Räikkönen még mindig élvezi

írta: M4Sport
2016. augusztus 17. 18:18
FOTÓ: ©xpbimages.com

Egyes vetélytársak szerint a Forma–1 ma már nem olyan élvezetes, mint a 2000-es évek közepén, a V10-es, vagy egy kicsivel később, a V8-as érában volt, Kimi Räikkönen azonban még mindig szórakoztatónak tartja a vezetést, mondván, az ugyanolyan, mint évekkel ezelőtt.

Räikkönen 2001 óta versenyez a királykategóriában, bőven volt tehát ideje kiismerni a V10-es, a V8-as (igaz, ebben az érában két évet is kihagyott) és a V6-os korszak autóit is. Élvezeti érték szempontjából az utóbbiak több pilóta szerint is elmaradnak elődeiktől, melyek fizikailag is nagyobb kihívás elé állították őket (nemrég egy másik világbajnok, Fernando Alonso beszélt erről).

A Ferrari klasszisa azonban nem ért egyet ezekkel a véleményekkel. Szerinte a királykategória ma, a V6-os turbók és a különböző energia-visszanyerők korában is élvezetes, az F1-es autók terelgetése pedig továbbra is különleges élményt ad a versenyzőknek. Mindezt a tőle megszokott rövid, tömör stílusban adta az F1i munkatársának tudtára, amikor ő megkérdezte, még mindig szórakoztatónak tartja-e a Forma–1-et és az abban való versengést.

„Igen” – hangzott a Jégember válasza, aki később azért kifejtette véleményét. „Amikor 2014-ben bevezették ezeket a szabályokat, minden új volt, és valószínűleg nem értük el azt a szintet, amit akartunk. Oké, néhány csapat biztos elérte, de mi, a Ferrari nem. Mi biztos nem voltunk elégedettek azzal, ahol akkor álltunk. A vezethetőség általában attól függ, milyen jó az autód, milyen annak a tapadása, és milyenek a körülmények a versenypályán. Nehéz volt megítélni, ez milyen, hiszen trükkös volt a helyzetünk. Most azonban, néhány évvel később minden jobb lett” – mondta.

„Más a hang, és az autók vezethetősége is, maga a vezetés azonban nem változott. Ugyanúgy kell vezetned. Rendben, most spórolunk az üzemanyaggal, de a múltban meg vigyáztunk a fékekre, szóval igazából ugyanaz a helyzet, csak nagyon kicsik a különbségek. Én nem mondanám, hogy a hangon kívül olyan sok dolog lényegesen más lenne. Elhiszem, hogy egyeseknek vannak rossz érzéseik ezzel kapcsolatban, de szerintem már ez is kezd rendben lenni. Most egészen jó” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ