Räikkönen elismeri, nem erre számítottak

írta: M4Sport
2016. április 14. 10:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hiába az első két hétvége megbízhatósági problémái a Ferrarinál, Kimi Räikkönen továbbra sem érzi aggasztónak csapata helyzetét. Azt azonban elismerte, csalódást keltő volt számukra az idénykezdés.

2007 világbajnok Bahreinben megszerezte első idei dobogós helyezését. Miközben Ausztráliában a turbó meghibásodása miatt fel kellett adnia a küzdelmet, második helyezése komoly előrelépést jelentett – de a Ferrari mintha mégis megtorpant volna. Sebastian Vettel mindeközben ugyanis el sem rajtolhatott Szahírban, mivel autója hátuljából már a bemelegítő körben füst szállt fel.

A Ferrari az elmúlt hetekben a megbízhatóság javítására összpontosította figyelmét, és bár egyelőre úgy hírlik, az átmeneti megoldások miatt korántsem képesek még mindent kihozni erőforrásukból, Kimi Räikkönen úgy látja, lehetne ennél aggasztóbb is a helyzetük. „Még mindig pozitívan értékeljük mindazt, amit a csapatunk a tél folyamán elért. A csapat számára nyilván nem volt ideális az első két futam alakulása. Van két dobogós helyezésünk, de kétszer nem értünk célba és nem szereztünk pontot – nem erre számítottunk. Sok munka vár még ránk ilyen szempontból, de a sebességünk megvan” – hívta fel a figyelmet.

Hogy mennyire így van, jelzi, Maurizio Arrivabene csapatfőnök Bahreinben úgy fogalmazott, ha nincs Räikkönen gyenge rajtja, talán a győzelemre is lett volna esélyük. „Kimi azt mondta, a rajtnál lecsúszott az ujja a kuplungfülről. Nem állítom, hogy ezzel elajándékozta a győzelmünket, de érdekes lett volna látni, mennyivel kerültünk volna közelebb a sikerhez enélkül.”

Räikkönan azonban úgy érzi, ahhoz, hogy valós kihívói legyenek a Mercedesnek, többre lesz szükségük a jó rajtoknál. „Gyorsak vagyunk. Talán az időmérő edzésen nem annyira, de a csomagunk összességében egész jó, csak fejlesztenünk kell. Nincs egyetlen dolog, amin javítanunk kell, egy új autónál mindent fejleszteni kell. A télen javítottunk a motorunkon, de az autón is. Még nem értük el a célt, nem a miénk a legjobb autó, de jó autónk van. Jó lenne egy még gyorsabb autóban ülni, de a múlt évben tanultakra alapozva igyekszünk fejleszteni. Mert javítani mindig lehet” – összegzett a „Jégember”.

A túlzott rádiózást köztudottan nem kedvelő Räikkönent arról is kérdezték, az első két versenyen tapasztaltak alapján mennyire érzi nagy érvágásnak a 2016-ban tovább szigorított rádiós szabályokat. Elárulta, vannak helyzetek, amikor jól jönne neki némi pluszsegítség a boxfalról. „Egy normális versenyen, amelyen minden simán megy, amelyen nincsenek problémáink, nem jelent túl nagy különbséget. De ilyen versenyed nem gyakran van. És ha valami gond adódik, most jóval nehezebb megoldást találni rá. Az első két versenyen egész simán ment minden, nem voltak problémák ilyen szempontból. Persze vannak versenyek, ahol jó lenne többet rádiózni, de másképp is meg lehet beszélni bizonyos dolgokat, és eddig minden rendben volt ezzel” – fogalmazott.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”