Räikkönen közel a hosszabbításhoz?

írta: M4Sport
2016. július 05. 18:21
FOTÓ: ©xpbimages.com

Olasz lapértesülések szerint egyre valószínűbb, hogy Kimi Räikkönen megtartja versenyzői ülését, új szerződését pedig már ebben a hónapban aláírhatja a Ferrari vezetőivel, akik két korábbi F1-es pilóta szerint sem találhatnának „alkalmasabb” pilótát a helyére.

Akárcsak 2015-ben, idén is Räikkönen a pilótakeringő egyik főszereplője: 2007 világbajnokának szerződése az év végén jár le, helyét pedig több fiatal versenyzői is szívesen átvenné. A Ferrari azonban még mindig számol a tapasztalt versenyzővel, igaz, a közös folytatáshoz a várakozásoknak megfelelően kell teljesítenie – legalábbis a cég első embere rendre ezt hangoztatja.

Räikkönen az Osztrák Nagydíjjal bezárólag négy dobogós helyezést szerzett a 2016-os évben és 96 pontjával negyedik a bajnoki tabellán (márkatársa, Sebastian Vettel csak több második helyének köszönhetően előzi meg). Úgy tűnik, ez az eredménysor kezdi meggyőzni a Ferrari vezetőit, a Gazzetta dello Sport információi szerint ugyanis egyre közelebb kerül a szerződéshosszabbítás: úgy tudják, erre a nyári szünet kezdete előtt, vagyis még ebben a hónapban sor kerülhet.

A finn mellett szólhat még az elmúlt évek során összegyűjtött F1-es tapasztalat is, 2017-ben ugyanis ismét alaposan megváltoznak a királykategóriás autók, a felkészülés és az új gépek megismerése során pedig az általános vélekedés szerint sokat jelenthet a versenyzői rutin. Szintén mellette szokták felhozni, hogy jó kapcsolatot ápol csapattársával, a Ferrarinak pedig szüksége van erre az összhangra.

Azt, hogy Räikkönen 2017-ben is a Ferrari alkalmazásában marad a csapattal dolgozó Marc Gené is valószínűnek tartja. „Esélyes, hogy Kimi továbbra is a csapattal marad” – nyilatkozta a spanyol a Movistarnak. „Már csak azért is hiszek ebben, mert jelenleg egy olyan lehetséges jelölt sincs a piacon, aki egyértelműen alkalmas lenne a helyére” – tette hozzá a Minardi és a Williams korábbi versenyzője, aki összesen 36 F1-es futamon indult pályafutása során.

A napokban egy másik már visszavonult Forma–1-es pilóta is hasonló véleményt fogalmazott meg; Mika Salo úgy érzi, honfitársa még mindig a lehető legjobb opció a Ferrari számára. „Nem látok más ésszerű lehetőséget” – mondta az Ilta Sanomatnak. „Én megtartanám ezeket a versenyzőket, mert minden simán megy. Egy új pilóta mindig kockázattal jár, abban a tekintetben, hogyan alkalmazkodik a csapat dolgaihoz. A folytonosság a siker kulcsa. Meglehet, nem volt túl jó Räikkönen szereplése, de még mindig gyors és nyerni akar. Ez a legfontosabb” – hangsúlyozta.

Oszd meg!

77 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

GreenHonda
#77 GreenHonda 2016. július 07. 13:23  
DUdi:
Észrevettem. Annál nagyobb gáz ez a csapat részéről. De most itt hírtelen végigolvasva arról volt a beszélgetés, hogy történt-e ilyen. Szerintem történt. Mégegyszer: ez nem a versenyzőre nézve gáz, hanem a csapatra. Azért, mert még neki kellett ezzel is foglalkoznia verseny közben.

Hát a taktikáról közösen egyeztetnek a csapattal persze hogy tesz javaslatot ha vki a címért küzd mindent megragad mint egy igazi bajnok. Persze gáz ha a csapatnak kell megmondani mert nem tudja magától, ha Alonso akkor próbálna belepofázni mikor év közepe van akkor teljesen más a helyzet mert akkor kuss lenne neki ebben természetesen

Más nem lényeg, de egyébként én nem tudok róla hogy Alonso mondott volna vmi ilyet Abu-Dhabiban, ha már a sztori létezésének kérdéséről beszélnük

vacsad
#76 vacsad 2016. július 06. 23:02  
albutr:
csak sajna a Ferrari nem erről híres.

Bianchi-val ez volt a terv... :/

albutr
#75 albutr 2016. július 06. 21:49  
vacsad:
Remélem ez lesz a forgatókönyv, Gutierrez úgysem jó semmire, Charles meg őstehetség, kis rutinszerzés után simán lehet Vettel patronáltja a csapatnál.

csak sajna a Ferrari nem erről híres.

vacsad
#74 vacsad 2016. július 06. 17:29  
albutr:
nem rossz ötlet.

Remélem ez lesz a forgatókönyv, Gutierrez úgysem jó semmire, Charles meg őstehetség, kis rutinszerzés után simán lehet Vettel patronáltja a csapatnál.

albutr
#73 albutr 2016. július 06. 17:16  
vacsad:
Pontosan. Jövőre Leclerc mehet a Haas-ba gyakorolni (a GP3 mezőnyt úgyis hülyére veri idén) aztán ’18-ban Ferrari, Kimi meg visszavonulhat.

nem rossz ötlet.

RED
#72 RED " POWER " FORCE 2016. július 06. 16:21  

Perezt csak mesterségesen próbálják hírbe hozni a Ferrarival bizonyos érdekeltségi körök és szándékok miatt , meg Daniel Riccardót.
Amúgy guide fórumtárs véleményével egyetértek!

RED HONOR !!!

Utoljára módosítva: 2016. július 06. 16:30

albutr
#71 albutr 2016. július 06. 16:11  
guide:
A Ferrariban az idén valószínűleg már szegény Bianchi ült volna.A tragikus baleset olyan helyzetbe hozta őket,hogy egyenlőre nincs jobb alternatíva Kiminél. Egyébként akinek van hozzá szeme az láthatja,hogy milyen nagyszerű csapattársak ők ketten!Együtt dolgoznak a sikerért,semmi nézeteltérés.Kimi talán még soha nem volt ilyen lelkes,Bakuban ő is ott maradt éjszakára a mérnökökkel,hogy beállítsák az autót.Vettelen is látszik,hogy nem akar különleges elbírálást magának.Én nagyon elégedett vagyok velük!!Pont így képzeltem el a közös munkájukat.

Perez?

DUdi
#70 DUdi 2016. július 06. 15:59  
GreenHonda:
Azt úgy észrevetted remélem h egy olyan futammal jöttél amikor Alonso a vb-ért harcolt az utolsó hétvégén, Massa meg sehol sem volt a pontversenyben?

Észrevettem. Annál nagyobb gáz ez a csapat részéről. De most itt hírtelen végigolvasva arról volt a beszélgetés, hogy történt-e ilyen. Szerintem történt.
Mégegyszer: ez nem a versenyzőre nézve gáz, hanem a csapatra. Azért, mert még neki kellett ezzel is foglalkoznia verseny közben.

GreenHonda
#69 GreenHonda 2016. július 06. 15:45  
DUdi:
Nem nagyon akarok beleszolni a vitátokba de volt ilyen. 2010, Abu Dhabi http://www.f1fanatic.co.uk/2010/11/17/alonsos-role-in-ferrari-strategy-revealed-in-pit-messages/ Mondjuk ez a Ferrarira nézve -szerintem- kicsit ciki, hogy a versenyzőnek kell a versenyen a taktikával foglalkoznia.

Azt úgy észrevetted remélem h egy olyan futammal jöttél amikor Alonso a vb-ért harcolt az utolsó hétvégén, Massa meg sehol sem volt a pontversenyben?

DUdi
#68 DUdi 2016. július 06. 15:05  
GreenHonda:
Sok itt a belemagyarázás. Massánál szükség sem volt eleve felállítani A-B rendszert, megoldotta azt a saját teljesítményével, sőt B pilótának is szar volt sokszor. Azt meg nem igaz, hogy Alonso mondta meg mikor mehet ki a boxba, kicsit azért legyünk a földön már:D Raikkonentől sem várnak semmi teljesítményt, akkor nem lenne harmadik éve egy FERRARINÁL, aki mindent az imázsára épít és nagyok az elvárások és a nyomás. Ugyanaz a helyzet mint Massa esetében. Van egy harmónia 1-es és 2-es pilótával, de meg is van köztük a különbség, egyébként meg máshogy nem is működhet ez a rendszer, csak úgy, ha az egyik gyengébb a másiknál, mesterségesen nem lehet generálni. Az az Alonso-Hamilton féle eset már... Raikkonen pedig ugyanúgy nem tudta hozni 2015-ben Vettel mellett azt amit kellett volna, mint 2014-ben Alonso oldalán. Hagyjuk már hogy jobbnak láttad! Persze 14-ben mikor a szoros középmezőnyben van valaki még jó hogy máshogy tűnikmondjuk 4 tized különbség, mint mikor 15-ben a sehun semmi közepén második erők és negyedik helyet péniszkormányzással is lehet fogni, a harmadiknál meg kiköpöd a reggeli kakajót akkor sem lesz jobb mert a Mercedes foghatatlan

Nem nagyon akarok beleszolni a vitátokba de volt ilyen. 2010, Abu Dhabi
http://www.f1fanatic.co.uk/2010/11/17/alonsos-role-in-ferrari-strategy-revealed-in-pit-messages/

Mondjuk ez a Ferrarira nézve -szerintem- kicsit ciki, hogy a versenyzőnek kell a versenyen a taktikával foglalkoznia.

GreenHonda
#67 GreenHonda 2016. július 06. 14:44  
frontember:
Massa egy A-B pilótás rendszerben maradhatott évekig, annyira alárendelt volt, hogy emlékszünk mind, amikor Alonso beszólt rádión, hogy Massa mikor mehet ki kereket cserélni. Massának semmi más dolga nem volt, mint hátvédeni Alonsonak, és az se ment neki. Kimi és Vettel egy másik felállásban, másik csapatfilozófia mentén dolgoznak, itt Kiminek nagyon is teljesítenie kell,húznia kell Kimit, fejleszteni, mint az őrült, stb. Massa idejében csak Alonsotól vártak teljesítményt, itt Kimitől is várják. Kimi teljesítménye Alonso ellen szar volt, hiszen az egész csapatfelállás és gondolkodás eleve kizárta, hogy teljesíteni tudjon. Vettel ellen érdekes módon azonnal tudott eredményeket produkálni, idén pedig van 4 dobogója, azaz mindenfajta ugatás arról, hogy mennyire kellemetlenül teljesít, álságos és hazug szimplán. A pótlása pedig tényleg nem egyszerű. Gro nem véletlenül a Haasban van, Perez már kapott egy esélyt, Hülkenberg nem véletlenül nem kapott esélyt, és nekem ne is magyarázza meg senki, hogy 5 év alatt nem szúrta ki senki, hogy ez a gyerek aranyat ér. Rosberg ma már nem lenne olcsóbb, mint Kimi, Ricci nem a békés megoldás újra Vettel mellé, Kvjat elhasalt, a fiatal Merci és Red Bull utánpótlások pedig nem eladók, és akkor újra eljutottunk szegény Bianchihoz, ő volt a Ferrari mesterterve az utánpótlásban... Kimit egész pályája alatt ugyanígy szapulták, minden fázisban megvolt a rinya, hogy miért egy suttyó, egy lusta, egy mázlis, egy alkoholista, egy kiégett barom, meg egy lelassult lúzer. Valamiért mégis itt van. Massát úgy tartották meg +4 évig, hogy Alonso mellett nem 4 dobogót hozott egy évben, hanem semmit nem csinált olyan kocsiban, amiben Alonso hajszállal maradt le a címről. Most nincs ilyen jó autója Vettelnek, Kimi mégis hoz vele dobogókat. Mindenki tudja, hogy az utolsó, vagy az utolsó előtti évét tapossa, de ez a nyafogás ez pont idén speciel teljesen érdemtelen vele szemben. Ha az itt emlegetett bármelyik fiatal hozna Vettel mögött 4 dobogót kevesebb, mint fél szezon alatt, itt gimnasztikázna az egész fórum, hogy mekkora kurva nagy tehetségek, és micsoda teljesítmény ez. Kimit ugyanezért nyugdíjazni akarjátok.... :)

Sok itt a belemagyarázás. Massánál szükség sem volt eleve felállítani A-B rendszert, megoldotta azt a saját teljesítményével, sőt B pilótának is szar volt sokszor. Azt meg nem igaz, hogy Alonso mondta meg mikor mehet ki a boxba, kicsit azért legyünk a földön már:D

Raikkonentől sem várnak semmi teljesítményt, akkor nem lenne harmadik éve egy FERRARINÁL, aki mindent az imázsára épít és nagyok az elvárások és a nyomás. Ugyanaz a helyzet mint Massa esetében. Van egy harmónia 1-es és 2-es pilótával, de meg is van köztük a különbség, egyébként meg máshogy nem is működhet ez a rendszer, csak úgy, ha az egyik gyengébb a másiknál, mesterségesen nem lehet generálni. Az az Alonso-Hamilton féle eset már...

Raikkonen pedig ugyanúgy nem tudta hozni 2015-ben Vettel mellett azt amit kellett volna, mint 2014-ben Alonso oldalán. Hagyjuk már hogy jobbnak láttad! Persze 14-ben mikor a szoros középmezőnyben van valaki még jó hogy máshogy tűnikmondjuk 4 tized különbség, mint mikor 15-ben a sehun semmi közepén második erők és negyedik helyet péniszkormányzással is lehet fogni, a harmadiknál meg kiköpöd a reggeli kakajót akkor sem lesz jobb mert a Mercedes foghatatlan

Utoljára módosítva: 2016. július 06. 15:46

velorex
#66 velorex 2016. július 06. 13:36  
fist1:
Akkor elég erős ez a mezőny, ha a 80% hozná ezt a teljesítményt, hogy ugyanannyi pontot gyűjtenek, mint a 4-szeres VB csapattársuk. Tulajdonképpen mi a túrót vártok Kimitől? 37 lesz, időmérőn nyilván nem fogja hozni Vettel teljesítményét, aki mindig is időmérő menő volt, versenyen viszont az esetek nagy részében hozza azt a tempót. Mit kéne tenni Kiminek, konstans verni Vettelt? Elég siralmas lenne, ha egy pályafutása csúcsán lévő 4-szeres VB-t így lenyomna egy 36 éves szeszkazán. Különben valahol nem értem, miért Kimi kerül mindig elő, Alonso Button mellett szerintem egyáltalán nem meggyőzőbb, mint Kimi Vettel mellett, pedig Button nem egy Vettel. Soha nem is volt.

Szerintem Button jobb, mint Vettel. Csak tudjuk a szerződéseinek történetét.
A Te összehasonlításodban a négy személy esetében a pillanatnyi teljesítést csapattársi szinten lehet értékelni. Vettel és Kimi nagyjából egálban vannak, mint ahogyan Button és Alonso is. Csak nem merném tűzbe tenni a kezemet azért, hogy a két páros egy és ugyanazon kategóriát képvisel. Az én meglátásom szerint A McLaren párosa felette van a Ferrari párosának.

vacsad
#65 vacsad 2016. július 06. 13:25  
Hombre B:
Én még várnék a hosszabbítással, illetve én egy fiatal tehetséget szerződtetnék le inkább, bár tudom, hogy Ocon és Vandoorne már csapattal áll kapcsolatban, de őket is meg lehetne akár szerezni, illetve ott van Leclerc, aki vezeti a GP3-t és ő még az AKA tagja is..

Pontosan. Jövőre Leclerc mehet a Haas-ba gyakorolni (a GP3 mezőnyt úgyis hülyére veri idén) aztán ’18-ban Ferrari, Kimi meg visszavonulhat.

KIMI AND THE RED POWER
#64 KIMI AND THE RED POWER 2016. július 06. 13:07  
Lombardo:
Alonso tuti, hogy nem lenne betonbiztos kettes senki mellett. Sokkal jobb ő annál még most is. Simán van legalább olyan jó versenytempója még mos tis, mint bárkinek a mezőnyben.

Kiminek is van olyan versenytempója mint akárkinek ebben a mezőnyben, de ha a csapattársad 2-3-4 tizeddel jobb a kvalin, akkor -ha nem a Merciben ülsz- akkor ez több pozíció. Innen egy jó kvalitású versenyző ellen -mint Vettel- nem lehet fordítani.

Lombardo
#63 Lombardo 2016. július 06. 13:05  
fist1:
Akkor most írd le ide, mennyi pontja kellene legyen Kiminek, amennyivel te személy szerint nem tennéd ki a csapatból. Vettel a csúcson van, Kimi már nem. De ettől még nem nyújt rossz teljesítményt Kimi, amiért _volna_értelme_ egy másik pilótát a helyére tenni. Nyerő emberük már van Vettel személyében, akinek épp elég motiváció a Merci legyőzése. Időnként talán túl is erőltette idén. Amúgy megnézném, hány olyan pilóta van, aki Vettel mellett jobban kitűnne. Kb. 3 ilyen pilóta (Hamilton, Ricciardo, Verstappen, Alonso szerintem már nem, pláne egy körön) lehet a mezőnyben.

Alonso tuti, hogy nem lenne betonbiztos kettes senki mellett. Sokkal jobb ő annál még most is. Simán van legalább olyan jó versenytempója még mos tis, mint bárkinek a mezőnyben.

velorex
#62 velorex 2016. július 06. 13:03  

Vettel mellett Kimi nagyon jól mutat a Ferrarinál. Nekik nincs szükségük Vettel mellett még egy újabb ambiciózus pilótára. Ezzel az évvel, ami nem úgy néz ki, hogy sikeresebb lenne, mint a 2015-ös év Vettel még el lesz, de ha a 2017 sem mutat más képet akkor jöhetnek a gondok és nem Kimi lesz az, aki a gondot fogja jelenteni ,hanem Vettel. Már azért is , mert Vettelnek 2017-ig szól a Ferrarinál a mostani szerződése.

KIMI AND THE RED POWER
#61 KIMI AND THE RED POWER 2016. július 06. 13:00  
grabowsky78:
Én nem vagyok benne biztos, hogy a Ferrari racionális döntést hoz Kimivel kapcsolatban! Értsd nem a teljesítménye a legfontosabb! Abban igazad van, hogy nehéz lenne megmondani, hogy az idei Kiminél, melyik potenciális jelölt teljesítene jobban! Lehet, hogy egyik se! Idén az mellette szóljon ha Vettel valamiért kihullik azért Kimi tudja hozni a dobogókat! Nekem a legfőbb bajom, Kimi szerződés hosszabbításával, hogy megint nem építjük a jövőt a csapatnál, hanem állóvíz van! Szerintem nem az a kérdés, hogy Vettel ellen elég gyors-e, hanem a közvetlen riválisok ellen elég gyors-e? Őszintén szerinted Hamilton-Rosberg és Ricciardo-Verstappen páros melyik pilótájánál jobb Kimi? Szerintem egyiknél se, és ha innen nézem a szerződés hosszabbítását ez elég handicap szituáció a bajnokság szempontjából!

Hamiltonhoz semmi köze Rosbergnek, amíg nincs technikai hiba, nincs fél napig tartó Ham-kerékcsere és társai. A különbség az, hogy ha Rosberg 8 tizeddel kikap (lásd szombat) ő akkor is Ham mellől rajtolt az elmúlt 2,5 évben. Innen volt esélye lerajtolni, volt esélye beszúrni Ham mellé. Kimi 1,2 TIZEDmp-cel kapott ki szombaton és már 1 autó közötte és Vettel között volt, a versenyen, ami pedig igazán Kimi erőssége, innen már esélye sincs. A Ric-Vst páros pedig megint csak érdekes eset. Max jött, beült és azóta veri versenyen. Nem kicsit, nagyon. Mert Barcelonaban Ric csak feltartotta, Kanadában elagyalta az ausztrált, Bakuban a mezőny negyede volt közöttük a rajtnál, mégis Ric seggében ért célba, majd a RBR-en megint csúnyán elagyalta. Mindezt úgy, hogy Ric elvileg top pilóta, pályája csúcsán van és a téli tesztek óta nyüstöli a gépet. A Kimi-Vettel páros semmivel nem gyengébb mint a másik kettő. És tegyük hozzá, hogy a másik két vasból könnyebb kihozni azt amit tud, mint a Ferrariból. Ham minden téren jobb mint Ros, a Red Bullnál pedig olyan szempontból kiegyenlített a meccs, hogy az egyik versenyen, a másik pedig kvalin gyenge. A Ferrarinál Vettel minden téren erős, Kiminél a kvali ma már gyenge, így többnyire mögötte végez.

Utoljára módosítva: 2016. július 06. 13:05

guide
#60 guide 2016. július 06. 11:53  
Raikkönen:
És épp ezt akartam még az előbb írni csak elfelejtettem.Nyilván Vettelnek is az a jobb egy újraépülő csapatnál, ha nem változik kb. minden évben a csapattársa. A változásoknál is jól jöhet Kimi rengeteg tapasztalata, az pedig szintén előny hogy jóban vannak egymással. El lehet képzelni, mi lenne itt ha odavinnének Seb mellé egy Ricciardot...

Én úgy látom,hogy pont ezt a döntést kell majd meghoznia Marchionnenak,hogy Vettel mellé viszi e Ricsit!Ricciardo nem fog az RB-nél maradni,ha kikap Maxtól.

Raikkönen
#59 Raikkönen 2016. július 06. 11:40  
F1890:
kiminek egyetlen elonye van h lleszar mindent ami nem versenyzes nem basztatja a csapatot elfogadja h vet jobb nala es versenyzik. ezaltal csapaton belul harmonia van

És épp ezt akartam még az előbb írni csak elfelejtettem.Nyilván Vettelnek is az a jobb egy újraépülő csapatnál, ha nem változik kb. minden évben a csapattársa. A változásoknál is jól jöhet Kimi rengeteg tapasztalata, az pedig szintén előny hogy jóban vannak egymással.
El lehet képzelni, mi lenne itt ha odavinnének Seb mellé egy Ricciardot...

F1890
#58 F1890 2016. július 06. 11:37  

kiminek egyetlen elonye van h lleszar mindent ami nem versenyzes nem basztatja a csapatot elfogadja h vet jobb nala es versenyzik. ezaltal csapaton belul harmonia van

F1890
#57 F1890 2016. július 06. 11:35  

nem kuldte el a hszt. a lenyeg h sztem aki realisna nezi az latja h verstappen bemakkolta a futamot azzal h ricsit behuzta a ferrari a csobe azontul h tokonszurtak magukat.

orulni lehet. en nem sajnalom h itt van de ha a szivemre teszem a kezemet akkor sztem vannak emberek akiknek is jarna egy esely a topcsapatban mert kobbnak gondolom a puszta teljesitmenyuket . ez van nem mindenki ugyanugy latja a dolgokat ettol szep a sportag

grabowsky78
#56 grabowsky78 2016. július 06. 11:24  
KIMI AND THE RED POWER:
Igen, a Ferrari pont azért cserélte le rá. Itt mindenki okosabb mint a Scuderia szakemberei, akik -ismétlem- nap mint nap ebben a világban vannak, és a versenyzőkről mindent oda-vissza tudnak. Ugye Massa van olyan jó mint Kimi, ennek ellenére a finn a helyén ül, illetve a mezőny 120%-a jobb mint Kimi, mégis Bottas ott ül még a Williamsben, Hülkenberg pedig lassan azért vezet, hogy nehogy kikerüljön a sportból, olyan szinte gyatra. És akkor még csak a legnagyobbakat említem, azok közül akikért ugye simán megérné visszavonultatni Räikkönent. 3. éve vezeti a Ferrarit, és nagyon úgy néz ki, hogy jövőre is ő fogja, de sorold még a neveket kérlek, hadd nevessek. :)

Én nem vagyok benne biztos, hogy a Ferrari racionális döntést hoz Kimivel kapcsolatban! Értsd nem a teljesítménye a legfontosabb! Abban igazad van, hogy nehéz lenne megmondani, hogy az idei Kiminél, melyik potenciális jelölt teljesítene jobban! Lehet, hogy egyik se! Idén az mellette szóljon ha Vettel valamiért kihullik azért Kimi tudja hozni a dobogókat! Nekem a legfőbb bajom, Kimi szerződés hosszabbításával, hogy megint nem építjük a jövőt a csapatnál, hanem állóvíz van! Szerintem nem az a kérdés, hogy Vettel ellen elég gyors-e, hanem a közvetlen riválisok ellen elég gyors-e? Őszintén szerinted Hamilton-Rosberg és Ricciardo-Verstappen páros melyik pilótájánál jobb Kimi? Szerintem egyiknél se, és ha innen nézem a szerződés hosszabbítását ez elég handicap szituáció a bajnokság szempontjából!

frontember
#55 frontember 2016. július 06. 11:23  
F1890:
sztem kimi nem hajtja ki vettelbol a pluszt mivel nem veri el kvalin igy ez egy orias nagy ferdites. a negy dobogobol vettel 3szor kiesett elole es spanyolban meg ugye eleve hulye taktikara allitottak a nemetet. azert ne allitsuk be ugy a dolgokat mintha iden tenyleg frenetikus lenne kimi szereplese mert nem az. jol megy de messze van a mclarenes palyafutasatol sztem.es az idei auto nem fos .siman 2. ero osszesegeben csak a ferrari trehany modon hasznalja ki a lehetosegeket.

sztem simán arról van szó, hogy Kimivel szemben full aránytalanság van, a megítélése jelentősen kritikusabb, mint másoké. Verstappen elől kiesik a 2 Merci - szenzációs csodagyőzelem. Kimi beér mögötte 0,7 másodperccel -> bemákolt dobogó,mert mindenki kiesett előle. Vettel kiesik technikai gondok miatt - hatalmas szerencsétlenség. Kimit leszorítják a rajtnál, meglökik, letörik az első szárnyát, visszaesik 10 helyet -> versenyképtelen, a közelében nincs Vettelnek.

Szerintem örülni kellene annak, ameddig ezen a nagy öregek még a pályán vannak, 3 év múlva már csak a twitter-generáció lesz a pályán, akik között kevesebb lesz az ilyen bevállalós arc.

guide
#54 guide 2016. július 06. 11:19  
frontember:
Massa egy A-B pilótás rendszerben maradhatott évekig, annyira alárendelt volt, hogy emlékszünk mind, amikor Alonso beszólt rádión, hogy Massa mikor mehet ki kereket cserélni. Massának semmi más dolga nem volt, mint hátvédeni Alonsonak, és az se ment neki. Kimi és Vettel egy másik felállásban, másik csapatfilozófia mentén dolgoznak, itt Kiminek nagyon is teljesítenie kell,húznia kell Kimit, fejleszteni, mint az őrült, stb. Massa idejében csak Alonsotól vártak teljesítményt, itt Kimitől is várják. Kimi teljesítménye Alonso ellen szar volt, hiszen az egész csapatfelállás és gondolkodás eleve kizárta, hogy teljesíteni tudjon. Vettel ellen érdekes módon azonnal tudott eredményeket produkálni, idén pedig van 4 dobogója, azaz mindenfajta ugatás arról, hogy mennyire kellemetlenül teljesít, álságos és hazug szimplán. A pótlása pedig tényleg nem egyszerű. Gro nem véletlenül a Haasban van, Perez már kapott egy esélyt, Hülkenberg nem véletlenül nem kapott esélyt, és nekem ne is magyarázza meg senki, hogy 5 év alatt nem szúrta ki senki, hogy ez a gyerek aranyat ér. Rosberg ma már nem lenne olcsóbb, mint Kimi, Ricci nem a békés megoldás újra Vettel mellé, Kvjat elhasalt, a fiatal Merci és Red Bull utánpótlások pedig nem eladók, és akkor újra eljutottunk szegény Bianchihoz, ő volt a Ferrari mesterterve az utánpótlásban... Kimit egész pályája alatt ugyanígy szapulták, minden fázisban megvolt a rinya, hogy miért egy suttyó, egy lusta, egy mázlis, egy alkoholista, egy kiégett barom, meg egy lelassult lúzer. Valamiért mégis itt van. Massát úgy tartották meg +4 évig, hogy Alonso mellett nem 4 dobogót hozott egy évben, hanem semmit nem csinált olyan kocsiban, amiben Alonso hajszállal maradt le a címről. Most nincs ilyen jó autója Vettelnek, Kimi mégis hoz vele dobogókat. Mindenki tudja, hogy az utolsó, vagy az utolsó előtti évét tapossa, de ez a nyafogás ez pont idén speciel teljesen érdemtelen vele szemben. Ha az itt emlegetett bármelyik fiatal hozna Vettel mögött 4 dobogót kevesebb, mint fél szezon alatt, itt gimnasztikázna az egész fórum, hogy mekkora kurva nagy tehetségek, és micsoda teljesítmény ez. Kimit ugyanezért nyugdíjazni akarjátok.... :)

A Ferrariban az idén valószínűleg már szegény Bianchi ült volna.A tragikus baleset olyan helyzetbe hozta őket,hogy egyenlőre nincs jobb alternatíva Kiminél.


Egyébként akinek van hozzá szeme az láthatja,hogy milyen nagyszerű csapattársak ők ketten!Együtt dolgoznak a sikerért,semmi nézeteltérés.Kimi talán még soha nem volt ilyen lelkes,Bakuban ő is ott maradt éjszakára a mérnökökkel,hogy beállítsák az autót.Vettelen is látszik,hogy nem akar különleges elbírálást magának.Én nagyon elégedett vagyok velük!!Pont így képzeltem el a közös munkájukat.

andrea1
#53 andrea1 2016. július 06. 11:16  
fist1:
Ő meg finn. :) Persze az ellenoldalon is rendszerint van valamiféle kötődés, amiért valaki valamit mond. De most komolyan: Kimi idén állandóan töri-zúzza az autót, dobogós helyeket dobál el, siralmas a versenytempója? De még az időmérős is vállalható. Nem értem az állandóan síró-rívó asszonykórust.

Nem kell az ilyen véleményekkel foglalkozni, belemenni az ilyen diskurzusba. Tok felesleges belemenni ebbe itt, párszor tapasztaltam :D.....ami biztos és.nyilvánvaló h nem.ezek az emberek fogják eldönteni :D hanem a vezetőség akik látják az eredményeket, telemetriai adatokat és mindennel tisztában vannak aztán ami döntést meghoznak el kell fogadni esetleg nekünk vagy nekik.


Kimi ezen a.hétvégén a 100.versenyét fogja futni a.Ferrarival. ;)

fist1
#52 fist1 2016. július 06. 11:00  
Raikkönen:
Mika Salo is ugyanezt mondta.

Ő meg finn. :) Persze az ellenoldalon is rendszerint van valamiféle kötődés, amiért valaki valamit mond.

De most komolyan: Kimi idén állandóan töri-zúzza az autót, dobogós helyeket dobál el, siralmas a versenytempója? De még az időmérős is vállalható. Nem értem az állandóan síró-rívó asszonykórust.

Raikkönen
#51 Raikkönen 2016. július 06. 10:56  
SF_Adam:
Mi mást mondana az erősen ferrari-kötődésű Gené? Gondolkodj már kicsit...

Mika Salo is ugyanezt mondta.

fist1
#50 fist1 2016. július 06. 10:53  
SF_Adam:
Mi mást mondana az erősen ferrari-kötődésű Gené? Gondolkodj már kicsit...

Akkor most írd le ide, mennyi pontja kellene legyen Kiminek, amennyivel te személy szerint nem tennéd ki a csapatból. Vettel a csúcson van, Kimi már nem. De ettől még nem nyújt rossz teljesítményt Kimi, amiért _volna_értelme_ egy másik pilótát a helyére tenni. Nyerő emberük már van Vettel személyében, akinek épp elég motiváció a Merci legyőzése. Időnként talán túl is erőltette idén. Amúgy megnézném, hány olyan pilóta van, aki Vettel mellett jobban kitűnne. Kb. 3 ilyen pilóta (Hamilton, Ricciardo, Verstappen, Alonso szerintem már nem, pláne egy körön) lehet a mezőnyben.

Utoljára módosítva: 2016. július 06. 10:55

SF_Adam
#49 SF_Adam 2016. július 06. 10:38  

Mi mást mondana az erősen ferrari-kötődésű Gené? Gondolkodj már kicsit...

KIMI AND THE RED POWER
#48 KIMI AND THE RED POWER 2016. július 06. 10:23  
SF_Adam:
Már az előrelépés lenne, ha nem hibázna minden egyes időmérőn az utolsó körén.

Te arról beszélsz, hogy mit kéne javítani Kiminek. Állította itt akárki is, hogy tökéletes? Senki, barátom. Szimplán annyit, amit a tűz közelben dolgozó Gené is, hogy nincs nála jobb opció, mert ma is jobb mint a mezőny jó 70%-a. Az a pár srác, aki pedig talán konstansabb tudna lenni, az nem fog a Ferrarihoz igazolni. Ennyi a sztori.

Raikkönen
#47 Raikkönen 2016. július 06. 10:20  
F1890:
sztem kimi nem hajtja ki vettelbol a pluszt mivel nem veri el kvalin igy ez egy orias nagy ferdites. a negy dobogobol vettel 3szor kiesett elole es spanyolban meg ugye eleve hulye taktikara allitottak a nemetet. azert ne allitsuk be ugy a dolgokat mintha iden tenyleg frenetikus lenne kimi szereplese mert nem az. jol megy de messze van a mclarenes palyafutasatol sztem.es az idei auto nem fos .siman 2. ero osszesegeben csak a ferrari trehany modon hasznalja ki a lehetosegeket.

2016 van, lassan túl kellene lépni ezen a "túl van a Mekis pályafutásán" szövegen, mert cirka 10 év eltelt és közben Kimi is lassan 37 éves.
Frontember pedig egyáltalán nem állította, hogy idén frenetikus lenne Kimi, annyit mondott, hogy mesze nem vállalhatatlan a finn teljesítménye.Kettő között van egy árnyalatnyi különbség.

Zasalamel
#46 Zasalamel 2016. július 06. 09:29  
frontember:
Massa egy A-B pilótás rendszerben maradhatott évekig, annyira alárendelt volt, hogy emlékszünk mind, amikor Alonso beszólt rádión, hogy Massa mikor mehet ki kereket cserélni. Massának semmi más dolga nem volt, mint hátvédeni Alonsonak, és az se ment neki. Kimi és Vettel egy másik felállásban, másik csapatfilozófia mentén dolgoznak, itt Kiminek nagyon is teljesítenie kell,húznia kell Kimit, fejleszteni, mint az őrült, stb. Massa idejében csak Alonsotól vártak teljesítményt, itt Kimitől is várják. Kimi teljesítménye Alonso ellen szar volt, hiszen az egész csapatfelállás és gondolkodás eleve kizárta, hogy teljesíteni tudjon. Vettel ellen érdekes módon azonnal tudott eredményeket produkálni, idén pedig van 4 dobogója, azaz mindenfajta ugatás arról, hogy mennyire kellemetlenül teljesít, álságos és hazug szimplán. A pótlása pedig tényleg nem egyszerű. Gro nem véletlenül a Haasban van, Perez már kapott egy esélyt, Hülkenberg nem véletlenül nem kapott esélyt, és nekem ne is magyarázza meg senki, hogy 5 év alatt nem szúrta ki senki, hogy ez a gyerek aranyat ér. Rosberg ma már nem lenne olcsóbb, mint Kimi, Ricci nem a békés megoldás újra Vettel mellé, Kvjat elhasalt, a fiatal Merci és Red Bull utánpótlások pedig nem eladók, és akkor újra eljutottunk szegény Bianchihoz, ő volt a Ferrari mesterterve az utánpótlásban... Kimit egész pályája alatt ugyanígy szapulták, minden fázisban megvolt a rinya, hogy miért egy suttyó, egy lusta, egy mázlis, egy alkoholista, egy kiégett barom, meg egy lelassult lúzer. Valamiért mégis itt van. Massát úgy tartották meg +4 évig, hogy Alonso mellett nem 4 dobogót hozott egy évben, hanem semmit nem csinált olyan kocsiban, amiben Alonso hajszállal maradt le a címről. Most nincs ilyen jó autója Vettelnek, Kimi mégis hoz vele dobogókat. Mindenki tudja, hogy az utolsó, vagy az utolsó előtti évét tapossa, de ez a nyafogás ez pont idén speciel teljesen érdemtelen vele szemben. Ha az itt emlegetett bármelyik fiatal hozna Vettel mögött 4 dobogót kevesebb, mint fél szezon alatt, itt gimnasztikázna az egész fórum, hogy mekkora kurva nagy tehetségek, és micsoda teljesítmény ez. Kimit ugyanezért nyugdíjazni akarjátok.... :)

Perez még bőven esélyes lehet Kimi helyére, csak mert a Meki úgy váltogatja a fiatal pilótáit mint mások a gatyát nem indulnék ki ebből.
Hülkenberg-et meg nagyrészt nem a teljesítménye miatt, hanem a 0 háttere miatt nem szerződtetik topcsapatok.

F1890
#45 F1890 2016. július 06. 09:24  
frontember:
Massa egy A-B pilótás rendszerben maradhatott évekig, annyira alárendelt volt, hogy emlékszünk mind, amikor Alonso beszólt rádión, hogy Massa mikor mehet ki kereket cserélni. Massának semmi más dolga nem volt, mint hátvédeni Alonsonak, és az se ment neki. Kimi és Vettel egy másik felállásban, másik csapatfilozófia mentén dolgoznak, itt Kiminek nagyon is teljesítenie kell,húznia kell Kimit, fejleszteni, mint az őrült, stb. Massa idejében csak Alonsotól vártak teljesítményt, itt Kimitől is várják. Kimi teljesítménye Alonso ellen szar volt, hiszen az egész csapatfelállás és gondolkodás eleve kizárta, hogy teljesíteni tudjon. Vettel ellen érdekes módon azonnal tudott eredményeket produkálni, idén pedig van 4 dobogója, azaz mindenfajta ugatás arról, hogy mennyire kellemetlenül teljesít, álságos és hazug szimplán. A pótlása pedig tényleg nem egyszerű. Gro nem véletlenül a Haasban van, Perez már kapott egy esélyt, Hülkenberg nem véletlenül nem kapott esélyt, és nekem ne is magyarázza meg senki, hogy 5 év alatt nem szúrta ki senki, hogy ez a gyerek aranyat ér. Rosberg ma már nem lenne olcsóbb, mint Kimi, Ricci nem a békés megoldás újra Vettel mellé, Kvjat elhasalt, a fiatal Merci és Red Bull utánpótlások pedig nem eladók, és akkor újra eljutottunk szegény Bianchihoz, ő volt a Ferrari mesterterve az utánpótlásban... Kimit egész pályája alatt ugyanígy szapulták, minden fázisban megvolt a rinya, hogy miért egy suttyó, egy lusta, egy mázlis, egy alkoholista, egy kiégett barom, meg egy lelassult lúzer. Valamiért mégis itt van. Massát úgy tartották meg +4 évig, hogy Alonso mellett nem 4 dobogót hozott egy évben, hanem semmit nem csinált olyan kocsiban, amiben Alonso hajszállal maradt le a címről. Most nincs ilyen jó autója Vettelnek, Kimi mégis hoz vele dobogókat. Mindenki tudja, hogy az utolsó, vagy az utolsó előtti évét tapossa, de ez a nyafogás ez pont idén speciel teljesen érdemtelen vele szemben. Ha az itt emlegetett bármelyik fiatal hozna Vettel mögött 4 dobogót kevesebb, mint fél szezon alatt, itt gimnasztikázna az egész fórum, hogy mekkora kurva nagy tehetségek, és micsoda teljesítmény ez. Kimit ugyanezért nyugdíjazni akarjátok.... :)

sztem kimi nem hajtja ki vettelbol a pluszt mivel nem veri el kvalin igy ez egy orias nagy ferdites.
a negy dobogobol vettel 3szor kiesett elole es spanyolban meg ugye eleve hulye taktikara allitottak a nemetet. azert ne allitsuk be ugy a dolgokat mintha iden tenyleg frenetikus lenne kimi szereplese mert nem az. jol megy de messze van a mclarenes palyafutasatol sztem.es az idei auto nem fos .siman 2. ero osszesegeben csak a ferrari trehany modon hasznalja ki a lehetosegeket.

SF_Adam
#44 SF_Adam 2016. július 06. 09:15  

Már az előrelépés lenne, ha nem hibázna minden egyes időmérőn az utolsó körén.

fist1
#43 fist1 2016. július 06. 09:02  
Hombre B:
Én még várnék a hosszabbítással, illetve én egy fiatal tehetséget szerződtetnék le inkább, bár tudom, hogy Ocon és Vandoorne már csapattal áll kapcsolatban, de őket is meg lehetne akár szerezni, illetve ott van Leclerc, aki vezeti a GP3-t és ő még az AKA tagja is..

És mit érnének el vele? Jöttök mindig ezzel a fiatal tehetség szöveggel, de mit érnének el vele? Több esélyük lenne nyerni? Ők tervezik az autót? Adnak egy-két tippet Vettelnek, hogy nyerjen egy körönként fél másodperccel lassabb autóval?

fist1
#42 fist1 2016. július 06. 09:00  
SF_Adam:
Egyszer majd nézd a live timing-ot is verseny közben. Nem ritka, hogy körönként akár fél másodperceket kap folyamatosan Vetteltől. Azt a szar McLarent meg kár felhozni. Ha az élbolyban lennének, Alonso is biztos jobban odatenné magát. Egyébként ha már szóbahoztad, Alonso menniyvel is verte Räikkönent a Ferrarinál?

Szoktam nézni, nem ritka a fordítottja sem. Különösen, mikor a gumi állapota azt indokolja. Átlagban nem jön ki lényegesen rosszabbra Kimi tempója sem. Ha úgy lenne, még Vettel +1 kiesésével együtt sem lenne esélye Kiminek ugyanannyi pontot begyűjteni.

Én még mindig nem látom, idén mi a baj Kimi teljesítményével Vettelével összevetve. Reálisan kellene nézni a dolgokat.

Hombre B
#41 Hombre B 2016. július 06. 08:43  

Én még várnék a hosszabbítással, illetve én egy fiatal tehetséget szerződtetnék le inkább, bár tudom, hogy Ocon és Vandoorne már csapattal áll kapcsolatban, de őket is meg lehetne akár szerezni, illetve ott van Leclerc, aki vezeti a GP3-t és ő még az AKA tagja is..

SF_Adam
#40 SF_Adam 2016. július 06. 08:39  
access_denied:
Elvakult drukkerekről beszélsz, közben kiemelsz pár évet amikor jobb volt a csapattársa. Bemákolt egy VB címet. Ööööö, mennyit is nyerhetett volna, ha nincs pechszériája a McLarennel?

Én a Ferrarinak szurkolok és Räikkönen ferraris éveiről beszéltem. Megjegyzem kevés olyan pilóta van, akinek nem ferrarisként is szorítottam. Kimi ilyen volt a Saubernél és a Lotusnál is. De a ferraris évei alatt szerintem önmagához képest gyengén sikerültek, vb-cím ide vagy oda.

frontember
#39 frontember 2016. július 06. 08:29  
F1890:
egy embert mondok, massa

Massa egy A-B pilótás rendszerben maradhatott évekig, annyira alárendelt volt, hogy emlékszünk mind, amikor Alonso beszólt rádión, hogy Massa mikor mehet ki kereket cserélni. Massának semmi más dolga nem volt, mint hátvédeni Alonsonak, és az se ment neki. Kimi és Vettel egy másik felállásban, másik csapatfilozófia mentén dolgoznak, itt Kiminek nagyon is teljesítenie kell,húznia kell Kimit, fejleszteni, mint az őrült, stb. Massa idejében csak Alonsotól vártak teljesítményt, itt Kimitől is várják.

Kimi teljesítménye Alonso ellen szar volt, hiszen az egész csapatfelállás és gondolkodás eleve kizárta, hogy teljesíteni tudjon. Vettel ellen érdekes módon azonnal tudott eredményeket produkálni, idén pedig van 4 dobogója, azaz mindenfajta ugatás arról, hogy mennyire kellemetlenül teljesít, álságos és hazug szimplán.

A pótlása pedig tényleg nem egyszerű. Gro nem véletlenül a Haasban van, Perez már kapott egy esélyt, Hülkenberg nem véletlenül nem kapott esélyt, és nekem ne is magyarázza meg senki, hogy 5 év alatt nem szúrta ki senki, hogy ez a gyerek aranyat ér. Rosberg ma már nem lenne olcsóbb, mint Kimi, Ricci nem a békés megoldás újra Vettel mellé, Kvjat elhasalt, a fiatal Merci és Red Bull utánpótlások pedig nem eladók, és akkor újra eljutottunk szegény Bianchihoz, ő volt a Ferrari mesterterve az utánpótlásban...

Kimit egész pályája alatt ugyanígy szapulták, minden fázisban megvolt a rinya, hogy miért egy suttyó, egy lusta, egy mázlis, egy alkoholista, egy kiégett barom, meg egy lelassult lúzer. Valamiért mégis itt van. Massát úgy tartották meg +4 évig, hogy Alonso mellett nem 4 dobogót hozott egy évben, hanem semmit nem csinált olyan kocsiban, amiben Alonso hajszállal maradt le a címről. Most nincs ilyen jó autója Vettelnek, Kimi mégis hoz vele dobogókat.

Mindenki tudja, hogy az utolsó, vagy az utolsó előtti évét tapossa, de ez a nyafogás ez pont idén speciel teljesen érdemtelen vele szemben. Ha az itt emlegetett bármelyik fiatal hozna Vettel mögött 4 dobogót kevesebb, mint fél szezon alatt, itt gimnasztikázna az egész fórum, hogy mekkora kurva nagy tehetségek, és micsoda teljesítmény ez. Kimit ugyanezért nyugdíjazni akarjátok.... :)

access_denied
#38 access_denied 2016. július 06. 08:25  
SF_Adam:
Azért a kifogás-generátor rendszeresen bekapcsol Kiminél meg az elvakult drukkereinél. Ha jól emlékszem Vettel "újoncként" is verte őt a Ferrarinál, ott akkor miért nem számított ez? Az a helyzet, hogy Räikkönen már az első ferraris időszakában is nagyon gyenge volt. Bemákolt egy vb címet, de semmi egyéb. Gyakorlatilag Massánál is folyamatosan gyengébb volt.

Elvakult drukkerekről beszélsz, közben kiemelsz pár évet amikor jobb volt a csapattársa. Bemákolt egy VB címet. Ööööö, mennyit is nyerhetett volna, ha nincs pechszériája a McLarennel?

access_denied
#37 access_denied 2016. július 06. 08:23  
F1890:
ricsi verstappen perez ez a 3-as többet tud villanni. valószínüleg vandoorne is bitang erős lenne. és akkor még mondhatnám hulkot aki tud villanni sokszor de nincs szerencséje. az meg h szanaszétkopik a gumija had ne az ő hibája legyen már... és akkor ott van még wehrlein aki engem személy szerint egyre inkább lenyűgöz h miket megy a futamokon. semmit nem kockáztatnának egyikkel sem, mert max 1 év után dobnák őket

Már látom is a Ferraris shopokat, ahol tülekednek az emberek a Vandoorne mezekért :). Ember, holdon vagy? Üzlet ez és világ életében az is marad.
Mivel a Ferrari Vettelre épít, ezért sem szeretnének olyan helyzetet teremteni mint a Mercedesnél van.

frontember
#36 frontember 2016. július 06. 08:16  
SF_Adam:
Azért a kifogás-generátor rendszeresen bekapcsol Kiminél meg az elvakult drukkereinél. Ha jól emlékszem Vettel "újoncként" is verte őt a Ferrarinál, ott akkor miért nem számított ez? Az a helyzet, hogy Räikkönen már az első ferraris időszakában is nagyon gyenge volt. Bemákolt egy vb címet, de semmi egyéb. Gyakorlatilag Massánál is folyamatosan gyengébb volt.

sorozatban 10 dobogó, meg 6 futamgyőzelem egy évben, az aztán a mákolás szótári alakja, nem? Lassan vezessétek le azt is, hogy Raikkönen teljesen érdemtelenül van az egész cirkuszban 15 éve, mert semmit nem csinált, végül is csak 80 dobogója van, meg vb címe, meg 3 csapattal nyert futamot, meg Schumacher és Alonso nevezte őt nettó egy évtizeden keresztül a legveszélyesebb ellenfelének, de majd ti megmondjátok, hogy az egész pályafutása egy érdemtelen szar volt, srácok.... :)

andrea1
#35 andrea1 2016. július 06. 08:04  
fist1:
Akkor elég erős ez a mezőny, ha a 80% hozná ezt a teljesítményt, hogy ugyanannyi pontot gyűjtenek, mint a 4-szeres VB csapattársuk. Tulajdonképpen mi a túrót vártok Kimitől? 37 lesz, időmérőn nyilván nem fogja hozni Vettel teljesítményét, aki mindig is időmérő menő volt, versenyen viszont az esetek nagy részében hozza azt a tempót. Mit kéne tenni Kiminek, konstans verni Vettelt? Elég siralmas lenne, ha egy pályafutása csúcsán lévő 4-szeres VB-t így lenyomna egy 36 éves szeszkazán. Különben valahol nem értem, miért Kimi kerül mindig elő, Alonso Button mellett szerintem egyáltalán nem meggyőzőbb, mint Kimi Vettel mellett, pedig Button nem egy Vettel. Soha nem is volt.

Button Alo csatát leszamitva mert nem követem és igazándiból nem.is érdekel csak egyet tudok érteni a velemenyeddel! Én is így gondolom ezt a dolgot, aki figyelmesen, értelmesen követi a hétvégéket akkor látja hogy néhol van 1-1 kiugras Vettelnel de összességében szorosabb köridőket produkál Kimi Vettelhez képest idén. Ez kemény feladat de igazándiból jó dolognak tartom, keményen van fogva általa és ezt kell tennie. Csak maradjon így, pechsorozat ne találja meg mert a maga szintjén jól áll a szerencsével.eddig, ami ritka eset a karrierjébe le is.kell kopogni.:D

Zasalamel
#34 Zasalamel 2016. július 06. 07:50  
ego:
Akkor most ismétlem: 4x vb domináló istencsászár ujgenerációs sumi akihez hasonlítod. Az általad említett pilótákat meg senkihez nem lehet igazán hasonlítani mert senki nem válalta be eddig, kivéve perec, nem is vált be. Ha a ferka meg tudná szerezni max-ot ricsit vagy talán sainczt akkor azt mondanám-igen lejárt kimi idelye- de nyeretlen meg tapasztalatlan pilótákra nem.

Nem értem honnan van ez a perez nem vált be dolog, a szezon második felében kezdte verni Buttont, akiről tudjuk nem egy piskóta a mezőnyben. Kimi se az első évében verte le Coulthardot.

F1890
#33 F1890 2016. július 06. 07:30  
GreenHonda:
Egyszer el kell kezdeni, akkor Raikkonen hogyan került a McLarenbe? Tapasztalat nagy volt? Hány futamot nyert előtte?

ez a kedvencem.azert mert vki nyeretlen mar egybol nagy kockaztatas lennnne leigazolni. jah latjuk verstappennel is aki egy nyeretlen senki volt es megis megallja a helyet vagy anno kimi is egy ev utan kerult a mclarenbe akkor meg gondolom pont a forditottjaval erveltek xd

kimi ideje sztem az f1ben lejart.kimondatlanul masodpilota lett ugy h nem is kell ot kerni mert vettel ennyivel jobb

SF_Adam
#32 SF_Adam 2016. július 06. 06:44  
KIMI AND THE RED POWER:
Reális összehasonlítás egy 5. évét zsinórban a csapatnál teljesítő, -nyíltan kimondott- kis királyságot kiépítő Alonsot összehasonlítani, egy a csapatnál újonc Räikkönennel, aki olyan kezdő versenymérnökkel dolgozott együtt, aki azóta a mérnöki csapat közeléből is elkerült, valamint év közben is segédmérnököt kellett kinevezni mellé.

Azért a kifogás-generátor rendszeresen bekapcsol Kiminél meg az elvakult drukkereinél. Ha jól emlékszem Vettel "újoncként" is verte őt a Ferrarinál, ott akkor miért nem számított ez? Az a helyzet, hogy Räikkönen már az első ferraris időszakában is nagyon gyenge volt. Bemákolt egy vb címet, de semmi egyéb. Gyakorlatilag Massánál is folyamatosan gyengébb volt.

GreenHonda
#31 GreenHonda 2016. július 06. 00:41  

Meg itt kicsit ez a Raikkonen féle azért versenyzek csak mert azt hiszem esélyem van a vb-re duma is kamu. Szerintem levezet meg pénzt keres ezzel, tudja hogy nem fogja megverni Vettelt. Akkor lehet vb max ha Vettel év közben lesérül mint Schumi miiközben a Ferka úűrhajó a többihez képest

GreenHonda
#30 GreenHonda 2016. július 06. 00:39  
ego:
Akkor most ismétlem: 4x vb domináló istencsászár ujgenerációs sumi akihez hasonlítod. Az általad említett pilótákat meg senkihez nem lehet igazán hasonlítani mert senki nem válalta be eddig, kivéve perec, nem is vált be. Ha a ferka meg tudná szerezni max-ot ricsit vagy talán sainczt akkor azt mondanám-igen lejárt kimi idelye- de nyeretlen meg tapasztalatlan pilótákra nem.

Egyszer el kell kezdeni, akkor Raikkonen hogyan került a McLarenbe? Tapasztalat nagy volt? Hány futamot nyert előtte?

Utoljára módosítva: 2016. július 06. 00:39

GreenHonda
#29 GreenHonda 2016. július 06. 00:36  
KIMI AND THE RED POWER:
Reális összehasonlítás egy 5. évét zsinórban a csapatnál teljesítő, -nyíltan kimondott- kis királyságot kiépítő Alonsot összehasonlítani, egy a csapatnál újonc Räikkönennel, aki olyan kezdő versenymérnökkel dolgozott együtt, aki azóta a mérnöki csapat közeléből is elkerült, valamint év közben is segédmérnököt kellett kinevezni mellé.

Ezt bírom bennetek. És ezt még melyik pilótánál veszed figyelembe aki szarul teljesít? Ja hogy ott nincs értelme semmit nézni, mert biztos ő a szar, viszont ha Raikkonenről van szó, csak valami külső tényezőt lehet okolni... Egyébként meg nem mintha ezzel ki lehetne magyarázni akárkit is

Utoljára módosítva: 2016. július 06. 00:38

Oporto
#28 Oporto 2016. július 06. 00:05  

Édes jó Istenem! Ennyi "okos" ember egy helyen...
Be kellene kopogtatnotok az önéletrajzotokkal, és a motivációs leveletekkel a Ferrarihoz és elmondani mit csinálnak rosszul. Biztos tárt karokkal fogadnának titeket. Rajta, rajta!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához