Räikkönen 2018-ban is a Ferrarinál marad?

írta: M4Sport
2016. július 19. 11:47
FOTÓ: ©Ferrari

Kimi Räikkönen rég volt ennyire motivált, mint most, és teljesítménye is javult az előző két évben mutatotthoz képest, nem elképzelhetetlen tehát, hogy a finn 2018-ban is a Ferrari versenyzője lesz, főleg, ha ő is maradni akar a csapatnál – véli a menedzser, Steve Robertson.

A vörösök a Brit Nagydíj előtt hosszabbították meg Räikkönen szerződését, aki tehát 2017-ben is Sebastian Vettel csapattársaként bizonyíthat. A döntést többen kritikával illették, mondván a Ferrarinak egy fiatal pilótát kellett volna a hibridéra kezdete óta gyengébben teljesítő finn helyére ültetnie. Menedzsere eközben elhintette, a korábbi világbajnok 2018-ban is megtarthatja ülését.

„Ez elsősorban rajta múlik” – nyilatkozta Robertson a Motorsportnak. „Szeretne még egy évig versenyezni? Most azt mondom, ha olyan motivált lesz, mint jelenleg, akkor igen. Utána minden azon múlik, hogyan dönt a csapat. Egy olyan ember, mint Kimi csak egy ok miatt van még itt: imádja a motorsportot és a Forma–1-et. Nem kell másért csinálnia, csak azért, mert szereti! Teljesen motivált. Ezt a nyilvánosság előtt is leszögezte, szerintem pedig egyértelmű a dolog” – tette hozzá.

„Nagyon régóta ismerem már ezt a fickót, és most olyan motiváltnak látom, mint azt a srácot, aki kölyökként kapaszkodott fel egyre magasabbra. Nagyon boldog vagyok, hogy Kimi összehozta ezt a megállapodást, hiszen most már tudja, hol lesz a következő szezonban. Már lekerült róla a nyomás, sokkal jobb lesz a nyári szünete, hiszen tudja, hogy megkapta, amit akart” – magyarázta.

Robertson szerint eddig Räikkönen teljesítményére sem lehet panasz, 2007 bajnoka ugyanis az idei szezonban jobban szerepel, mint az előző két évben, amikor rendre alulmaradt a csapattársakkal (2014-ben a Fernando Alonsóval, 2015-ben pedig a Vettellel) vívott küzdelemben. „Most elégedettebb az autóval. Nagyon sajátosan bánik az elejével, az idei versenygép pedig sokkal inkább kedvére való, mint az előző volt” – mutatott rá.

„Ha megnézzük, pontok tekintetében hol áll az előző évhez képest, akkor a helyzet egyértelmű. A csapat mindenki másnál több információval rendelkezik. Mit ad ő az istállónak? Van olyan, aki jobban teljesítene nála és jelenleg elérhető? Nyilvánvalóan úgy érezték, hogy nincs. Ők tudják, mit ad a csapatnak, és meghozták a döntésüket. Talán csak egy gond van vele, senkivel sem konfrontálódik, ami hosszú távon kissé bosszantó lehet, ha nincs összhang a csapatban. Nem hisztizik, megtartja a belső dolgokat és hazahozza a pontokat. A csapat a helyes irányba haladhat” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#6 f1m12 2016. július 19. 21:16  
GreenHonda:
Ahogy Alonso mellé, úgy látom hosszútávon itt is foggal-körömmel ragaszkodnak még egy nem durcizó, vereséget viszonylag nyugodtan viselő, viszont népszerű és nagy piac- vagy marketingértékkel bíró pilótához Vettel oldalára. Massa 2.0 = Raikkonen

Vettel már rég eligazol, de Kimi még marad :D

Kimi345
#5 Kimi345 2016. július 19. 16:48  
frontember:
nyerni kell egyet, és elhallgat mindenki

Én már jövőre se nagyon maradtam volna itt a helyébe, de hogy még egy évet? Inkább nézném már máshol versenyezni annyira látszódik már, hogy ez nem az ő F1-e.

GreenHonda
#4 GreenHonda 2016. július 19. 14:53  

Ahogy Alonso mellé, úgy látom hosszútávon itt is foggal-körömmel ragaszkodnak még egy nem durcizó, vereséget viszonylag nyugodtan viselő, viszont népszerű és nagy piac- vagy marketingértékkel bíró pilótához Vettel oldalára. Massa 2.0 = Raikkonen

Utoljára módosítva: 2016. július 19. 14:56

frontember
#3 frontember 2016. július 19. 14:49  

nyerni kell egyet, és elhallgat mindenki

andrea1
#2 andrea1 2016. július 19. 12:47  

Azért ennyire előre ne szaladjunk. Lehet elég lesz ez az egy év bőven még :D Meglátjuk ahogy teljesít, hogy élvezi és amit a csapat akar. Bár elvileg opcióval kötöttek szerződést, Leclerrel egy hosszútávú szerződést párhuzamosan (Turrini szerint). Szóval lehet őt benyomják a Haashoz, őt próbálják közben beépíteni talán. Akármi lehet.

Abban én is egyetértek hogy Kimi hozzáállása sokat változott, jó irányba, szerintem sose volt ennyire maximális a munkája iránt, hogy bizonyos dologban már neki is sokkal inkább részt kell vennie.

Enveblo
#1 Enveblo 2016. július 19. 12:15  

"ha olyan motivált lesz" "Teljesen motivált"

aljas rágalom... mindenki bebizonyította már hogy ez kamu

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"