Probléma a bakui pályával – az FIA elhalasztotta a GP2-es időmérőt

írta: M4Sport
2016. június 17. 13:39
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kellemetlen probléma miatt máris módosult a bakui versenyhétvége programja. Az F1-es szabadedzés után gondok adódtak a kerékvetőkkel.

Közvetlenül a Forma–1-es első szabadedzés után a GP2 mezőnye vehette birtokába az új utcai pályát, melyen a félórás időmérő edzésüket rendezték volna meg. Azért a feltételes mód, mert az edzést nem sokkal a rajt után azonnal félbeszakították: egyes helyeken fellazultak a kihelyezett ideiglenes kerékvetők.

Miközben a pályabírók több helyen is ugrálással próbálták ellenőrizni a kerékvetők stabilitását, Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója azonnal az egyik problémás kanyarhoz sietett. Jó 20 perces tanácskozás és vizsgálódás után aztán úgy határoztak, törlik a GP2-es kvalifikációt, mert a problémát túl sok időbe telik kijavítani, a Forma–1-es második szabadedzésig pedig alig több mint másfél órájuk volt.

A fiataloknak egészen a második edzés végéig, helyi idő szerint 17 óráig várniuk kell a rajthelyezésekért való csatára – ha minden jól megy, még a negyed hét körüli napnyugta előtt teljesíthetik időmérőjüket.

Ami az ideiglenesen kihelyezett kerékvetőket illeti, korábban Szingapúrban is okozott fejtörést elmozdulásuk és nem megfelelő illeszkedésük, mely akár gumihibákhoz is vezethet. Volt olyan hely, ahol végül el is távolították őket. Charlie Whiting az Auto Motor und Sport szerint már a csütörtöki pályabejáráson sem volt teljesen elégedett, mivel egyes helyeken rések voltak láthatóak a kövek és az aszfalt között.

Tobias Grüner, az Auto Motor und Sport munkatársa úgy tudja, az első szabadedzés után az autók 90%-ának voltak sérülések a hátsó abroncsán. Többen emiatt korábban is fejezték be a gyakorlást. Whiting vélhetően emiatt érezte szükségét a GP2-es edzés félbeszakításának.

Egyelőre nem derült ki, a problémának lesz-e bármilyen hatása is az F1-es programra.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.21. 20:23

Amerikai Nagydíj – második szabadedzés

Beszámoló az eseményről

02016.10.21. 19:56

Nemet mondott az FIA a bahreini tesztre

A csapatok most Ecclestone-nal tárgyalnak

02016.10.21. 19:33

Gyorsan reagált az FIA a lefulladó autók problémájára

Kifejlesztettek egy automatikus rendszert