyen nagytakarítástól számolva legalább 3-4 év, de inkább 5 mire lesz esélyük a vb-re, feltéve ha jó irányba indultak el. Vettel 5 év múlva 34 éves lesz, ha addig nem basszák el még párszor és nem fog beleunni mint Alonso, akkor még talán vb is lehet a Ferrarival.

zsolt13
#27 zsolt13 2016. augusztus 02. 08:04  

Haaaaaat itt fejek fognak hullani!!!

Alisonnal kapcsolatban meg szinte biztos vagyok benne h a McLaren mar megkereste es ajanlatot tett neki........!

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 02. 08:05

grabowsky78
#26 grabowsky78 2016. augusztus 02. 00:30  

Nagyon furcsa ez az azonnali távozása Allisonnak! Nem igazán hiszem el, hogy csak ez a szörnyű családi tragédia áll a háttérben!

sába
#25 sába 2016. augusztus 01. 22:24  

Én továbbra is csókoltatom azt a barmot, aki annak idején átváltott más felfüggesztésre mint a többiek. Én tavaly sem értettem, hogy ők miért nem dobták be az új orrmegoldást. Amin a többiek már 2-3. éve dolgoznak, finomhangolnak, azokkal a gondokkal a ferrari most szembesül. Az rb sem lenne a fasorban sem, ha nem veszik rá Neweyt, hogy visszatérjen 100 %-osan a csapathoz. Nélküle az rb is a padlón volt. Sajna a ferrarinak nincs egy ilyen ásza. Kár az év elején eldobott pontokért, most nagy szükség lenne rájuk. Bár a fene tudja, tök mindegy, hogy 2. vagy 3. a csapat, ha a vb címhez közük sincs.

albutr
#24 albutr 2016. augusztus 01. 22:06  
andrea1:
Érdekes ez az ügy, egyre jobban az. MArcionne kemény főnök, nema türelemről híres ami nem pozitív. Tény emgváltozott az élethelyzete Allisonnak, voltak és vannak fontos kötelezettségei, azzal az elnök sajnos nem tud mit kezdeni azon kívül hogy sajnálja emberileg.Ha az elnökkel konfliktusba keveredett ezáltal blokkolta az autó fejelesztését, keresztbe akart tenni ha igaz ez az elmélet akkor jogos az elküldés. Végképp sajnálom, de igazat kell adni Marchionnenak mégha ez a konfliktus nem lett volna esetleg akkor is ez a helyzet nem tette könnyűvé a dolgot, döntésre késztette az elnököt, jogos a teljesmértékű elkötelezettség elvárása, emrt ezért fizetik és eredményt akar látni. Msárészt miben lett volna jobb ha ott egy gyárat irodát alakítanak ki, nem lehetsz akkor se biztos, hogy akkor maximális berőbedobással végzi a munkáját. Hosszútávon nem fog menni ez a megoldás az biztos,de egyelőre lehet jobb így egy olyan vezetővel aki figyel is a gyárban zajló munkákra. Majd meglátjuk.

ennél még Monti is jobb volt.

júdás
#23 júdás 2016. augusztus 01. 21:43  

Lesz még rosszabb is.

F1890
#22 F1890 2016. augusztus 01. 20:12  
Thibczy:
Marchionne 2014 őszén tartott nagytakarítást, így én ahhoz viszonyítok. Az már más kérdés, hogy valóban bölcs döntés volt-e lapátra tenni Pat Fryt vagy Tombazist. Mire összeáll a sikercsapat, arra igenis időre van szükség, ez alatt pedig normális az, ha stagnálnak, esetleg van egy kisebb visszaesés is. Csak a Ferrari minden évben kitűzi a bajnoki címet célnak, az év elején kiderül, hogy nem elég jó az autó, utána minden energiájukkal egy irreális bajnoki címért akarnak harcolni, aminek általában az az eredménye, hogy nem jut elég idő a következő évi autóra, és a kör bezárult. Ha megnézzük a Mercit, akkor 3 évig gyakorlatilag stagnáltak, sőt 2010-ben Rosberg szerzett 3 dobogót, 2011-ben már egyet sem szerzett a csapat. ’12-ben megint futotta néhány villanásra, de az többnyire annak volt köszönhető, hogy a befújt diffúzor betiltásával összerántották a mezőnyt, plusz a Pirelli-lottón az nyert, aki épp betalált abba a szűk tartományba, ahol épp működött az a vacak gumi. Év végén viszont a Lotus már több mint 2x annyi pontot szerzett és még a Sauber is veszélyes volt rájuk az 5. helyért. A megbízhatósági problémákat én pont a kapkodásnak és a kétségbeesésnek tudom be. Nem mondom, hogy acélos a mostani teljesítmény, de ne feledjük, hogy a Merci és a RB még mindig ugyanaz a sikercsapat, akikkel hülyére nyerték magukat. Egy-egy mérnök ugyan távozott, de egyik csapat sem változott meg alapvetően. A Ferrarinál viszont Allison volt az egyedüli komolyabb név, most szépen elverték rajta a port, helyette pedig egy digótól várják a megváltást.

sztem azért egy ilyen szintű csapatnál ekkora költségvetéssel, elvárható lenne h a tavalyi körönkénti 0,7 seces hátrányt legalább 0,5-re ledolgozzák. de idén még többet kapnak :) szóval én megértem marchionét h türelmetlen. nem kéne feltétlenül belepofázni a dolgokba, de allison csak nem akkora sztár mint ahogyan beállította a sajtó annak őt. sztem fry jobb szakember volt. amúgy a rb úgy építette fel a csapatát h mindenki megvásárolt majd szép lassan a szerepek tisztázódtak és akire nem volt szükség mehetett. itt is simán dolgozhatott volna együtt egy kisebb technika főnöki gárda fry allison stb stb.na mindegy, ők tudják

Thibczy
#21 Thibczy 2016. augusztus 01. 20:01  
F1890:
akkor annyit mondok neked hogy semmit nem fejlődtek ismét (ami egyenlő azzal h ugyanott vannak mint pár éve) a másik, rahedli technikai hiba. szóval igen, érthető marchione türelmetlensége. mert semmit nem fejlődtek 6 éve. ez ilyen szinten kevés. gyenge teljesítmény.

Marchionne 2014 őszén tartott nagytakarítást, így én ahhoz viszonyítok. Az már más kérdés, hogy valóban bölcs döntés volt-e lapátra tenni Pat Fryt vagy Tombazist. Mire összeáll a sikercsapat, arra igenis időre van szükség, ez alatt pedig normális az, ha stagnálnak, esetleg van egy kisebb visszaesés is. Csak a Ferrari minden évben kitűzi a bajnoki címet célnak, az év elején kiderül, hogy nem elég jó az autó, utána minden energiájukkal egy irreális bajnoki címért akarnak harcolni, aminek általában az az eredménye, hogy nem jut elég idő a következő évi autóra, és a kör bezárult.

Ha megnézzük a Mercit, akkor 3 évig gyakorlatilag stagnáltak, sőt 2010-ben Rosberg szerzett 3 dobogót, 2011-ben már egyet sem szerzett a csapat. ’12-ben megint futotta néhány villanásra, de az többnyire annak volt köszönhető, hogy a befújt diffúzor betiltásával összerántották a mezőnyt, plusz a Pirelli-lottón az nyert, aki épp betalált abba a szűk tartományba, ahol épp működött az a vacak gumi. Év végén viszont a Lotus már több mint 2x annyi pontot szerzett és még a Sauber is veszélyes volt rájuk az 5. helyért.

A megbízhatósági problémákat én pont a kapkodásnak és a kétségbeesésnek tudom be.

Nem mondom, hogy acélos a mostani teljesítmény, de ne feledjük, hogy a Merci és a RB még mindig ugyanaz a sikercsapat, akikkel hülyére nyerték magukat. Egy-egy mérnök ugyan távozott, de egyik csapat sem változott meg alapvetően. A Ferrarinál viszont Allison volt az egyedüli komolyabb név, most szépen elverték rajta a port, helyette pedig egy digótól várják a megváltást.

vacsad
#20 vacsad 2016. augusztus 01. 19:56  
Go.Michael:
Pont emiatt írtam pár napja egy cikkhez, hogy Márkióne ide-oda, de kézben tartja a dolgokat. Csak találgatunk, de tény hogy nem működött-fejlődött az idei autó, és talán még idejében meghozta a döntést. Ismétlem, nem tudjuk a háttérben mi és hogyan zajlott le. Én abban bízok hogy megtaláljuk az utódját, aki fel tudja készíteni a következő évre a ferrarit, és az idei hiányosságokat megfelelően fogják orvosolni.

Nekem sokkal inkább úgy tűnik, hogy csak kapkod mint a félkarú kőműves.

andrea1
#19 andrea1 2016. augusztus 01. 19:32  
guide:
Ebben igazad van, végtelenségig nem lehet rá várni,mert túl sok ember függ tőle. Ej,nehéz ügy ez.Nincs elég információnk,hogy megítéljük mi történt.Csak sajnos a pilótáink isszák meg a levét,meg a mi szórakozásunkat is elrontja.

Sajnos valóban nem, de az ilyen híitelen jött távozásnak azért valami összetettebb probléma a magyarázata, mert szerintem ha családja miatt megy is el nem így megy el, hanem esetleg megvárja az évad végét, dec 31-et,

Miattuk abszolút szívás, sajnálom is őket emiatt, főleg Vettel...ő még csak 29 éves, a legjobb évei mennek el. persze ezt a feladatot vállalta csak azért nem godnoltam h még egy nehezítést kap. Kimi meg milyen meglepő hogy emgint ilyen csapatba van :D de igazából neki már nem kell megváltania a világot,megbecsült tagja a csapatnak,lelkes és most egyenesbe került, szégyenkeznie nincs miért. Mondjuk pihenjék ki magukat ebbe az egy hónapba, nehéz lesz a pályán az ősszel.

andrea1
#18 andrea1 2016. augusztus 01. 19:23  
Go.Michael:
Elismerően nyilatkoztak róla, ami a hozzá állását és munka morálját tekintve dicséretes, de ő akkor is a motorrészlegen szaki. Szerintem ő egy átmeneti megoldás, ha sikerül fogni egy neves mérnököt, megy vissza fejleszteni a motort. Csak marha nehéz lesz neves szakembert igazolni...

Érdekes mert Turrini épp azt írta rögtön a bejelentés után, hogy Binotto bizalmat kapott Marchionne-tól és nem átmeneti megoldásnak tekinthető.

F1890
#17 F1890 2016. augusztus 01. 19:14  
Thibczy:
Arról viszont nem tehet a technikai stáb, hogy Marchionne nem normális és teljesen irreális célokat tűzött ki az idei évre, amikor tavaly a Merci minden idők egyik legnagyobb dominanciáját mutatta, ahhoz csak a ’88-as McLaren-henger hasonlítható. A technikai szabályok pedig gyakorlatilag nem változtak, és a Mercitől sem távoztak kulcsemberek. Igaz, hogy 2010-ben és 2012-ben harcban voltak a vb-ért, és a Marchionne vezette Ferrari még adós legalább egy ilyen évvel, de tegyük hozzá, hogy az említett két évben egyszer sem saját erőből voltak ott. 2010-ben a Red Bull Kanadát és Monzát leszámítva mindenhol a favoritnak számított, az, hogy Alonso harcban volt a vb-ért, az Vettel számtalan technikai hibájának volt köszönhető, mellette pedig a pilóták is hibáztak nem kevésszer. Alonsonak is voltak bakijai, csak kevesebb pontot bukott vele, mert többnyire volt még lehetőség menteni a menthetőt. 2012-ben kihúzták a RB alól a befújt diffúzort, ami egyértelműen a Ferrarinak és a McLarennek kedvezett. Alonso a szezon első felében apróbb bakikat leszámítva (pl. a kanadai egykiállásos taktika) szinte mindig mindenből a lehető legjobban jött ki, közben talán élete szezonját futotta. Azért a szezon második feléért pedig nem dicsérném meg a Ferrarit. Vettel a nyári szünet után úgy dolgozott le 42 pontot, hogy közben neki is volt egy kiesése Monzában, egy hátulról felzárkózása Abu Dhabiban és egy szintén hátulról szerzett 6. helye Interlagosban. Ha Vettel ezt egy olyan tökéletes hajrával tette volna, mint Kimi 2007-ben, akkor még úgy ahogy meg lehetne magyarázni a Ferrari részéről, így viszont elég nehéz. Lehet, hogy Allison természete nem egy egyszerű eset, de akkor jobb híján ő állt rendelkezésre a Ferrarinak. 1 évig mást sem lehetett, hallani, hogy milyen tökéletes a harmónia a Ferrarinál, milyen jó a hangulat, bezzeg amikor Alonso még a csapatnál volt akkor nem is volt csapat a Ferrari, meg az előző vezetés is egy szar volt. Ezek szerint vagy hazudtak tavaly, vagy annyira azért nem volt nehéz vele együtt dolgozni. Nem ismerem belülről a Ferrarit, de nehezen tudom elképzelni, hogy Allisonnal nehezebb együtt dolgozni, mint Marchionnéval. Különösen úgy, hogy a vén digó mintha egyre többször ütné bele az orrát olyan dolgokba, amihez nem is ért.

akkor annyit mondok neked hogy semmit nem fejlődtek ismét (ami egyenlő azzal h ugyanott vannak mint pár éve) a másik, rahedli technikai hiba. szóval igen, érthető marchione türelmetlensége. mert semmit nem fejlődtek 6 éve. ez ilyen szinten kevés. gyenge teljesítmény.

Go.Michael
#16 Go.Michael 2016. augusztus 01. 19:02  
Zasalamel:
Ott van Binotto, nem úgy tűnik mintha kapkodnának új technikai igazgató után.

Elismerően nyilatkoztak róla, ami a hozzá állását és munka morálját tekintve dicséretes, de ő akkor is a motorrészlegen szaki. Szerintem ő egy átmeneti megoldás, ha sikerül fogni egy neves mérnököt, megy vissza fejleszteni a motort. Csak marha nehéz lesz neves szakembert igazolni...

Thibczy
#15 Thibczy 2016. augusztus 01. 19:01  
F1890:
sztem annyi történt h marchionne ausztráliára kiadta az ukázt h idén nyerni kell. ez nem jött be, tűrt tűrt majd mikor barcelonaban sem jöttek be a fejlesztések, szart sem értek vele, először szerepeltek olyan szarul kvalin akkor a bizalma megindult mindenkiben.megjegyezném teljesen jogosan. mindenki idén több győzelmet várt , közelebb időben mint tavaly a mercihez. egyiket sem sikerült összehozni. nem azt mondom h kikellett rúgni, de igazából ha jobban belegondolunk a 10-13 közötti mérnök gárda 2szer is harcban volt a vb-t, míg allisonnak egyszersem sikerült ilyesmit végrehajtani, és akkor még nem beszéltünk arról h a természete elvileg eléggé mufurc

Arról viszont nem tehet a technikai stáb, hogy Marchionne nem normális és teljesen irreális célokat tűzött ki az idei évre, amikor tavaly a Merci minden idők egyik legnagyobb dominanciáját mutatta, ahhoz csak a ’88-as McLaren-henger hasonlítható. A technikai szabályok pedig gyakorlatilag nem változtak, és a Mercitől sem távoztak kulcsemberek.

Igaz, hogy 2010-ben és 2012-ben harcban voltak a vb-ért, és a Marchionne vezette Ferrari még adós legalább egy ilyen évvel, de tegyük hozzá, hogy az említett két évben egyszer sem saját erőből voltak ott. 2010-ben a Red Bull Kanadát és Monzát leszámítva mindenhol a favoritnak számított, az, hogy Alonso harcban volt a vb-ért, az Vettel számtalan technikai hibájának volt köszönhető, mellette pedig a pilóták is hibáztak nem kevésszer. Alonsonak is voltak bakijai, csak kevesebb pontot bukott vele, mert többnyire volt még lehetőség menteni a menthetőt.
2012-ben kihúzták a RB alól a befújt diffúzort, ami egyértelműen a Ferrarinak és a McLarennek kedvezett. Alonso a szezon első felében apróbb bakikat leszámítva (pl. a kanadai egykiállásos taktika) szinte mindig mindenből a lehető legjobban jött ki, közben talán élete szezonját futotta. Azért a szezon második feléért pedig nem dicsérném meg a Ferrarit. Vettel a nyári szünet után úgy dolgozott le 42 pontot, hogy közben neki is volt egy kiesése Monzában, egy hátulról felzárkózása Abu Dhabiban és egy szintén hátulról szerzett 6. helye Interlagosban. Ha Vettel ezt egy olyan tökéletes hajrával tette volna, mint Kimi 2007-ben, akkor még úgy ahogy meg lehetne magyarázni a Ferrari részéről, így viszont elég nehéz.

Lehet, hogy Allison természete nem egy egyszerű eset, de akkor jobb híján ő állt rendelkezésre a Ferrarinak. 1 évig mást sem lehetett, hallani, hogy milyen tökéletes a harmónia a Ferrarinál, milyen jó a hangulat, bezzeg amikor Alonso még a csapatnál volt akkor nem is volt csapat a Ferrari, meg az előző vezetés is egy szar volt. Ezek szerint vagy hazudtak tavaly, vagy annyira azért nem volt nehéz vele együtt dolgozni. Nem ismerem belülről a Ferrarit, de nehezen tudom elképzelni, hogy Allisonnal nehezebb együtt dolgozni, mint Marchionnéval. Különösen úgy, hogy a vén digó mintha egyre többször ütné bele az orrát olyan dolgokba, amihez nem is ért.

Zasalamel
#14 Zasalamel 2016. augusztus 01. 18:54  
Go.Michael:
Pont emiatt írtam pár napja egy cikkhez, hogy Márkióne ide-oda, de kézben tartja a dolgokat. Csak találgatunk, de tény hogy nem működött-fejlődött az idei autó, és talán még idejében meghozta a döntést. Ismétlem, nem tudjuk a háttérben mi és hogyan zajlott le. Én abban bízok hogy megtaláljuk az utódját, aki fel tudja készíteni a következő évre a ferrarit, és az idei hiányosságokat megfelelően fogják orvosolni.

Ott van Binotto, nem úgy tűnik mintha kapkodnának új technikai igazgató után.

Go.Michael
#13 Go.Michael 2016. augusztus 01. 18:33  

Pont emiatt írtam pár napja egy cikkhez, hogy Márkióne ide-oda, de kézben tartja a dolgokat. Csak találgatunk, de tény hogy nem működött-fejlődött az idei autó, és talán még idejében meghozta a döntést. Ismétlem, nem tudjuk a háttérben mi és hogyan zajlott le. Én abban bízok hogy megtaláljuk az utódját, aki fel tudja készíteni a következő évre a ferrarit, és az idei hiányosságokat megfelelően fogják orvosolni.

F1890
#12 F1890 2016. augusztus 01. 16:21  
andrea1:
Érdekes ez az ügy, egyre jobban az. MArcionne kemény főnök, nema türelemről híres ami nem pozitív. Tény emgváltozott az élethelyzete Allisonnak, voltak és vannak fontos kötelezettségei, azzal az elnök sajnos nem tud mit kezdeni azon kívül hogy sajnálja emberileg.Ha az elnökkel konfliktusba keveredett ezáltal blokkolta az autó fejelesztését, keresztbe akart tenni ha igaz ez az elmélet akkor jogos az elküldés. Végképp sajnálom, de igazat kell adni Marchionnenak mégha ez a konfliktus nem lett volna esetleg akkor is ez a helyzet nem tette könnyűvé a dolgot, döntésre késztette az elnököt, jogos a teljesmértékű elkötelezettség elvárása, emrt ezért fizetik és eredményt akar látni. Msárészt miben lett volna jobb ha ott egy gyárat irodát alakítanak ki, nem lehetsz akkor se biztos, hogy akkor maximális berőbedobással végzi a munkáját. Hosszútávon nem fog menni ez a megoldás az biztos,de egyelőre lehet jobb így egy olyan vezetővel aki figyel is a gyárban zajló munkákra. Majd meglátjuk.

sztem annyi történt h marchionne ausztráliára kiadta az ukázt h idén nyerni kell. ez nem jött be, tűrt tűrt majd mikor barcelonaban sem jöttek be a fejlesztések, szart sem értek vele, először szerepeltek olyan szarul kvalin akkor a bizalma megindult mindenkiben.megjegyezném teljesen jogosan. mindenki idén több győzelmet várt , közelebb időben mint tavaly a mercihez. egyiket sem sikerült összehozni.
nem azt mondom h kikellett rúgni, de igazából ha jobban belegondolunk a 10-13 közötti mérnök gárda 2szer is harcban volt a vb-t, míg allisonnak egyszersem sikerült ilyesmit végrehajtani, és akkor még nem beszéltünk arról h a természete elvileg eléggé mufurc

guide
#11 guide 2016. augusztus 01. 16:10  
andrea1:
Érdekes ez az ügy, egyre jobban az. MArcionne kemény főnök, nema türelemről híres ami nem pozitív. Tény emgváltozott az élethelyzete Allisonnak, voltak és vannak fontos kötelezettségei, azzal az elnök sajnos nem tud mit kezdeni azon kívül hogy sajnálja emberileg.Ha az elnökkel konfliktusba keveredett ezáltal blokkolta az autó fejelesztését, keresztbe akart tenni ha igaz ez az elmélet akkor jogos az elküldés. Végképp sajnálom, de igazat kell adni Marchionnenak mégha ez a konfliktus nem lett volna esetleg akkor is ez a helyzet nem tette könnyűvé a dolgot, döntésre késztette az elnököt, jogos a teljesmértékű elkötelezettség elvárása, emrt ezért fizetik és eredményt akar látni. Msárészt miben lett volna jobb ha ott egy gyárat irodát alakítanak ki, nem lehetsz akkor se biztos, hogy akkor maximális berőbedobással végzi a munkáját. Hosszútávon nem fog menni ez a megoldás az biztos,de egyelőre lehet jobb így egy olyan vezetővel aki figyel is a gyárban zajló munkákra. Majd meglátjuk.

Ebben igazad van, végtelenségig nem lehet rá várni,mert túl sok ember függ tőle.
Ej,nehéz ügy ez.Nincs elég információnk,hogy megítéljük mi történt.Csak sajnos a pilótáink isszák meg a levét,meg a mi szórakozásunkat is elrontja.

andrea1
#10 andrea1 2016. augusztus 01. 15:42  
guide:
Nem tudom. Talán azt akarta,hogy megvárják a döntésekkel vagy összeveszett Marchionneval és ezért keresztbe tett. Én nagyon sajnálom,hogy elmegy és a szívem mélyén Machionnet hibáztatom érte.Szerintem túlságosan követelődző,félek,hogy tönkreteszi a ferkát.Akármilyen is Allison,engedni kellett volna neki.Megadni neki,amit kér,ha egy kis szabadságot,akkor azt. Ha nincs jobb ember a posztra,akkor nem lehet keménykedni. Most már csak abban reménykedek,hogy hátha meglepnek és nem is lesz olyan rossz az a jövő évi autó.

Érdekes ez az ügy, egyre jobban az. MArcionne kemény főnök, nema türelemről híres ami nem pozitív. Tény emgváltozott az élethelyzete Allisonnak, voltak és vannak fontos kötelezettségei, azzal az elnök sajnos nem tud mit kezdeni azon kívül hogy sajnálja emberileg.Ha az elnökkel konfliktusba keveredett ezáltal blokkolta az autó fejelesztését, keresztbe akart tenni ha igaz ez az elmélet akkor jogos az elküldés. Végképp sajnálom, de igazat kell adni Marchionnenak mégha ez a konfliktus nem lett volna esetleg akkor is ez a helyzet nem tette könnyűvé a dolgot, döntésre késztette az elnököt, jogos a teljesmértékű elkötelezettség elvárása, emrt ezért fizetik és eredményt akar látni. Msárészt miben lett volna jobb ha ott egy gyárat irodát alakítanak ki, nem lehetsz akkor se biztos, hogy akkor maximális berőbedobással végzi a munkáját. Hosszútávon nem fog menni ez a megoldás az biztos,de egyelőre lehet jobb így egy olyan vezetővel aki figyel is a gyárban zajló munkákra. Majd meglátjuk.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 01. 15:46

Zasalamel
#9 Zasalamel 2016. augusztus 01. 14:44  
Rocketfinger:
"És most már azt is tudjuk, az autó mely részein kell javítanunk." most. most, hogy Allison lelépett. az az Allison, akiről személyes okokból nem beszél. akinek 4 hónapja halt meg a felesége, és aztóna pletykák szerint nem tudott 100%-osan a munkájára koncentrálni. a Ferrari pedig 4 hónapig állt letolt gatyával, hátha összeszedi magát? és most kijelentik, hogy most már tudják, az autó mely részén kell javítani. gratulálok.

Ha meg azt nyilatkozná h nem tudják pontosan mi a baj, akkor nem kötnél bele?

Na ugye.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 01. 14:44

Rocketfinger
#8 Rocketfinger 2016. augusztus 01. 14:39  

"És most már azt is tudjuk, az autó mely részein kell javítanunk."

most. most, hogy Allison lelépett. az az Allison, akiről személyes okokból nem beszél. akinek 4 hónapja halt meg a felesége, és aztóna pletykák szerint nem tudott 100%-osan a munkájára koncentrálni. a Ferrari pedig 4 hónapig állt letolt gatyával, hátha összeszedi magát? és most kijelentik, hogy most már tudják, az autó mely részén kell javítani. gratulálok.

guide
#7 guide 2016. augusztus 01. 14:20  
DUdi:
Mit értünk az alatt, hogy blokkolt? Miért tett volna ilyet? Mi volt az oka, hogy ezt csinálta, ha tényleg igaz ez a pletyka?

Nem tudom.
Talán azt akarta,hogy megvárják a döntésekkel vagy összeveszett Marchionneval és ezért keresztbe tett.
Én nagyon sajnálom,hogy elmegy és a szívem mélyén Machionnet hibáztatom érte.Szerintem túlságosan követelődző,félek,hogy tönkreteszi a ferkát.Akármilyen is Allison,engedni kellett volna neki.Megadni neki,amit kér,ha egy kis szabadságot,akkor azt.
Ha nincs jobb ember a posztra,akkor nem lehet keménykedni.
Most már csak abban reménykedek,hogy hátha meglepnek és nem is lesz olyan rossz az a jövő évi autó.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 01. 14:25

DUdi
#6 DUdi 2016. augusztus 01. 13:52  
guide:
„Személyes okokból nem kívánok Jamesről beszélni. Újjászerveződtünk, mégpedig pánik nélkül. " Most már biztos vagyok benne,hogy nem nagy barátságban váltak el Allisontól!A bejelentés is feltűnően szűkszavú volt. Allison nem egy Newey,bármennyire is próbálják annak lefesteni néhányan és tény,hogy az idei autóval se dobott túl nagyot.Nézzük csak meg az RB kasztniját,Marko már év elején minden idők legjobbjának nevezte.Ha a Ferrarié hasonlóan sikerült volna,akkor sokkal jobb teljesítményre lettek volna képesek az erősebb motorjukkal! Az is elgondolkodtató,hogy Barcelona óta nem javítottak az aerodinamikán.Lehet,hogy igazak azok a hírek,hogy Allison a távollétében blokkolt minden autóval kapcsolatos változtatást?

Mit értünk az alatt, hogy blokkolt? Miért tett volna ilyet? Mi volt az oka, hogy ezt csinálta, ha tényleg igaz ez a pletyka?

F1890
#5 F1890 2016. augusztus 01. 13:50  

Orulok h rajottek h szar van a palacisntaban.igaz honapokkal azutan h a szurkoloknak is feltunt h szarok de sebaj.

Hombre B
#4 Hombre B 2016. augusztus 01. 13:47  

Picit érthetetlen a számomra, hogy év eleje óta ide jutott a Ferrari, pláne, hogy Ausztriáig azért egész jól szerepeltek (persze megbízhatósági gondok és taktikai hibák voltak), de szerintem az RB-nél jobbak voltak, sőt versenyen még Ringen is összességében, viszont a múlt hétvégén minden szempontból az RB volt a jobb (illetve mintha a bikásoknak sikerült volna megoldani azt a problémát, amely Bakuban hátráltatta őket).

Vagy az egész annak köszönhető, hogy hiába fejlődtek aero-ban, szűk tartományban működik az autó, túlságosan érzékeny a változásokra és vagy sikerül hétvégén megoldást találni vagy nem?

Illetve nekem az is fura, hogy azt veszem, hogy Allison kb. júliustól már nem dolgozik, akkor is a júliusi fejlesztésekre, illetve az eddigi évközi fejlesztésekre ő mondott igent, vagyis megkérdőjelezhető, hogy maga Allison jó döntéseket hozott-e.

Az egész helyzet megoldása is bizonytalana számomra, Vettel optimista, MA viszont kevésbé, mert ő szerintem tudja nagyon jól, hogy Allison és egyéb mérnökök távozásával a csapat egységét kell újra helyrehozni aztán lehet foglalkozni igazán a problémákkal.

Egy pozitív hír van csak, hogy motorral nincs gondjuk. Várhatóan kijavítják a megbízhatósági hibákat és szerintem akár már jövőre egy szinten lehetnek a Mercedes-sel, de csak a motor már jövőre kevés lesz.

#1 guide

Én hallottam, olvastam olyat, hogy Allison nem könnyű természet, nehezen lehet vele együtt dolgozni és anno emiatt is került el a csapattól.

qwerm
#3 qwerm 2016. augusztus 01. 13:35  
guide:
„Személyes okokból nem kívánok Jamesről beszélni. Újjászerveződtünk, mégpedig pánik nélkül. " Most már biztos vagyok benne,hogy nem nagy barátságban váltak el Allisontól!A bejelentés is feltűnően szűkszavú volt. Allison nem egy Newey,bármennyire is próbálják annak lefesteni néhányan és tény,hogy az idei autóval se dobott túl nagyot.Nézzük csak meg az RB kasztniját,Marko már év elején minden idők legjobbjának nevezte.Ha a Ferrarié hasonlóan sikerült volna,akkor sokkal jobb teljesítményre lettek volna képesek az erősebb motorjukkal! Az is elgondolkodtató,hogy Barcelona óta nem javítottak az aerodinamikán.Lehet,hogy igazak azok a hírek,hogy Allison a távollétében blokkolt minden autóval kapcsolatos változtatást?

Ha tenyleg igy van, akkor ez egy nagyon ronda tortenet. Meg akkor is ha hirtelen elvesztette a feleseget. Ha valoban igy van, nagyon sok ember eletet keseritette meg. Nagyon kivancsi lennek a sztori minden egyes mozdulatara.

Go.Michael
#2 Go.Michael 2016. augusztus 01. 13:30  

Good Morning! Ausztrália óta egyélrtelmű nagyjából, hogy aero részt kellene tolni ezerrel... de az első pár futamon kikristájosodott ez a probléma. Jó reggelt bajtársak!

guide
#1 guide 2016. augusztus 01. 13:25  

„Személyes okokból nem kívánok Jamesről beszélni. Újjászerveződtünk, mégpedig pánik nélkül. "
Most már biztos vagyok benne,hogy nem nagy barátságban váltak el Allisontól!A bejelentés is feltűnően szűkszavú volt.
Allison nem egy Newey,bármennyire is próbálják annak lefesteni néhányan és tény,hogy az idei autóval se dobott túl nagyot.Nézzük csak meg az RB kasztniját,Marko már év elején minden idők legjobbjának nevezte.Ha a Ferrarié hasonlóan sikerült volna,akkor sokkal jobb teljesítményre lettek volna képesek az erősebb motorjukkal!
Az is elgondolkodtató,hogy Barcelona óta nem javítottak az aerodinamikán.Lehet,hogy igazak azok a hírek,hogy Allison a távollétében blokkolt minden autóval kapcsolatos változtatást?

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához