Räikkönen és az „apró részletek”

írta: M4Sport
2016. szeptember 06. 14:00
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kimi Räikkönen rengeteget tanult a vártnál nehezebb 2014-es és a 2015-ös szezonból, a csapattárshoz való felzárkózást pedig elsősorban az „apró részletek” megértése segítette. A finn bajnok úgy érzi, teljesítménye már „rendben van” – de azért tovább folytatná a javulást!

A turbókorszak első évében Fernando Alonsótól, tavaly pedig Sebastian Vetteltől kapott ki a Ferrari utolsó világbajnoka: 2015-ben a német majd’ kétszer annyi ponttal zárt, mint ő, és tízszer több dobogós helyezést szerzett a szezon során. Idén azonban csak néhány ponttal marad el márkatársától, és a dobogós helyezések tekintetében is kiegyenlítettebb a helyzet.

Räikkönen formajavulása az egyik legnagyobb kritikust, Jacques Villeneuve-öt is meggyőzte, aki az Olasz Nagydíj helyszínén kijelentette, a finn idén meglepően jól teljesít, és roppant motiváltnak, kiegyensúlyozottnak valamint boldognak tűnik. Ő a javulást részben Räikkönen stabil családi hátterével magyarázta. Azt, miért került idén sokkal közelebb csapattársához, nemrég 2007 bajnokától is megkérdezték. „Ez sok apró dolgon múlik” – kezdte magyarázatát.

„Az autónak elég jónak kell lennie ahhoz, hogy jó köröket fussak. Most nagyszerű emberekkel dolgozom, viszont rengeteg apróságnak is stimmelnie kell, hiszen ha valami nincs a helyén, akkor nem lesz megfelelő a köridő és a versenytempó sem. Azt hiszem, az előző években sokat tanultunk a nehézségekből, ez a szezon pedig nagyjából olyan, amilyennek lennie kellene” – fogalmazott.

Noha szavaiból egyértelműnek tűnik, 2016-os teljesítményével már ő is elégedettebb, Räikkönen nem akar hátradőlni, hiszen tudja, még mindig javulhat, vannak ugyanis olyan területek, melyeken további előrelépéseket tehet. És egyébként is, sokszor elmondta már, teljesen csak akkor lesz boldog, ha a Ferrari – és ő maga is – ismét a győzelemért harcolhat. Mégpedig erőből.

„Ha magát a vezetést nézzük, akkor azt hiszem, az nagyjából már rendben van, viszont még mindig vannak apró részletek, melyeken még többet tudunk javítani. Nagyon sok ilyen kis részleten dolgozhatunk, hogy otthonosabban érezzem magam a volán mögött. Szóval, még keményebben kell hajtanunk. Nincs egy konkrét dolog, amire rámondhatod, hogy ha azon javítasz, akkor megváltoznak a dolgok, hiszen ez sok kis részlettől függ” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary