Räikkönen nem érezte, elszúrta, mégis visszakapja

írta: M4Sport
2016. július 02. 18:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bosszankodott Kimi Räikkönen időmérős 6. helye miatt, mégsem bánja, hogy két büntetés révén a második sorig lép előre.

Rég írtuk le: a McLaren egyik versenyzője legyőzte a Ferrari egyik versenyzőjét. A régi időket idéző csatához persze szükség volt a kiszámíthatatlan spielbergi időjárásra is, de tény, Jenson Button szombaton Kimi Räikkönent megelőzve szerezte meg az 5. rajtkockát. Egyetlen ezredmásodperc döntött a javára!

Ismerve a wokingi csapat helyzetét, nem csoda, ha a finn nem repesett a boldogságtól az eredmény láttán – még úgy sem, hogy Nico Rosberg és Sebastian Vettel büntetésével két pozíciót is nyert. „Az autónk egész hétvégén nagyon jól működött, különösen ma reggel és az időmérő edzésen. De az időjárás az utolsó edzésrészben mindent megváltoztatott” – értékelt 2007 bajnoka. „A Q2-ben nagyon jónak éreztem az autót, még a szuperlágy is elég jó volt ahhoz, hogy könnyedén a Q3-ba kerüljünk. Az autó remekül ment, és még a vizes pályán is jó volt.”

„Csalódást keltő itt végezni, mert úgy éreztem, ennél sokkal több van benne. De sajnos volt sok apró hiba, sok apró ok, amik miatt nem ment ennél gyorsabban. De azért ez a helyezés sem olyan rossz, mivel többeket megbüntetnek. Meglátjuk, mit tehetünk.”

Ha valamiért, Räikkönen ezért mégsem annyira csalódott. „Sokkal keményebben is nyomhattam volna, de nehéz ráérezni, van-e elég tapadás vagy nincs. Az időzítés is lehetett volna jobb. Ha utolsóként kezded meg a körödet, sokkal jobb helyzetben vagy. De az eredmény olyan, amilyen, ennyi telt most tőlünk. Holnap innen indulunk. Végezhettünk volna jobb munkát is, ha pár apróság nem jön közbe. Nem történt katasztrófa, a verseny viszont nehéz és hosszú lesz.”

Räikkönen Vettelhez és a két Red Bullhoz hasonlóan abban bízik, némi előnyt jelenthet számára a Mercedesekkel szemben, hogy a szuperlágy gumival teljesítette legjobb idejét a Q2-ben, azaz ezeken az abroncsokon rajtolhat. „Délelőtt egész jók voltak. A köröm nem volt tökéletes, de számítottunk rá, hogy elegendőnek bizonyulnak a Q3-hoz. Hogy előnyt jelent-e? Meglátjuk holnap, de sok múlik az időjáráson. A gumik életben tartása komoly kihívást jelent majd mindenki számára, és aki a legtovább húzza mindkét keveréken, komoly előnyre tehet majd szert. De minden az időjárástól függ” – tekintett előre a finn.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

guide
#5 guide 2016. július 03. 11:05  
KIMI AND THE RED POWER:
Mióta nézel Forma-1-et? 1 hónapja, 2? Számtalan alkalom volt, hogy hasonló körülmények között szimplán taktika miatt bukott. 2008 Silverstone, 2009 Malajzia, 2014 Silverstone stb.

Fontos verseny lesz ez Kimi számára a szerződése szempontjából.Ha nem esik az eső a dobogó második foka az övé lehet.Ehhez azonban jól kell rajtolnia maga mögött tartva Ricsit! Az előle indulók ultralágy gumijai gyorsan elkopnak majd,Button könnyedén átléphető lesz és talán Hülkenberg is.Hamilton sokkal jobban áll a gumikkal,van új szett lágy gumija,őt nem lehet megelőzni.Sajna Ricsinek is.A versenytempó,gumikopás kérdéses,de nem hiszem,hogy a Red Bull elköveti ugyanazt a hibát,amit Bakuban.
Mindegy,majd meglátjuk,de nagyon kellene egy jó eredmény!

https://pbs.twimg.com/media/CmYP6VUXYAAsTmn.jpg

Utoljára módosítva: 2016. július 03. 11:06

KIMI AND THE RED POWER
#4 KIMI AND THE RED POWER 2016. július 03. 09:32  
Rikii:
"szerencsetlenul" = sajat hibajabol kiesik

Mióta nézel Forma-1-et? 1 hónapja, 2? Számtalan alkalom volt, hogy hasonló körülmények között szimplán taktika miatt bukott. 2008 Silverstone, 2009 Malajzia, 2014 Silverstone stb.

Rikii
#3 Rikii 2016. július 03. 09:19  
KIMI AND THE RED POWER:
Kellemes meglepetés volt amit esőben láttam tőle. Valahogy ha változó körülmények, akkor szerencsétlenül jön ki rendre belőle, tegnap viszont jól ment végig.

"szerencsetlenul" = sajat hibajabol kiesik

KIMI AND THE RED POWER
#2 KIMI AND THE RED POWER 2016. július 03. 09:06  

Kellemes meglepetés volt amit esőben láttam tőle. Valahogy ha változó körülmények, akkor szerencsétlenül jön ki rendre belőle, tegnap viszont jól ment végig.

Enveblo
#1 Enveblo 2016. július 02. 20:10  

igazából ugyanaz mint Vettelnél, akarta yomni jobban de nem akarta túltolni, jó volt ez ígyFORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat, glória

12016.10.22. 13:58

Wolff reagált Brawn kijelentésére

Nem haragszik a korábbi technikai igazgatóra

02016.10.22. 13:47

Vettelről lepereg a kritika

Montezemolo szerint a Ferrarinak nagyon is rá van szüksége