Problémák a Toyotánál

írta: Motorsportal
2003. március 23. 12:53
FOTÓ: ©Toyota Racing
Olivier Panis
© Toyota Racing
Christiano da Mattának már a felvezető körben problémái voltak a gázpedállal, ezért a brazil pilótának a boxból kellett indulnia a tartalékautóval. Olivier Panis versenye eleinte jól alakult, azonban a boxkiállást követően az üzemanyagnyomásnál problémák merültek fel, és a TF103 egyszerűen megállt. Da Matta ugyan áthaladt a célvonalon, de csak tizenegyedikként, így nem sikerült pontot szereznie a csapatnak.

Christiano da Matta:
„Ez egy nagyon kemény verseny volt. A versenyautómnál problémák merültek a fel, ezért át kellett ülnöm a tartalékautóba, és a boxutcából kellett nekivágnom a futamnak. Az olajnyomással is problémáink voltak, amikor kevés üzemanyag volt az autómban, ezért az egész futam alatt teli tankkal kellett hogy menjek, ami lehetetlenné tette az előzést. Ez nagy csalódás számomra, mert azt hittem, hogy sikerül pontot szereznünk. Remélem, hogy két hét múlva, a hazai versenyemen sikerülni fog.”

Olivier Panis:
„A rajt nagyon jól sikerült, és hamar az első öt között találtam magam. Ott egy remek csatát vívtam Barrichellóval. Az autóm teljes mértékben versenyképes volt. Az első boxkiállásomat követően az üzemanyagnyomással problémák voltak, és a motor leállt. A probléma hasonló volt, mint Melbourne-ben, de pillatnatnyilag még nem tudjuk, hogy pontosan ugyanaz volt-e. Mérges vagyok és csalódott hasonlóképpen a csapat tagjaihoz, mert mindannyian jól végeztük a munkánkat. Nagyon sok múlik az autón, de nem adom fel. Hamarosan már eredményeket is láthatunk.”

Ove Anderson:
„Nagyon csalódott vagyok, mert megfelelő pozícióban voltunk ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtsunk. Mindkét autóval hasonló problémák voltak, mint két héttel korábban, de sajnos meg kell próbálnunk kezelni ezt a problémát. Legkésőbb a következő versenyig ki kell küszöbölnünk; nagyon fontos a megbízhatóság.”

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Susie Wolff és Toto Wolff

02016.10.21. 14:34

Susie Wolff gyermeket vár

02016.10.21. 13:59

Volt szerelője szerint Räikkönen lehet a 2017-es változások nyertese

"Nála csak egy üzemmód létezik: a padlógáz!"

02016.10.21. 13:27

Sainz bekeményített: Nem fogok örökké a Red Bullra várni

„Nem lehetek mindig harmadik számú opció”

02016.10.21. 13:01

Alonso szerint a rossz gumik agyonüthetik a 2017-es változásokat

„Nem fog érdekelni, hogy 5 másodperccel gyorsabbak vagyunk az első körben, ha utána 3-mal lassabbak”