Räikkönen: Még mindig ugyanolyan vagyok. Csak a ti fejetekben változtam meg

írta: M4Sport
2016. március 17. 09:00
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kimi Räikkönen szerint szó sincs arról, hogy más versenyzővé vált volna második ferraris korszaka kezdete óta. A finn tavalyi veresége ellenére is úgy érzi, Sebastian Vettellel azonos esélyekkel vág neki 2016-nak.

Két lotusos szezonjában „esélytelenként” is képes volt egy-egy meglepetés-győzelemre, amióta azonban 2014-ben visszatért a Ferrarihoz, leginkább csak a csapattársaktól elszenvedett vereségek jutottak neki. Kimi Räikkönennek Fernando Alonso után tavaly Sebastian Vettellel is meggyűlt a baja csapaton belül, s miközben a német három versenyt is nyert, ő három dobogós helyezéssel és a bajnoki negyedik hellyel volt kénytelen vigasztalódni.

Ezek után vannak, akik úgy vélik, a pályája vége felé araszoló finn már nem a régi, és többé nem is lesz képes a Vettelékéhez hasonló szinten teljesíteni – őt azonban nem olyan fából faragták, hogy csak úgy belenyugodjon abba, hogy leírták. „Még mindig ugyanolyan vagyok. Csak a ti fejetekben változtam meg, nem a valós életben” – jelentette ki határozottan Räikkönen a melbourne-i paddockban.

A „Jégembernek” az előző két szezonban az is megnehezítette a dolgát, hogy autói nem mindig feküdtek érzékeny vezetési stílusának. Idén a teszteken viszont kezdettől fogva elégedetten nyilatkozott alaposan átalakított gépe vezethetőségéről. Vajon ezzel már Vettellel is felveheti a versenyt? „Próbáljuk megnyerni a bajnokságot, ez a csapatról és a versenyzőkről szól. Mindketten ugyanolyan autóval rendelkezünk, és csakis rajtunk áll, hogy a legjobbat hozzuk-e ki belőle. A csapatért dolgozunk, és remélhetőleg sikerül hoznunk azokat az eredményeket, amikre vágyunk. Mindig arra törekszünk, hogy mi legyünk a legjobbak, és ha az autó jól működik, és a dolgok is úgy alakulnak, ahogy akarjuk, akkor nyilvánvalóan minden könnyebbé válik. Meglátjuk, hogy állunk a többiekhez képest, de nincsenek speciális trükkök, amitől hirtelen minden jó vagy rossz lesz.”

A Mercedesnél úgy vélik, az új Ferrari olyannyira versenyképes lesz, hogy akár már Melbourne-ben is meglepetést okozhatnak számukra. Räikkönen is ebben bízik, de jósolgatásba nem bocsátkozott. „Nem fogok találgatni. Remélem, ott leszünk. Csak azt tudom, hogy a teszteken hogy álltunk. Minden hétvégén próbáljuk a legjobb formánkat nyújtani – majd kiderül, hogy megy. A tesztek óta semmi sem változott, az utolsó tesztnaphoz képest semmi sem tér el. Vasárnap már pontosabb képet kapunk erről, de talán az időjárás is közbeszól majd” – utalt arra, hogy az előrejelzések szerint a hétvégén akár eső is nehezítheti majd a mezőny dolgát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

m3gm0nd0'3mb3r
#1 m3gm0nd0'3mb3r 2016. március 17. 12:41  

Nagy igazság.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.23. 22:56

Hülkenberg bosszús Vettel miatt

"Nem tudom, akarta-e egyáltalán használni azt a helyet"

4072016.10.23. 22:44

Életbevágó rajt-cél győzelem: Hamilton ismét meghódította Texast!

Verstappen és Räikkönen is kiesett