Prost: Lesz még idén kerék a kerék elleni csata Rosberg és Hamilton között

írta: M4Sport
2016. szeptember 22. 08:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

Látunk még igazi kerék a kerék elleni csatát idén a Mercedes bajnoki címre áhítozó két versenyzője között – véli Alain Prost.

A korábban számos bajnoki párharcot megélt négyszeres világbajnokot lenyűgözte a sorozatban harmadik győzelmét arató Nico Rosberg Szingapúri teljesítménye. Bár azt nem állítja, hogy ezzel újra a németnek áll a zászló, biztató jelnek tartja, hogy csapattársa korábbi menetelése után is képes ennyire domináns hétvégére.

„Nico fantasztikusan teljesített a szingapúri hétvégén. Hihetetlen volt a pole-ja, aztán egy nagyon érett versenyzést mutatott be vasárnap. Az egész hétvégét uralta, miközben Lewis Hamilton nem teljesített jól, bizonytalan volt. Rosberg tekintélyt parancsoló győzelmet aratott, de még mindig harcolnia kell – és már régóta ezt vártuk tőle” – értékelt a francia a Canal+ tévécsatornának.

Miközben a két mercedeses küzdelmében a futamok többségén nem az egymás elleni nyílt csata, hanem sokszor a rajtok és a műszaki problémák döntöttek, Prost amondó, a hátralévő hat futamon láthatunk még valódi összecsapást is Rosberg és Hamilton között. Ez legutóbb Ausztriában egy ütközéshez vezetett.

„Sokszor látjuk, hogy ide-oda billen a mérleg nyelve a Mercedesnél. Ha az egyik versenyző jól teljesít, akkor a másik mindig úgy tűnik, hátrányban van. De még nem láttunk tőlük igazi kerék a kerék elleni csatát. Szerintem erre még a szezon vége előtt sor fog kerülni. A bajnoki cím sorsáról apró részletek fognak dönteni. A rajtok, vagy hogy valamely ellenfél a két autó közé kerül. Ezek a végén komoly hatással bírhatnak. De ez egyben egy pszichológiai harc is. Szingapúr előtt talán azt gondolhattuk, hogy Hamilton van előnyben ezen a téren, de Rosberg megmutatta, hogy ő is nagyon magabiztos tud lenni” – vélekedett Prost.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája