Prost: Vettelnek egy másik csapattal is bajnokságot kell nyernie

írta: M4Sport
2016. június 30. 09:09
FOTÓ: ©xpbimages.com

Ahhoz, hogy igazi nagy bajnokként tartsák számon, Sebastian Vettelnek egy másik csapattal is világbajnokságot kell nyernie – véli Alain Prost.

A német versenyzőt sok kritika érte 2010 és 2013 között tartó Red Bull-os uralkodása alatt, mondván, sorozatos sikereit leginkább annak köszönheti, hogy Adrian Newey verhetetlen autókat tervezett neki. Sebastian Vettel megítélése aztán sokat javult 2015-ös első ferraris szezonja alatt, amikor váratlanul három futamgyőzelmet is aratott az egy szezonnal korábban még csak botladozó vörösökkel.

A szintén négyszeres világbajnok Alain Prost azonban úgy véli, Vettel csak ferraris bajnoki címmel tudná tovább növelni értékét. „Nem gondolnám, hogy a statisztikán kívül lenének hasonlóságok köztünk csak azért, mert mindketten négyszeres bajnokok vagyunk. Azok a versenyzők viszont, akik több bajnoki címet is nyertek, osztoznak bizonyos közös vonásokban: tehetségesek, és hasonlóan dolgoznak együtt a csapattal, főleg, ha több csapattal is sikeresek” – nyilatkozta a francia.

Bár vannak olyan többszörös bajnokok (pl. Ayrton Senna vagy Fernando Alonso), akik csak egyetlen istállóval értek fel a csúcsra, sokuknak – így Juan Manuel Fangiónak, Niki Laudának, Michael Schumachernek vagy éppen Prostnak – sikerült bizonyítaniuk, hogy csapattól függetlenül is képesek elhódítani a címet.

A francia szerint Vettelnek is ezt kell most igazolnia. „Sebastian számára jó lenne egy másik csapattal is bajnoki címet nyerni. Én két istállóval nyertem. Ez különböztethet meg minket – de az is igaz, hogy a különböző generációkat nem szabad összehasonlítani” – zárta le a témát Prost.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

BP05
#1 BP05 2016. június 30. 22:42  

Szerintem meg nem az a lényeg hogy hány csapattal nyer valaki(persze nyilván jobban mutat ha valaki több csapattal is képes erre), hanem az hogy hogyan.
Mert most tegyük fel hogy Vettel kapna egy mezőnyverő Ferrarit maga alá azzal nem hinném hogy sokat javítana a megítélésén hiába nyerne vele, de az igazán nehéz és küzdelmes évekkel lehet a legjobban javítani a megítélésen(mégha nem is nyernek vele végül VB-t de legalább harcban vannak érte végig), amikor közel azonos vagy egy kicsit hátrányos helyzetben is harcban tudnak lenni(de amíg a Mercinek ekkora az előnye ez nyilván nem kivitelezhető).

HairHungary