Räikkönen eddig Vettel előtt: „Na és?”

írta: M4Sport
2016. május 25. 17:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kimi Räikkönent kicsit sem teszi elégedetté, hogy Sebastian Vettel előtt, Nico Rosberg első számú üldözőjeként áll a bajnokságban. A finn nem éri be kevesebbel a győzelemnél!

Kimi Räikkönen neve mellett jelenleg 61 pont áll, amivel a bajnoki tabella második helyét foglalja el, négy egységgel megelőzve Lewis Hamiltont, és 13-mal Sebastian Vettelt. Miközben német csapattársa a múlt évben elérhetetlen távolságban volt tőle, akár azt is gondolhatnánk, elégedettebb mostani évkezdésével, mint a 2015-össel – de erről szó sincs.

„Nem mi vezetünk” – adta meg a magyarázatot Monacóban. „Második vagyok, na és? Seb amúgy is közel van, és öt verseny után mi elsők és másodikak akarunk lenni! Eddig is az volt a célunk, hogy futamokat nyerjünk, és minden egyes versenyen harcolhassunk a győzelmekért. Csapatként ez a vágyunk. Jó érzés Sebastian előtt lenni, de nem ezzel, hanem a győzelmekkel kell foglalkoznunk, hogy csapatként képesek legyünk rá, hogy mi legyünk azok, akiket meg kell verni. Ez sokkal nagyobb elégedettséget jelentene a mostani pontállásnál – legalábbis számomra. Egy rossz, és az emberek úgyis teljesen másképp látják majd ezt az egészet.”

A győzelem ugyanakkor egyelőre hiánycikk idén Maranellóban – és ez egyre égetőbb probléma. Bár a csapatot bizonyára frusztrálja, hogy miközben 2015-ben már a második versenyen nyerni tudtak, most csak dobogós helyezések jutottak nekik, Räikkönen próbál nyugalmat sugározni. „Tavaly talán nyertünk egy versenyt ilyen korán, de ez még nem jelenti azt, hogy az idei évünk rosszabb lenne. Voltak bizonyos gondjaink, kieséseink mindkét autóval, és ez nyilván nem jött jól, de ez is része a játéknak, amikor előrébb akarsz jutni.”

„Tudjuk, hogy a Mercedes nagyon erős, és hogy nekünk még erősebbé kell válnunk, ha meg akarjuk verni őket. Ha viszont minden időmérőből és versenyből ki tudnánk hozni a maximumot, nagyon közel lennénk a legyőzésükhöz. Nem minden alakult a tervek szerint eddig, de ez nem jelenti azt, hogy idén rosszabbak lennénk, mint egy éve. Meggyőződésem, hogy sokat fejlődtünk, és erősebbé vált a csomagunk” – állt ki a Scuderia mellett annak mindmáig utolsó bajnoka.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#2 f1m12 2016. május 25. 20:10  

a két pilóta nyilatkozatából az derül ki, h kurvajó ez az autó
na most vagy ennyire nem látszik, v átmosták az agyukat

andrea1
#1 andrea1 2016. május 25. 18:24  

Aztán nehogy előtte legyen mindkettő szombaton. xD
Koncentrálni szombatra erősen!

HairHungary